Nedodrzanie uzemneho planu obce.

Dobry den. Potrebujem poradit pri mojej situacii. Chem kupit jeden pozemok ktory je zahrnuty v uzemnom plane obce. Ide o to ze vsetky pozemky rozdelili tak ze kazdy ma 18 m na sirku a ja by som potreboval sirsi kedze chcem stavat bungalov. Da sa to nejako spravit ze by som kupil sirsi pozemok(aj ked uz je to zakreslene inak) a ten susedny bude potom uzsi? (aj tak v tom susednom ma jednu parcelu clovek ktory to vraj nechce predat tak mozno bude prazdny.)
Odpovedať
Profilova fotka
@fidlik77 Príde mi že toto nemá z územným plánom moc spoločné skôr sa treba dohodnúť zo susedom o odkúpení druhého pozemku alebo jeho časti akurát tej parcele musí zostať určitá výmera v intraviláne sa mi zdá že 400 m2.
Odpovedať
Tie pozemky asi niekomu patria,tak sa dohodni s majitelom, ale ked bude uzsi pozemok,bude aj mensi. A moze sa stat,ze sa nebude dat pouzit na stavbu RD.
Odpovedať
@martosko je to v extravilane(jedna sa o ornu podu). A ide o to ze to su priblizne 5m siroke a 200m dlhe parcely a z toho chcu spravit stavebne parcely o vymere 850m2 (18x47). Lenze obec len vypracovala nejaky uzemny plan a podla toho planu mi starosta ukazal LV tych parciel ktore musim kupit od urcitych ludi. Takze tie pozemky su zatial volne som prvy kto sa zaujima o ten pozemok.
Odpovedať
@atlaska ostal by tam pozemok 16x47. A majitel to prave chce predat cele, lebo polovicka pozemku na sirku patri jednemu stavebnemu pozemku a druha polovica uz patri do druheho pozemku urcenemu na vystavbu. dufam ze to pisem zrozumitelne :-)
Odpovedať
@fidlik77 Ked ide spravit obec parcely o takom rozmere tak tak im mozes navrhnut ci sa neda spravit vacsia parcela, ak nie alebo uz to maju spravene tak mozes jedine kupit 2 pozemky. Ako cches kupit kusok vedlajsieho? ved to sa neda musel by si to riesit s katastrom, vsak sa neda prepisat len tak kus zeme bez zamerania a zapisania.
Odpovedať
@sysell Ten plan uz je urobeny. Ja som esteneni vlastnik ani kusku pozemku. Parcela o ktoru mam zaujem sa sklada zo styroch pozemkov. Z toho tie dva krajne su rozdelene napoly, cize druha polovica uz bude patri k susednym stavebnym pozemkom. Lenze tu je ten problem ze na tej jednej krajnej strane mi majitel chce predat len celu sirku parcely,lebo nevie kedy bude niekto kupovat susedny pozemok.
Odpovedať
@fidlik77 pozicat si peniaze a kupit vsetky parcely, nasledne geodetom rozdelit a urobit zo 4 az 6 parciel (cena okolo 300€) a potom hladat na tie dve novovzniknute parcely kupcu. To je najjednoduchsi sposob a okrem toho si sam mozes vybrat suseda, co je dost dolezite.
Odpovedať
@fidlik77 keď to nechce predať tak máš smolu, alebo skús ho poprosiť či ti pár metrov nepredá. On ho nechce predať nie preto aby bol prázdny, ale asi aby ho predal neskôr s vyššou cenou v zástavbe a keď ti predá časť možno bude nepredajný. Pre tvoj prípad by bolo ideálne riešenie dohodnúť sa so susedom (potenciálnym) a kúpiť vedľajší pozemok celý s ním na polovicu a následne ho rozdeliť.
Odpovedať
Ked to chcu predat iba cele ako chces kupit iba cast? A ked tam ostane vedla teba sirka 16m povoli SU a aj ty stavat tam RD blizsie k tebe ako urcuje zakon?
