Oblasť na stavbu domu - Košice a okolie

Profilova fotka
resp. ktorej sa vyhnúť a prečo? Zaujímajú ma názory ohľadom susedstva osád =-) , alebo dopravné zápchy smerom do mesta.... :-S Sme z Michaloviec, takže nemáme predstavu, čomu sa vyhnúť, čo je kde fajn...výhody a nevýhody mestských častí, resp dedín v okolí Košíc. Ďakujem :-)
Odpovedať
1
2
zalezi od toho ci chcete byt viac v meste alebo vam nevadi dochadzat z dediny. my mame top lokality myslava a kosicka nova ves - avsak to su drahsie lokality :) ak by bola dobra ponuka tak by sme brali aj barcu, sebastovce alebo krasna nad hornadom, ale to by muselo byt uz nieco fakt ze echt :)
Odpovedať
Najlepšia lokalita je smer na Prešov a Bidovce. Krásna v žiadnom prípade / 30 min. zápchy v špičke ráno a poobede /. Barca, Šebastovce, Valaliky - špinavé prostredie.
Odpovedať
Profilova fotka
Hlavne zápcham sa chceme vyhnúť. Nevadí teda, ak to bude okolie, za predpokladu, že sa dá ráno plynule dôjsť do mesta. Ako je to s MHD, ktorými lokalitami jazdia aj linky MHD? Je to len v meste a zbytok je na autobusovej preprave? A čo sa týka cien, aké je také rozumné rozmedzie cien za meter štvorcový? Stále podvedome porovnávame s cenami pozemkov v okolí MI, takže sa nám všetko vidí drahé. Preto by som chcela vedieť, čo je normál. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
a čo Sokoľ?
Odpovedať
@zuzcami odtiaľ je zlé spojenie do Košíc...ide iba autobus...skôr by som odporúčala Kostoľany nad Hornádom , alebo Družstevná pri Hornáde...ide autobus a aj vlak...vlakom do Košíc je to 8 min,. cesty...aj deti zo Sokoľa dochádzajú do školy do Družstevnej v Sokoli je tuším iba 1. a2. ročník... ja som z Družstevnej.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzcami Čo tak za Myslavou Nižný,Vyšný Klátov,Hýlov?..
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanisko noo...mne osobne sa páči aj Klátov. ale nemám predstavu ako je to s dochádzaním do mesta. je ten smer s dopravnými zápchami? ja som ho už dávnejšie kukala cez streetview na google maps :-D . a celkom sa mi pozdával.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzcami Žiadna zápcha na KVP je to cca 5km a odtial maš možnost do centra tromi trasami..
Odpovedať
Hýľov, Klátov - krásne prostredie - spoje len SAD- ceny nekresťanské, Pereš, Lorinčík - spoje MHD-ceny za pozemok sa vyrovnajú cene domu.
Odpovedať
Top lokality Košíc: Čermel: 200-220 EUR/m2 Myslava: 130-170 EUR/m2 Západ Grot: 150-200 EUR/m2
Odpovedať
Hylov, Klatov- este doplnim, ze trosku problem pri dome s vacsim podorisom (bungalov..), kedze rovina sa tam hlada dost dlho :-) Peres , Lorincik * drahe a "sterilne" prostredie. Krasna - zapchy na jazere a "sterilne" prostredie Smer PO - je zaujimavy - Sarisske Bohdanovce, Bretejovce... Mne tam vadilo ze je to uz PO kraj a popri praci by som si nic nevybavil (pracujem v KE) Budimir, Beniakovce, Chrastne - to by slo, ale na mna vysoke ceny (asi to - ze by to slo si povedali aj predavajuci pozemkov:-). Juzne - barca,sebastovce, valaliky... prostredie nic-moc. Z jednej strany USS, z druhej strany spalovna. Sokol - SUPER, ale ceny vyssie + pristup. Bud cez Druzstevnu a Budimir,alebo od Podhradovej (pozor padajuce kamene:-) Druzstevna - trosku romov (menej ich nebude uz nikdy) Skus este pozerat Semsu, Hodkovce. Dobry pristup, pokial viem tak bez romov (u mna podmienka c.1), ciste prostredie. Ja to vidim tak, ze ci cestujem do prace 15, alebo 20km uz mi je to jedno. Tento problem som riesil presne pred rokom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@quako2 Klatov a kopce nie je miesto na bungalov? ]-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja Klatov nijako nehanim,ale ked som sledoval inzeraty ja (pred cca rokom) tak som tam rovinaty pozemok nevidel.
Odpovedať
Ortase - Zelene udolie ... 15 minut autom do centra
Odpovedať
Profilova fotka
@frenky1983 tak o tomto som este nepocula... :-)
Odpovedať
@zuzcami tam sa stavia uz 2roky, podla mna je to na konci sveta + privela cigosov
Odpovedať
@eeffka neviem na ktoru lokalitu si odpisovala, ale ak na zelene udolie tak neviem ci tych 15 minut autom do centra v najväčšom trafficu o 16:00 je koniec svete. A tych cigosov som tam este tiez nestretol. Treba sa tam aj pozriet. Kdeze byvas ty?
Odpovedať
@frenky1983 byvam na tahankach a robim na mieri, vozievqla som tam dcery na ortase a presne pred tym lesilom som tam pravidelne stretala cigosov, 15 min to rano do centra nemas aj keby ai mal lamborginy... Este take jazero pp obchvate. Jazdim vela a ked sa upcha hlinkova stojis ako debil aj 30 min obzvlast v case 7-7.30.
