Neoľutovali ste časom kúpu malého pozemku?

Profilova fotka
Mali by sme moznost kupit si 4 arovy pozemok s nadejou dokupit este par m stvorcovych,no bojime sa,ci to nebude moc male...Zahradku nepotrebujeme,iba miestocko pre oddych...Ani dom by sme nepostavili velky,pozemok ma rozmery 17m x 24m.Chcela by som vediet vase nazory,resp.skusenosti s byvanim na malom pozemku!Za odpovede vopred dakujem!!!
Odpovedať
my máme 12árový pozemok a je to tak akurát na všetko, čo tam chceme umiestniť, ide o to, čo všetko tam chceš dať, ak plánuješ napr. jazierko, voliéru pre psa, prístrešok na drevo, hojdačku, dielňu, bylinkovú špirálu, malú hriadku rajčín a nejakej zeleniny do polievky, terasu, pár ovocných stromov, studňu ako my, tak musíš vedieť, ako to rozmiestniš, aby to nebolo natlačené ak však chcete len dom+terasu a nie ste nároční na trávnatú plochu, tak sa dá aj na malom pozemku bývať, ja osobne by som do toho nešla, akí ste vy, to neviem... tak ťažko radiť, treba to premyslieť, lebo ten pozemok už asi nikdy nezväčšíte a dom na iný pozemok neprenesiete ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
my ideme stavat na 18x26, tiez nam netreba zahradu, ale chceme tam at este samostatnu garaz, pristresok s grilom a mozno volieru pre psa. Podla situacky to vyzera, ze miesta by tam malo by dost, malo by vystacit aj na terasu a nejaky travnik. Myslim, ze ked najdete vhodny projekt, tak sa to pekne na tom pozemku usporiadat. Dom budeme mat do L-ka, aby nam vyslo na ciastocne zakrytu terasu a neubralo to moc z pozemku.
Odpovedať
my sme prednedávnom kúpili radovku, domcek s malým pozemkom, vpredu dve parkovacie miesta, vzdadu terasa a zahrada 100m2. na jesen sa stahujeme a urcite nam to bude velmi vyhovovat - ved kto ma cas starat sa o velku zahradu? :-)
Odpovedať
No, je to jen tak tak. Když dodržíš odstupy od sousedů (z každé strany 3,5 m), zbyde 10 m. Patrový snad, bungalov na takhle malém pozemku určitě ne. Pokud byste mohli pár metrů dokoupit, určitě neváhejte. :-)
Odpovedať
my sme mali 6a, teraz mame 9 a na "stare kolena" pojdeme na cca 5a. Toto je pre mna zbytocne velke. Zalezi od preferencii, ako tu pisu, CO tam vsetko chcete mat, ak male deti - bazenik,trampolina, hojdacka, piesok......treba vacsi. Ak su decka uz cca 6rocne,kym postavite nebudu skoro nic z toho potrebovat.
Odpovedať
Je to veľmi individuálne, každopádne odporúčam zistiť si stavebné regulatívy v danej obci, hlavne uličnú čiaru, plus aspoň zhruba si urobiť predstavu o rozmeroch budúceho domu. Tak uvidíte, koľko priestoru vám ostane za domom, a na čo všetko sa bude dať využiť. Určite sa v záhrade zíde aspoň záhradný domček na kosačku, náradie.
Odpovedať
Dobrý den. Já bydlím v domě na pozemku 308 m2. Z toho asi 30 m2 je před barákem zastavěná plocha cca120 m2, zbytek je dvorek. Tam je terasacca 30 m2, bazén a zbytek je zatravněn. Velikostně nic moc, ale stačí to. Je to řadový dům. U solitéru by to ale asi chtělo pozemek větší. Šířka domu je přez celou čířku pozemku - 12 m. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
Ono dost zalezi aj od pomeru stran ake mas... Odstup od hranice ma byt 2metre, alebo po dohode zo susedom aj menej... Je rozdiel ak mas pozemok 20x20 = tento tvar je o nicom priestorovo ako napriklad 16x25 500m2 15x33 je az az... Ale ak by mal 23x23 tak to by teda bolo malo ;-) Ten dom by bol v strede a ziadne sedenie...
