Odstránenie braničky

Vedľa mňa je kaštieľ teraz je v rekonštrukcii k nemu mám urobený nový chodník, a že vraj budú dávať aj nové oplotenie. Takže braničku mi asi odstránenia nemal by som byť vopred informovaní že sa niečo také bude robiť a chodník stál 1000€. Starosta ignoruje odmieta sa na to vyjadrovať. Tu bránu máme už 40 rokov. Ako postupovať aby ostala.
Odpovedať
1
2
@valentino85 Tipujem, ze ten kastiel nie je tvoj a ani pozemok na ktorom stoji. Ak odpoved je kladna, tvoje rozmyslanie je asi 100 levelov pod logickym uvazovanim. To ci mas narok na nejake informacie o stavbe plotu, to pochybujem, jedine si mal byt pozvany ako ucasnik stavebneho konania na tu rekonstrukciu.
Odpovedať
Plot z troch strán je môj a ten od kaštieľa je obecný ale využíval sa prechod na zastávku či do obchodu alebo na obecný úrad. Nemali má vopred informovať že sa niečo bude diať. Stavby vedúci tiež sa nevedel vyjadriť.
Odpovedať
Profilova fotka
@valentino85 logicky... Ak je plot môj a idem ho prerábať nemusím informovať žiadneho suseda. A ak si ho aj využíval... S tým majiteľ súhlasiť nemusí, rovnako ani s pohybom osôb na svojom pozemku. Ak si si chodník urobil na cudzom pozemku, tvoja škoda. Ešte ta mohli vyzvať aby si si ho na svoje náklady odstránil. Inak... Ľahšie by sa problém chápal keby si dal foto ci nákres situácie.
Odpovedať
Profilova fotka
@valentino85 ak je plot ich nemusia ti nic oznamovat, jedine ze by z dobrej vole to spravili aby si vedel co sa ide diat.
Odpovedať
Takže výhode peniaze, či nie je nijaký zákon.
Odpovedať
@jankazb
Odpovedať
Profilova fotka
Vyhodené peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
Tu v práve určite nebudete ako keby sa môjmu susedovi nepáčilo že chcem vymeniť svoj vlastný plot.ake tu chcete mať právo? Treba zistiť kto to má na starosťi a poprosiť ho či sa tam nemôže dať branicka na ktorú by ste bol ochotný prispieť.je to len na dobrej vôli toho čo to má na starosťi
Odpovedať
Profilova fotka
@samanta44 no ťažko bude chcieť mať majiteľ kaštieľa ktorý sa rekonstruuje povoliť vchod od súkr.osob a teda nekontrolovateľny pohyb osôb. Ani našim susedom sa nepáčilo keď sme im kúpou pozemku ukončili voľný pohyb a pastvinu pre kravy, husi...
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb tiež si myslím ale keď mu na Tom záleží skúsiť môže
Odpovedať
Pamiatkarsky úrad. Ide to z eurofondov.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyhodene peniaze robit si chodnik na cudzi pozemok .... boze moj a este sa stazovat :D kedysi som sa tu registroval aby.som nabral informacie o stavbe teraz si sem chodim citat iba frky :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
To je môj pozemok.
Odpovedať
Ten chodník som mal spravený ešte predtým než sa vôbec vedelo že sa kaštieľ búde opravovať.
Odpovedať
@valentino85 chodnik je na tvojom pozemku, chodis po nom len ty a tvoja rodina alebo aj nejaki susedia. Za plotom je chodnik, ktory okrem tvojej rodiny vyuziva pol dediny? Ak ho vyuziva pol dediny a kastiel nepatri sukromnej osobe ale obci, dalo by sa s obcou jednat o ponechani chodnika na pozemku prinaleziacemu kastielu. Len s branickou mas velu smolu. Kedze sa opravuje z európskych penazi obecny majetok, tak obec musi postupovat podla projektu. Ak v projekte nie je tvoja branicka, nie je chodnik od nej autobusu, tak ak nechcu byt popotahovani za vyuzitie dotacii mimo projektu, tak tam nic nespravia a vy budete na autobus chodit dookola. Dokonca ak by si sa tam pokusil nejaku braicku spravit sam, tam zasahujes do cudzieho majetku a to hrozi pruserom...
