Nevysporiadaný pozemok pod verejnou komunikáciou

Dobrý večer, chcela by som poradiť. Vybavujem si stavebné povolenie, riešili sme prípojku vodu a kanalizáciu, ktorá je umiestnená v strede pod cestou, ktorá patrí obci. Pozemky pod cestou sú nevysporiadané, môže si majiteľ pozemku pod cestou žiadať nájom? Alebo, ako to riešiť ak si to majiteľ nárokuje. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
@n2019 Ak pozemok má majiteľa a ty potrebuješ tam niečo vybudovať, tak potrebuješ súhlas majiteľa. A ak majiteľ tento súhlas niečím podmieňuje, tak buď jeho podmienky prijmeš, alebo nebudeš budovať. Majiteľ by ti mal povoliť vecné bremeno umiestnenia inž. sietí. Keby pozemok patril obci, tak potrebuješ súhlas obce.
Odpovedať
U nas BVS nepytala nic take pri napojeni novej sachty na vodovod, predpokladam, ze by im to bolo jedno aj pri kanalizacii. Problem robili plynari pri prelozke, ale od zaciatku minuleho roka uz v takomto pripade nevyzaduju a znasaju "riziko" oni. Pricom udajne pri novej pripojke by problemy nerobili - dovod je vraj, ze nove pripojky od isteho roka ostavaju tvojim majetkom, pricom pri starej pripojke ostavaju majitelia oni. Cele je to absurdne, pretoze ked vedu svoje siete pod verejnou komunikaciou, tak oni su prvi, ktori by mali riesit ako svoju distribucnu siet "zlegalizovat".
Odpovedať
A co sa tyka legalneho riesenia - tak jedine vyznacit geodetom a dat zapisat bremeno. Odmena za bremeno moze byt zrejme aj podla dohody alebo ju moze vyratat znalec (moze dat cenu na neurcity cas ohraniceny existenciou bremena - pripojky). Ci sa toho da domahat, to dodnes netusim, ale zrejme to nikto okrem tych plynarov ani nevyzaduje. Inak ak by bol pozemok obecny, tak neviem o nikom kto by take nieco riesil. Ako obyvatel obce a majitel pozemku v obce predpokladam, ze mas narok pripojit sa na verejne siete.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?