Odpovedať
mne by taky pozemok nestacil, mame 20x30 a pride mi to akurat, dom je cca do stvorca vratane terasy, posunuty do predu, takze tam je mozno dva metre po ulicu, po bokoch tenke sliziky travy cca meter a pol a priamo k domu prilahly chodnicek. Cca druha polovicka je za domom, uz cisto trava, takze tam sa planuje dat domcek na naradie, hojdacku mame zatial na nezastresenej terase. Pozemok je akuratny aj na vyzitie deti, poblaznenia sa so psom, mensi by mi prisiel dost stiesneny, ak by som mala prikupeny este pozemok za nami cca 400 m, tak tam by sme pripadne posunuli ten domcek na naradie, urobili asi dve parkovacie miesta, takze by som si velmi roboty nepridala. Keby to bola cista trava, tak to by mi uz pre nas prislo prilis vela, vela casu straveneho kosenim a polievanim...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme kupili 16x44, hladali sme 4 roky, dolezite pre nas bola okolita priroda, aby kam oko dovidi nehrozila ziadna vystavba, domcek chceme max 100m2 uzitkovej, ja kludne aj menej, sme len dvaja, deti uz mame vyletene z hniezda, zahradu urcite s minimom udrzby, radsej divocinu ako golfovy travnik.
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze vzdy lepsie maly pozemok a mensi, napr. poschodovy domcek, ako byt :-) takze pri rozumnom projekte sa to da :) Navyse mate fajn rozmery proporcne, ze dlzka pozemku je až 24m, takze si myslim, ze je to v pohode, v radovych zastavbach nemaju viacej :) Moja sestra ma 4á pozemok a je na nom len stara pajta a ta ma tak 10x10m, podla mna okolo este zostava ooooobrovske a postacujuce miesto, hlavne smerom dozadu :) my mame sice 7á a cim viac , tym lepsie, ake ako som napisala, keby si mam vybrať byt, alebo dom, aj ked s malym pozemkom, tak idem do toho :)
Odpovedať
Profilova fotka
@frezia11 skutocne tak ako hovori @mio23 zalezi od rozmerov a orientacie (sirka hlbka). Vo vasom pripade tych 17x24 by mohlo byt na zvazenie. Skus si pozriet ako inspiraciu tento inzerat ma obdobnu plochu http://www.drazobna.eu/ec/index.php?r... , prip. skocte sa tam pozriet realne, ved to nemate daleko, aby ste vedeli do coho chcete ist. Pre nejake nenarocneho cloveka plne vyhovujuce, pokosene raz dva, lehatko tam strcim, aj nejake to pieskovisko. Tak ako uz pisali predomnou - co chcete, planujete a tuzite mat. Na tvoju obranu,velky pozemok tiez nie je vyhra, nemame nejaky velky, ale kosim 2,5-3 hodiny no a teraz s drobcom aj 4. Je to na zvazenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Aj ja sa zapojím do debaty- my sme kúpili pozemok 12,5 x 28 m, spolu 351 m2 a v pohode sa nám tam zmestil dom 8 x 13, samozrejme poschodový. Za domom zostalo 10 x 12,5 metra. Terasa má približný rozmer 20 m2 a je umiestnená skôr do boku, aby zbytočne neoberal o zelen, ktorú plánujeme mať za domom. Je síce fajn, ak máš k dispozícii 1000 m2 pre život, ale okrem toho, že sa musíš o okolie domu aj starať, teba si uvedomiť, že nie všade sú takéto veľké pozemky cenovo dostupné ak má človek okrem pozemku odfinancovať aj stavbu a zvládnuť aj bežnú réžiu rodiny. Ešte by som na tvojom mieste možno zvážila, aká výstavba je plánovaná na susedných pozemkoch.Za seba môžem povedať, že neľutujem kúpu malého pozemku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Mi rozmýšľame o kupe 9,2p sirka,dĺžka 52m.íst ci neist.ja ale chcem kus záhrady.
Odpovedať
My máme š18xd28 Uličná čiara je 5m od chodníka takže domček je 5m od ulice je twn bungalov 14x10 čiže po 2metre od krajov a tak za domom mi ostáva š18xd13 aj vrátane terasy ;-) je to tak akurát na trošku výbeh pre detički a manželke na skalku ;-) presne všetko záleží čo od pozemku očakávaš a čo nanom chceš, mal som možnosť dokúpiť dalších 5a za domom ale už by to bolo vela na údržbu. Takže ako dvaja zamestnaný sme radi že máme aspoň toto ;-) štastný výber prajem ;-)
Odpovedať
v prvom rade prehodnotte lokalitu, ci Vams toji aj za cenu nejakych kompromisov. potom by som zvazila susedov, susedny pozemky, ci tam niekto bude stavat, ci uz tam nieco stoji, aki su susedia. u nas predavali 7,5-8 ar pozemky, ktore nesli na predaj, tak ich rozkuskovali na poly na 3,5-4 arove. ludia tam postavili kadejake habadury a nesla by som tam byvat ani zadarmo. vyzera to ako indicky slam v novodobom style. cize vy si sice postavite maly domcek,a le traja susedia si daju nejaku velku opachu a neuzijete si ani kusok sukromia. to uz su potom lepsie domy v zastavbe, kde nemas okolo celej zahradky obytne domy. niekomu vyhovuje maly, inemu velky pozemok, zavisi to aj od vasich rpeferencii voci lokalite a sukromiu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?