Nová cesta cez pozemok

chcel by som sa poradit kupil som pozemok(viacej parciel vedla seba)celkova rozloha 17,5x103 zhruba v jednej tretine si obec nakreslila cestu ze tadial pojde ulica (realne tam ta cesta uz aj par rokov je aj par domov tam stoji je tam potiahnuta voda elektrina vsetko predpokladam ze je nacierno)cize sa mi pozemok rozdeli na dve casti spodna cast 35m 10m cesta a zvisok. starosta zacal namna tacit ze to musim podpisat obci lebo ak tam budem chciet stavat ze mi nedaju stavebne povolenie.som poviny to podpisat?? navrhol som neaku zamenu s obcou a nesuhlasi chce to podpisat zadarmo
Odpovedať
Nie si.
Odpovedať
Profilova fotka
@juzan nie si. A starosta nech si naštuduje zákon.
Odpovedať
@codyy a ked budem chciet stavat??daju mi stavebne povolenie??
Odpovedať
@poliacik321 on mi tvrdi ze co tam uz par domov stoji oni podpisali pod cestu a chce aby sa tam spravila asfaldova cesta co pokial nema vysporiadane nemoze je tam len strk.ale vsetci co tam stoja k podzemku prisli vymenou alebo zdedili. som mu hovoril ze keby som ho mal zadarmo tiez mu podpisem ja som dal 17e m2 a on si stale tvrdi svoje ze musim podpisat inac tam nemozem stavat.
Odpovedať
@juzan ak má obec územný plán a je to tam ako na ibv tak ti nemôže nedať stav. povolenie. Nepodpis.
Odpovedať
@milan209 je ta cast uz zahrnuta v uzemnom plane. takze su mi poviny dat stavebne povoolenie? aj ked ta cesta je nevysporiadana?
Odpovedať
@juzan určite do tohto vstupuje viacero vecí a preto odpoved odtiaľto nemoze byt úplne relevantná... určite by som nič nepodpísal pokial by som si to neprešiel s právnikom, nech by aj 20 starostov tlačilo. skôr naopak. skôr si myslím, že starosta (stavebný úrad) má maslo na hlave, ak tam už nejaké domy stoja a snaží sa to právne urovnať.
Odpovedať
@santorotn to si myslim aj ja lebo vedla mna kupil otec v 90tych rokoch 800m a teraz tam ma 530 nikomu nic nepodpisal len nemal nato geometrak kupil to ako E parcelu a to je este dalsi dovod preco to nechcem podpisat
Odpovedať
Ak nebudete mať prístup k pozemku po ceste, tak vám SÚ stavebné povolenie nevydá.
Odpovedať
@draik to je mi jasne to chapem ale cesta tam je vsetci ponej chodia a dokonca este mam aj podiel na tej ceste ako som pisal vysie tak?
Odpovedať
@juzan Formálme tam cestná komunikácia zjavne nie je. Makadam nie je vozovka a čudujem sa, že príslušné orgány nedávali ako podmienku vybudovanie riadnej vozovky a jej napojenie na existujúcu cestnú sieť.
Odpovedať
cesta musí splnať kryteria a čo tak súd -vyplavi huncutstva starostu
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tym majitelom, ktori tam uz domy maju bolo zrejme povedane, ze nech len pekne stavaju, ze cesta bude. Preco nechces suhlasit? Ved to by si mal fajmy plac tym 35m. Viem, ze si za to zaplatil aj vsetko chapem. Ale takto by ste mali cestu, ktoru by vam obec spravila a este sa aj v zime starala o udrzbu. Skor by som trvala na tom, aby to starosta za nieco vymenil. Napr za vybudovanie inzinierakych sieti a pod. Nie si nahodou mlady? Ze s tebou starosta chce zametat. Tiez mi to pripada tak, ze ma starosta paradne za usami.
