Nahradny pozemok do uzivania.

Dobry den,Chcel by som vas poprosit o pomoc.Mozno ma niekto skusenost.V roku 2005 si u nas v dedinke menili dvaja podnikatelia pozemky a zostal rozdiel cca 50a ktory som ja kupil.Normalne zapisane v katastri ako ma byt.Mam LV vsetko.Na kupnej zmluve sme ale uviedli ze som dostal ale nahradny pozemok do uzivania cislo.... parcela... .Bol to pozemok predavajuceho len na lepsom mieste a vyhovovalo to jemu aj mne.Ako dlho plati uzivanie kedze v zmluve to nie je?U nas skoncilo RD a niektory vravia ze ak RD skoncilo skoncili aj nahradne pozemky ale ja som nemal nahradny pozemok od druzstva ale sme to uzatvorili z predavajucim.Ma niekto skusenosti?Mame tam z roku 2005 geometricky plan aj znalecky posudok + to mame riadne ohradene a stoja tam 3 zahradne chaty.Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@porsche19 tak na toto som zvedavý. Len rozmýšľam, mám auto, ale dvojmiestne, vymením zo susedom, ktorý chce byť frajer na šporťáku a ja potrebujem 5 sedadiel. Môžem to auto predať? Naviac, keď obidve sú na nesplatený lízing? Aj počas existencie družstiev, aj po zániku platí kataster, pôvodní majitelia, nie nájomcovia. I keď na Slovensku je možné aj iné.
Odpovedať
Ale ja mam na zmluve dohodu ze za pozemky je do uzivania nahradny pozemok CKN parcela...15zak.cislo.330/91 Zb Rozhodnutie vydane v spravnom konani Okresnym uradom Nove Zamky.Takze?
Odpovedať
Profilova fotka
takže máte na LV napísaný predmetný pozemok? Nevzniklo dvojité vlastníctvo? Kataster sa môže pomýliť, ale pravdy sa budete domáhať Vy a len na súde, kataster svoju chybu neopraví, ani keď ju prizná.
Odpovedať
Poslite mi mail do spravy a ja vam poslem zmluvu co na to poviete.
Odpovedať
Profilova fotka
No to nie je bohvie co. Ono ked sa deju taketo cachre machre to zvykne takto veru dopadnut.Ono ako uz bolo spomenute vyssie ono aj ked kataster priznal chybu len tak ju neopravi, pockaju si na sudny rozkaz a kym ho nedodas tak to ostane tak ako to aj je.
Odpovedať
Cez sud by sa to dalo?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Dobry den, zijem v cudzine, zdedila som orne pody, mam nahradne pozemky ktore su vydane v najomnom, citala som v internete ze toto vsetko co sa tyka nahradnych pozemokov sa zmeni a dedici nemaju moznost poziadat aby mohli pouzivat v buducnost. Neviem kto vobec pouziva moje originalne pozemky a co mozem dalej robit. Su aj take ze je na nich stavba. Ako tieto zmeny ovplyvnia ceny pod na predavane. Mala by som zaujem ich predat. Dakujem dopredu.
Odpovedať
Vsetko sa dozvies na prislusnych uradoch,Kataster,pozemkovy urad,pozemkovy fond a aj v archive.Musis len vediet cisla parciel alebo listy vlastnictva.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?