Nové vymeranie pozemku

Neviem, či som tu správne s touto otázkou, ale skúsim. Kupujeme dom s pozemkom cca 600m2. Pôvodne bol pozemok väčší (1600m2), ale pôvodný majiteľ ho rozdelil na 2 časti: 1000m2 - bez domu a 600m2 - s domom. Oba pozemky sú aj zvlášť oplotené. Keďže ten druhý pozemok chce teraz majiteľ predávať ako stavebný pozemok, mali sme pri kúpe podmienku, že odstúpime z nášho pozemku 3m po celej šírke nášho pozemku na prístupovú cestu k tomu druhému pozemku, lebo inak sa tam nedá dostať. S tým sme súhlasili. Realitka zabezpečovala chlapíka, kt. nanovo vymeral a zakreslil náš pozemok s domom. Keď sme tam nedávno boli (riešiť nejaké detaily) všimli sme si, že tá novovznikutá cesta, kt. vymeriavali a zakresľovali do geometrického plánu, nie je v teréne nijak vyznačená. Chcem sa spýtať, či je to bežný postup....že vymeriavanie a zakresľovanie pre účely predaja sú len na papieri? A v prípade, že budme chcieť náš pozemok nanovo oplotiť, tak si ho budeme musieť dať vymerať a "vykolikovať"? Vie mi niekto v tomto poradiť, ako to funguje? Alebo má niekto podobnú skúsenosť? Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
Zmerať 3 metre od kraja Vášho pozemku (pôvodného) na obidvoch stranách a natiahnuť špagát..
Odpovedať
@lauralaplant ano, je to normalne, ze taketo veci sa robia len na papieri. Zameranie a oddelenie parciel a vytycenie su dva rozne ukony. Ak na geodeta nebola poziadavka vytycit to, tak to neurobil. Ak ho o to poziadate, urcite vam to rad vytyci, samozrejme, nieco to bude stat, nie je to zadarmo.. Ale ak su hranice parciel jasne, tak ozaj staci zobrat GP, pozriet omerky a natiahnut spagat..
Odpovedať
@philos @akvi Ďakujem. To som chcela vedieť - či bude potrebné nejaké oficiálne vymeranie a vyznačenie. Je to klasický obdĺžnikový pozemok, takže osobne to vymerať nebude problém.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?