Odpovedať
@evica01 "navrhol som neaku zamenu s obcou a nesuhlasi" kazdopadne, ked vydrzi, tam starosta bude musiet suhlasit, ked to chce riesit
Odpovedať
@juzan takto. Ty máš za cestou ktorá ide defacto už cez tvoj pozemok postavené domy? A ak si oproti s svoj pozemok tak sa tam nemajú ako dostať? Nemôžeš načarbat náčrt?
Odpovedať
Profilova fotka
@juzan pekný odrb. je to súkromný pozemok, starosta si môže utrieť fúzy. Prešov nedokázal napojiť dialnicu pre pár m2. Na cestu obec nikdy nebude mať peniaze,takých ciest treba v tomto štáte asi 3862 km, každý čaká, že to zaplatí niekto iný. Odkiaľ mám to číslo? je tu asi 2600 obcií, vo väčšine sa stavia , potrebujú od 0,5 do 2 km(možno aj viac ) To isté platí o kanalizáciách , ČOV a ostatných sieťach.
Odpovedať
@evica01 ja suhlasim ale nie zadarmo nech mi niekde vymenia(to je jedno kde ale aspon metre za metre) jednemu na tej ulici pre rozvoj obce vymenili obecny pozemok za jeho nviem kde vo vrbinach a kde uz ma postavený dom a teraz vyskakuje ze on podpisal az 160m pod cestu. druhý to zdedil od rodicov ktori si to spravili vydrzaním ..... a ja im to mam podpisat ba take ....
Odpovedať
Profilova fotka
@juzan pokiaľ je to Vaše, môžete stále jednať, neporovnávajte, kto a ako ku tomu prišiel.
Odpovedať
@jan45 nechcem porovnavat len uz ako som vysie pisal vedla mna ma otec ktory tam mal 800m teraz tam ma 530 a vedla neho dalsi sused ma velky pozemok spraveny vydržaním (ked sa to este dalo)ale on ma uz geometrak a moze sa to riesit iba sudne aspon co som sa pytal a to uz aj tak pozemok tazko vysudim jedine nahradu.samozrejme obec to vsetko odklepla to ma najviac stve dal som si vymert pozemok a zistil som ze pod cestou na tych 35 m este mi pozemok zasahuje 121m do suseda kde uz ma postavenu garaz a ked som bol zanim jeho odpoved myslel som si ze je to namojom a obec mi to povolila tam je cela ta ulica neak dodrba... teraz uz aj trosku banujem ze som to kupil lebo pokial to tak plavalo kazdy si tam robil co chcel a nikto necakal ze to cele bude mat jeden majitel a to nehovorim ze v tej hornej casti mam u dalsieho suseda 186m ale nastastie to ma v zahrade a pusti mi to.
Odpovedať
@juzan Podpisat nemusite. Mozete si pozemok dokonca oplotit a znemoznit cez neho priechod. Pokial su tam vedene IS, mozte ist dokonca na vyssiu instanciu stavebneho uradu a ziadat odstranenie ciernej stavby. Starosta na oplatku moze pouzit zakon o vyvlastneni pre verejny zaujem, v tom pripade sa ale musi spravit odhad hodnoty a obec musi vyplatit. Pri najblizsom stretnuti spomente, ze si zrejme cely pozemok oplotite a poziadate o odstranenie ciernych stavieb, ak bude trvat na odpisani zdarma.
Odpovedať
Profilova fotka
@juzan tak nestavaj dom,ale rekreačný objekt na kt.nepotrebuješ stavebné povolenie.
Odpovedať
@poliacik321 no to dobre vediet @cache som chcel im isť v ustreyt aby sme si to vymenili a ked som videl ako ostal starosta zaskoceny ze co chcem tak asik to nepojde podobrom......
Odpovedať
Už ťažko teraz niečo nariešiš, keď si tam zjavne všetcia robia čo chcú. A hlavne to asi pokašľaľ starosta, že mu to bolo jedno.. ak starosta zrovná nápravu, neviem, či sa ti tam bude dobre bývať, ak ťa bude mať každý jeden sused v zuboch. Stavebko mať musíš ale povolenie od starostu nie, keďže je to tvoj pozemok. Hlavne sa nenechať odbiť ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?