Odpovedať
@valentino85 @micjak chodník " vedúci " na cudzí pozemok vám ostane len stráca hlavný zmysel.
Odpovedať
Profilova fotka
Tvoj pozemok iba po branku
Odpovedať
Profilova fotka
ono je to tak, že nielen bránička, ale ani dom tam nemal stáť, len za socializmu začali vládcovia rozdávať nie zo svojho a znehodnotili parky a pozemky okolo historických budov. Určite ste to zdedili a nie ste vinný, ale následky znášate.
Odpovedať
Tak ako píšete presné tak, aspoň niekto to pochopil. No keď budem doma musím vystihnúť tu projektantku zatiaľ som ju raz vydel. Tak asi cez ňu.
Odpovedať
ludia pridu o zdravie a ty plačeš nad 1000 eur za codník na cudzi pozemok neplač a svoje si daj do poriadku
Odpovedať
Ak to ide z fondov a branka nieje v projekte, co na 99,99% nieje, proste si vyhodil peniaze do vzduchu. Nieje co viac riesit.
Odpovedať
tolko chujovych prispevkov, reakcii, ze vyhodil peniaze za ten chodnik. ludia, sa spamatajte ! ved ten chodnik postavil a aj ho vyuzival na prechod a az teraz ten stary kastiel sa ide rekonstruovat.
Odpovedať
@atak77 pise ze ma urobeny novy chodnik, resp. z kontextu vyplyva ze chodnik je vynoveny. Peniaze vrazene do opravy su vyhodene zbytocne, kedze branku mu zrusia. S cim mas problem? Btw ten kaštieľ sa rekonstruuje uz hadam aj rok a o chystanej rekonstrukcii sa vedelo este skor. Ja som o tom vedel a to tam ani nebyvam...
Odpovedať
Najprv som mal kamenný chodník a ten už mam dva roky.
Odpovedať
Profilova fotka
@valentino85 V inej krajine, kde je trochu poriadok, by Vás ešte stíhali za neoprávnený vstup, to, že socializmus narušil prirodzenú úctu k súkromnému vlastníctvu a Vy vidíte len svoj pozemok, ale že za plotom to nie je Vaše už nerešpektujete je už len výsledok posunutého myslenia. Ak sa niekto k svojmu majetku nehlási (nemôže) , to ešte neznamemá, že nie je jeho. Ak kaštieľ patrí obci a tá sa oň nestarala, ste obyvateľ a meli ste na to tlačiť, je to aj Vaše. Susedia si skracujú cestu do obchodu cez Váš pozemok? Preto je tam tá bránička?
Odpovedať
Nie. Je to chodnik len prenho. Obchadzka znamena vyjst na cestu a prejst 20krokov naviac.
Odpovedať
Ešte moj nebohý otec mal určite dohodu z vtedajších starostom a ja sa už nedozviem ako to bolo. Ale viem že len tak bez povolenia sa tam nevyskitla. Určite tam bola len ústna dohoda ako bolo dakedy medzi susedmi. V terajšej dobe sa to nedá, všetci by sa bozabijali. Pre kus pozemku.
Odpovedať
Profilova fotka
@valentino85 pre kus pozemku sa ludia podla teba zabijaju, ale pre 20krokovu obchadzku robis chodnik za 1000€?😱Pokial nemas pravo prechodu nemas tam co hladat a nie este chodnik si budovat k cudziemu🤦‍♀️
Odpovedať
Keď nechápete tak radšej sa ani nevyjadruje.ok
Odpovedať
Múdrych ľudí je veľa.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?