Musíme platiť za pozemok aj podiel na ceste?

Prosim poradte mi, ked chcem kupit pozemok, vacsinou ku kazdemu je aj nejaky podiel na spolocnej ceste, cize cista plocha pozemku a plocha cesty. Meter2 sa predava za rovnaku sumu. Pri jednom konkretnom pozemku musime zaplatit podiel na ceste koli tomu ze za nami su dalsie pozemky a aby sa v buducnosti tam mohla postavit cesta a dalsi majitelia pozemkov a domov sa tam mohli dostat. Pritom my tu cestu nebudeme ani potrebovat ani pouzivat, lebo budeme mat vchod z mestskej cesty. Preco to my musime platit? A nebude niekto od nas v buducnosti chciet aby sme zacvakali aj za vybudovanie komunikacie?
Odpovedať
Profilova fotka
guliverka,pokiaľ máte vy prístup k domu úplne z inej strany,tak nechápem,prečo vás tlačia do kúpy cesty.Tú cestu si kúpia tí,ktorí ju budú aj používať a ver tomu,že keď budete spolumajitelia pozemku-budete sa finančne podieľať aj na stavbe!!!!!!!!!!Pozor na to!!!!!!!My sme kúpili pozemok aj s kúskom cesty,lebo ju potrebujeme,ale sused,ktorý je pri hlavnej ceste nie je spolumajiteľom.Teraz vymýšľa,že si urobí vhod aj od našej cesty,ale nechce finančne prispieť-tak mu to jednoducho nedovolíme :-p ,tá cesta nás vyjde poriadne draho...... Takže ak máte prístup z hl.cesty,nevidím dôvod cestu kupovať-iba až by ste mali zámer ju využívať :-) :-) a tá rovnaká cena za meter je tiež čudná-pod cestou by mala byť lacnejšia.
Odpovedať
Keď kupujem stavebný pozemok, preto je tak drahý, lebo musí mať prístupovú cestu, prístup k inžinierským sieťam. Nenažranci predajú pozemok za vysokú cenu ako že stavebný a potom platíte cestu, siete zvlášť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?