Odkupenie pozemku

Profilova fotka
Potrebovala by som prosim poradit ako postupovat. Chceli by sme s priatelom postavit dom u mojich rodicov v zahrade. Lenze otec ma s tej zahrady 4/8 ,jeho brat 1/8 a jeho sestra 3/8. Oni sa o pozemok ani o dane zan vobec do teraz nestarali. Ale chcu odomna za meter 40eu. co je dost si myslim kedze ide stale len o zahradu a nie stavebny pozemok. Aku cenu by som im mala asi navrhnut??? A ako postupovat?? Mala by som riesit cez pravnika? Dakujem
Odpovedať
@martinka0811 ak sa nechcete v rodine rozhádať, nájdite si iný pozemok. Myslím to v dobrom.
Odpovedať
Profilova fotka
@mar11tin aj nad tym sme uz uvazovali ale chceme konkretne u nas v obci a tu su sice pozemky na predaj ale pytaju za to nehoraznu sumu. ale dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@martinka0811 ako píše mar11tin, ale ak inde pýtajú 80, tak prečo váhate.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ta suma sa mi zda aj tak prehnana. otca obrali o vsetky pozemky a este aj na tomto chcu zarobit.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinka0811 tak im to predaj za 40€ ty a pohliadni sa po niecom inom. V rodine sa taketo veci vacsinou skoncia ohovaranim, alebo aj horsim.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj tak to mi je tak akurat jedno ci ma budu oni ohovarat alebo co..
Odpovedať
Profilova fotka
@martinka0811 no ťažko tam budeš hľadať nejaký morálny počin, u nás to bolo podobné, keď mama dedila a pokiaľ sú vlastníkmi, nedajú si to extrémne pod cenu...aká cena je u vás v obci štandardná za meter? stojí to naozaj za to, stavať pri rodine? neviem, rodina je jedna vec, ale ak sa jedná o majetky, vidíš sama, že ľudia rodinu nepoznajú...od rodiny by som čakala symbolickú sumu..o aky velky pozemok ide?
Odpovedať
Profilova fotka
@martinka0811 ten podiel je ich bez ohľadu na to, či sa niekedy o to starali alebo nie - tieto argumenty môžeš maximálne tak použiť pri vyjednávaní o cene - možno to na niekoho zaberie ale väčšinou nie, tu na modrej streche je to zbytočné vyťahovať, či sa niekto o to staral alebo nie, lebo morálne hľadisko je tu nepodstatné. Jediná varianta je sadnúť si s nimi, ak teba neberú vážne, tak nech si s nimi sadne tvoj otec a dá im návrh na odkúpenie podielov. Ešte je jedna varianta - ak je parcela dosť veľká, tak si ju rozdeliť geometrickým plánom a každý si nechá svoj podiel.
Odpovedať
Ci sa starali o dane alebo nie, to nech ta netrapi-oni su dlznici statu,nie tvoj otec. Ak to odkupis, nebudes to musiet doplatiti,lebo v case plnenia si nebola vlastnik, ale urcite by som trvala aby to statu doplatili spatne. A cena? To je len vec dohody, neviem po com idu u Vas pozemky,ale asi su drahsie ako tych 40eur. Stavebny pozemok ako taky neexistuje, vyrataj si kolko by stali IS, vynatie z podneho fondu a odpocitaj to od ceny pozemku ktory chces odkupit.
Odpovedať
Nie je dôležité, či je pozemok klasifikovaný ako záhrada, ale to, či je možné na ňom stavať (teda, či je podľa územného plánu stavebným pozemkom). Je možnosť navrhnúť zrušenie a vyporiadanie podielového spoluvlastníctva, prípadne v tejto veci podať žalobu, ale pri vyporiadaní sa vychádza z trhovej ceny pozemku. Ak je teda možné na danom pozemku stavať (čo v záhrade v intraviláne obce spravidla možné je, tak cena pozemku nebude najnižšia).
Odpovedať
jednoznačne by som hľadal iný pozemok ... je ich veľa :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?