Navezena zemina na pozemku

Dobrý den Rad by som sa spýtal na situaciu, ktora mi nastala, kupujem pozemok ktory je svahovity, na 28m zhruba 3m prevysenie. Povodny majitel pri vystavbe cesty naviezol na tento pozemok zeminu z tejto cesty, cim v podstate zrovnal pozemok ale prikryl povodnu ornicu. Navezena zemina je zhruba vo vyske 2m. Otazka znie, mozem na takto navezenej zemine postavit dom, bude to dostatocne pevne? alebo musim zeminu odhrnut a zaklady zapustit do pôvodného terenu a potom obsypat? Dakujem za odpovede Palo
Odpovedať
no velmi vela ludi navaza zeminu a potom na nej stavia domy ... tak nevidim problem zalezi v akom stave je ta zemina, ci to uz usadlo .. kedy ju tam naviezol? pred mesiacom, rokom? 5 rokmi?
Odpovedať
@atak77 Ta zemina tam bude približne rok. Je taka ílovitá. Hlavne ma zaujíma či ten dom po čase nezačne sadať.. predsa, pôvodná lúka pod ňou je lepšie usadená ako navezená zemina.
Odpovedať
@pablos073 stavba sa ma zakladat na rastly teren, stavba na navazke je riziko... velmi pochybujem, ze taka cerstva navazka bude vhodna na zalozenie stavby na zakladove pasy.
Odpovedať
@pablos073 Pokiaľ to nebolo priebežne pri navážke hutnené, tak rok je málo, najmä pri 2 metrovej vrstve. Ja by som do toho rizika nešiel.
Odpovedať
Dik, to bol aj môj predpoklad, čiže to budem musieť nechať odviezť..
Odpovedať
@pablos073 Prečo všetko odvážať? Stači zakladove pásy vybagrovať do hlbky na neporušenu pôdu. Čo, potom to budeš nazad navážať, keď budu hotové základy?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?