Odpovedať
@eeffka kazdy ma svoj nazor. "Spoluobčanov" stretavam aj na hlavnej a to neznamena ze tam byvaju. Neviem ci komenskeho nie je pre teba centrum ale nevadi... ja tu nic nepredavam a nepotrebujem zakladatelku temy zavádzať. Len som jej spomenul aj tuto lokalitu. Mne to trva 15 minut(podla predpisov ) a napisal som o 16:00 nie o 7:30. Len tolko . Uzivaj si byvanie na THC
Odpovedať
@frenky1983 ironiu si nechaj ja sa aspon nehram ze zijem na Manhatane komenskeho nie je centrum ale sever a v case spicky sa na komenskeho dostanes z Udolia naozaj jedine vrtulnikom.Kto neveri nech sadne do auta a vezme si hodinky. Som sa co to tade najazdila. tvojich 15min je silne nerealnych, tak netreba ludom mazat medove motuzy ale treba im povedat pravdu aby sa mohli samostatne rozhodnut. za 15min nie som ani ja z THC na Mieri v spicke a to chodim cez dedinu nie okolo tesca.
Odpovedať
@eeffka Hadaj sa doma s rodinou a nie so mnou ... Vsetko co som napisal som napisal po vlastnej skusenosti. Ja sa na nic nepotrebujem hrat. A to ze to tebe trva tak dlho tak to ti nik neberie ... Este raz ti pripomeniem, ze som napisal 16:00 nie 7:30 ! https://www.google.sk/maps?t=m&sll=48...
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za príspevky, je to diskusia, takže názor každého vítam. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj... Skús sa poobzerať po nejakom pozemku v Ďurďošíku (je ich tu pár na predaj). Je to trasa Košice - Michalovce, pričom od Košíc je to do 10 min. cesty autom. Autobusové spojenie Ďurďošík Košice veľmi dobré, žiadne zápchy, žiadny neprispôsobivý občania a taktiež hlavná cesta prechádza len okrajom obce, takže premávka minimálna. Jediná nevýhoda, aj keď v dnešnej dobe ťažko hovoriť o nevýhode, je tá, že v obci nie je plyn. Osobne som s plynom pri budovaní ani nepočítal, takže mne to len vyhovovalo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
@miroslaw Ahoj, mozes mi o Durdosiku prezradit par veci? ako je to napr. s internetom, ci je moznost mat nejaky sikovny (manzel je v praci zavisly od spolahliveho a rychleho internetu). Aka je to dedina celkovo. ty mas pozemok v novej IBV? cez zimu sa o pristup cestu stara obec? Kludne aj cez IP. dakujem
Odpovedať
@zuzcami Ahoj tiez riesime pozemok medzi Mi a Ke ako si sa nakoniec rozhodla? Rozmyslame o Durdosiku a Trstanoch len treba dat pozor na zaplavovu ciaru kedze v r. 2010 tam mali povodne je dobre sa tomu vyhnut.
Odpovedať
@anansie Mi sme tiež riešili Ďurdošík,ale väčšina pozemkov je tam na kopci,vo svahu alebo pri hlavnej ceste.V Trsťanoch sú momentálne na predaj tiež len vo svahu a ja si neviem predstaviť mat záhradu do kopca i keď niekomu to nemusí vadiť 😄.Nakoniec sme kúpili v Nižnej Kamenici cca 6km od Ďurdošíka za Bidovcami. Rovinka,slnečný a hlavne kľud mimo hlavného ťahu,bez indiánov :-D Bonus oproti Ďurdošíku 30-40% lacnejšie.
Odpovedať
@astley To si ma nepotešil ale skusime si to tam aspon pozriet na svah sme zvyknutí bývame v BB:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anansie ešte sme v zahraničí, takže konečné rozhodnutie nepadlo. pred sviatkami sa vraciame domov nastálo a už sa teda neviem dočkať, až si to začneme konečne všetko obiehať. cez internet sa pozemok nedá kúpiť. :-|
Odpovedať
Asi si mala polozit otazku inak... Kolko penazi ste ochotni dat za stvorak a hned by si videla ten filter.... Pozemky kupis od 30e az po 200e. Cize sa nerozhodnes na zaklade tychto poznatkov, kedze ta bude tlacit rozpocet. Pekne lokality s dobrym pristupom su podstatne drahsie. Vyhodou mestskych casti je MHD. Pocitis to, ked pridu deti a bude ich treba rozvazat do skol a na kruzky... Moj nazor je, ze ten rozdiel za drahsi pozemok v mestkej casti a na dedine niekde v okoli kosic prejazdite za niekolko rokov /mozno 20, ale prejazdite/. Je rozdiel ist 5-10km do mesta a 15-25km a to niekolkokrat denne. Cize treba sa na to pozriet aj z dlhodobeho hladiska. Vsetko v smere od Kosic na Presov je rano upchate. Su tam len 3 prechody cez Hornad /z toho 1 je s rampami/ a tie proste nestihaju prepustit taky naval dopravy v rannej spicke. To iste na Jazere, cize odpada aj smer Krasna a dediny s tym suvisiace. Zostava ti Barca - Valaliky, Zdana, Cana, atd., alebo severne od Kosic - Sokol, Druzstevna. No a potom smer Saca - Peres, Polov, Lorincik. Zaujimava je aj Baska, ale to je uz KS, cize no MHD. Ak chcete zit viac pri lese, tak hladaj nieco severne alebo zapadne od Kosic.
Odpovedať
@misulinko Ja len že si zabudol smer Mi ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?