Odpovedať
@slavoslav nieze mne nechce predat. Ten co nechce predat je na kraji toho susedneho stavebneho pozemku. Cize moj potencionalny sused by nemohol stavat kym by o dneho nekupil. Na kraji toho pozemku o ktory mam zaujem je majitel ktory by najradsej predal celu sirku(cize aj tu cast ktora je uz urcena do druheho pozemku na vystavbu) a ze ja ju potom predam tomu potencionalnemu susedovi(nechce sa mu cakat na toho dalsieho zaujemcu tak chce vyuzit sancu a predat to mne) dufam ze to pisem zrozumitelne. :-D
Odpovedať
@fidlik77 v teme si pisal : "(aj tak v tom susednom ma jednu parcelu clovek ktory to vraj nechce predat tak mozno bude prazdny.)". Ale v každom prípade máš obmedzené možnosti ako uvádzame hore. Ale ak chce predať tak treba hľadať riešenie, len potrebuješ ďalších kupcov, lebo deliť to on asi veľmi nebude chcieť :-)
Odpovedať
Toto nik nebude takto kupovat, pozemky treba rozparcelovat,naj aby ich niekto kupil, preparceloval a potom predaval hotove pozemky. Ti ludia nebudu predavat svoje polia po kuskoch, moze sa im stat,ze im par metrov ostane niekde v strede a co s nimi? Cesta tam uz nejaka je? projekt IS,osvetlenia.......
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska Ved prave. Starosta vymyslel uzemny plan, dal naprojektovat a to je vsetko. Ludia aby teraz behali za vsetkymi ci to predaju a najhorise na tom je ze su tam este neprededene parcely takze to je dost komplikovane. A co sa tyka cesty tak je len popred niektore pozemky a IS slubil starosta vymenou za to ze ludia daruju obci pozemok pod cestu.
Odpovedať
Radsej som to odfotil aby ste si spravili nejaky obraz o tom :-D Dufam ze som to tam popisal zrozumitelne :-) Ono to je momentalne jedno velke kukuricne pole ktore uzivaju druzstevnici. Atlaska: Najlepsie by bolo keby to kupila obec a predavala uz ako stavebne pozemky lenze obec na to nema peniaze tak to nechala na zaujemcov :-( a aby som ja teraz nahanal 80 rocne babky aby si to dali prededit po svojich rodicoch a starych rodicoch.......hroza. A kazdu parcelu valstni niekto iny a niekde ich je aj viac vlastnikov. A mimochodom dakujem vsetkym ktory sa mi snazia pomoct ;-)
Odpovedať
@fidlik77 Odkup vsetky 4 pozemky, ako su zakreslene v katastri. Ze chce obec nieco, je sice pekne, ale ty sa musis riadit tym, co ti dovolia majitelia pozemkov a pokial ti majitel preda len cely pozemok, tak kupis cely pozemok. Obec moze delit len tie pozemky, ktore vlastni. Ostatne je na dohode majitelov s kupcami.
Odpovedať
Obec? Preco by to robila? Obce nato nemaju peniaze. Bud rad ze obec vobec chce tu cestu _ma s nou len a len robotu a stoji to peniaze a ze ti urobi este aj IS - tu by som vsak vahala ako dlho to obci bude trvat vybudovat. Necudujem sa "modremu", ze nechce predat polovicu. A pozemok c.5 ostane nepredajny.
Odpovedať
@bozsky_kaja Ja viem ze je na mne aby som sa dohodol s majitelom. Ved ja by som aj kupil celu sirku ale stsrosta mi povedal ze by som potom musel dat do zmluvy ze tu druhu polovicu potom predam zaujemcovi o vedlajsi pozemok.
Odpovedať
Kym tam niesu IS a cesta, by som to nekupila. Je mozne ze na niekolko rokov kupis pole na sadenie zemiakov. Ale ak velmi chces, je probem nechat potom tu polovicu na vedlajsi pozemok?
Odpovedať
@fidlik77 povedz starostovi, ze nie je problem, ale cenu urcis ty a pokial sa nedohodnete, tak chces mat v zmluve klauzulu, ze predas len v pripade dohody, inak je cely pozemok tvoj. a este sa ho spytat, z akeho titulu ti chce zakazovat nakladat s tvojim majetkom podla tvojho uvazenia, lebo je to protizakonne. mam najradsej, ked nejaky pajac chce urcovat pravidla, ktore si vymyslel. ak tak velmi chcel rozparcelovavat pozemky, mal bud respektovat hranice uz jestvujucich parciel, alebo odkupit vsetky od majitelov a potom rozparcelovavat nanovo.
Odpovedať
@bozsky_kaja Presne som aj ja vravel ze preco to nedali podla hranic parciel. Povedal ze chcel urobit rovnomerne pozemky. A totosom chcel vediet. Ze ked ja odkupim cely pozemok tak ze ci si mozem stavat na celom alebo musim respektovat ten uzemny plan a tu polovicu proste nesmiem zastavat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?