Odkup pozemku od sl. pozemk. fondu

Profilova fotka
Ahoj, moc Vas prosim o pomoc. Kupili sme pozemok, ale zistili sme ze je dost maly a chceli by sme odkupit este par metrov za nami. Podla katastru je majitelom slovensky pozemkovy fond a 11 dalsich fyzickych osob z USA, SK, Australie a Noveho Walesu. Fyzicke osoby maju len maly podiel. SPF ma podiel 23/44. Viete mi prosim niekto poradit ako v tako to pripade postupovat? Mate s tym prosim niekto skusenosti? Dakujem za akukolvek informaciu ☺😊
Odpovedať
pozri tu http://www.modrastrecha.sk/forum/kupa...
Odpovedať
Profilova fotka
@dar1na určite je tam napísaný SPF ako vlastník??? SPF je totižto len správca neznámych vlastníkov alebo správca majetku Slovenskej Republiky. Takže ak je tá časť o ktorej hovoríš štátna, tak na LV je napísaný vlastník "Slovenská Republika". Tak si to ešte raz pozri a potom daj vedieť.
Odpovedať
Profilova fotka
@puxo Zle to chapem? Je SPF len spravcom?
Odpovedať
@dar1na na tom LV je spf len spravca - vlatnikom toho podielu je slovenska republika - SR- slov. poz fond znamena - Slovenska republika v sprave slov. poz fondu. ked spf spravuje majetok niekoho neznameho/mrtveho byva to zapisane - meno vlastnika (SPF) - a na konci LV je napisany slov poz fond a cisla vlastnikov ktorych podiely spravuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@malydom presne ako ti píše @malydom - vlastník je štát - čiže Slovenská republika, ale štátne pozemky spravuje správca - čiže SPF. Ak chceš ten pozemok odkúpiť, tak zájdi na SPF a povedia ti za akých podmienok to je možné, ale myslím si, že ak nie si jedným zo spolumajiteľov tej parcely, tak to asi nepôjde - totižto predkupné právo má vždy spolumajiteľ parcely a SPF tam má ešte podmienku že musíš mať tuším nad 50% aby ti to muselo predať, kdežto u tejto parcely má väčšiu polovičku zrovna štát. Zavolaj na SPF a zistíš presné informácie.
Odpovedať
Profilova fotka
@malydom a @puxo dakujem za informacie. Pokusim sa na to informovat u SPF. Este raz vdaka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dar1na nie je za čo - ja som tiež absolvoval návštevy v SPF a nie je to jednoduché s nimi, nakoľko sa najprv pokradli lukratívne štátne pozemky a potom na základe toho spravili zákony aby nebolo ľahké a jednoduché odkupovať a vymieňať štátne pozemky, takže tým znepríjemnili život aj normálnym ľuďom, ktorí si potrebujú odkúpiť alebo vymeniť štátne pozemky za domami, pri sade atď...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?