Nesedi vymer parcely na katastri

Dobry den, chcela by som sa popytat ci mal niekto s tymto skusenost. Idem kupit pozemok ktory je na katastry zapisany ako parcela E s vymerom 202m stvorcovych vedla nej je dalsia parcela (ktoru idem vydrzat) ,,E'' s vymerou 174m stvorcovych. Ked ich pozriem naraz ze mi oznaci obe parcely spolu pod oznacenim ,,C'' tak mi napise vymer 350metrov stvorcovych co nesedi. Vedeli by ste mi poradit ktory vymer je presnejsi resp. ako postupovat? Pozeram to cez internetovu stranku https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk...
Odpovedať
@kstumpelova presná je parcela C. Keď klikneš na tie E parcely, neoznačí ti ešte niekde inde v obci nejaký kúsok pozemku?
Odpovedať
Parcela C je presnejšia nakoľko je meraná geodetom. Parcela E je podľa starého.
Odpovedať
@kstumpelova Daj si najprv zamerať podľa skutočného stavu, následne geodet urobí nový GP a podľa neho si to vysporiadaj.
Odpovedať
@jakino noo nemyslim si nakolko na meno tych majitelov sa otvaralo znova dedicske konanie a vyhladali si vsetky pozemky tak by im to asi tiez naslo ci?
Odpovedať
@kstumpelova pri E parcelách býva jedným číslom parcely označených aj niekoľko kusov zeme v rôznych kútoch obce. Keď v ZBGIS klikneš na E parcelu, ukáže ti všetky jej časti
Odpovedať
@jakino @hrmawica "presná je parcela C" :-) odvážne tvrdenie, keď nevieš aká je tam mapa
Odpovedať
@tino2 to je tiež pravda :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?