Musím, či nemusím vyňať pozemok z pôdneho fondu?

Mám pozemok,ktorý je na katastri vedený ako trvaní travnaty porast V zastavanom území obce.Môžem na ňom začať stavať?
Odpovedať
my sme mali extravilan a bolo to povinne k stavebnemu povoleniu.
Odpovedať
Obec a príslušný stavebný úrad Ti povedia.
Odpovedať
@tombah31 ku stavebnemu povoleniu bude treba z pozemkoveho uradu suhlas na zmenu druhu pozemku. projekty+snimka z kat. mapy+LV a nejake kolky. treba sa najlepsie na pozemkovom opytat co presne a konkretne chcu.
Odpovedať
@tombah31 nemôžeš, ak máš na mysli dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav ale no ,nepleťte ho, malydom mu to už vysvetlil.
Odpovedať
Profilova fotka
nemôžeš , treba ho dať vyňat ako stavebny ale nemusiš cely , stači len tu časť kde bude stavba .......
Odpovedať
Ďakujem vám pekne!Mohol by mi ešte niekto poradiť V akom slede za sebou mám veci vybavovať?(Stavebné povolenie, projekt,pôdny fond,prípojky...)
Odpovedať
dolezita vec je to co je v uzemnom plane, prip. co vam tam dovolia stavat. ak je tam povolena ind. byt. vystavba tak najprv stavebny urad - nech vam daju zoznam co vsetko od vas chcu, prip podmienky co vsetko musite dodrzat. potom dat spravit projekt. dalej budete behat kade tade koli vyjadrovackam a pomedzi to zajdete aj na ten pozemkovy urad vypytat si stanovisko na zmenu druhu pozemku - podla umiestnenia stavby na pozemku (je sucastou projektu, ale nie katalogovych - cize treba dat spravit ) si vyratajte m2 ktore chcete zastavat - ratajte aj s chodnikmi, dlazbou ..... - pri zmene do 5000m2 sa nic platit nebude - okrem kolkov. no a potom az pri zamerani bud rozostavanej stavby alebo uz ku kolaudacii si date v geom. plane odclenit parcelu ktora bude zastavana plocha - tzv. dvor. a cele to date zapisat do katastra.
Odpovedať
Ďakujem malydom.
Odpovedať
@tombah31 este taky maly postreh, okrem toho, co pisal malydom. Neviem, kde staviate, ale ak vo vacsom meste, tak si este pozri, ake su u vas dane za stavebny pozemok a prepocitaj si, kolko ta to bude stat penazi za rok. Aby si neostal prekvapeny, ako napr. my, ked nam vyrubili dan 350 ecok rocne za stavebny pozemok, krat 3 roky to cini peknu palku.. S tym sa tiez da nieco poriesit, ale musis na to mysliet uz teraz, este pred stavebnym.. Ak ta to zaujima, napisem blizsie, nech to tu zbytocne nezahlcujem niecim, co sa ta netyka..
Odpovedať
akvi,toto ma celkom aj zaujma.ja mám taký celkom malí pozemčok 484m2 zastavaná plocha bude 135m2.takže najlepšie by bolo označiť asi len túto plochu za stavebný pozemok ak správne chápem?
Odpovedať
@tombah31 nie, v stavebnom povoleni budu musiet byt uvedene vsetky parcely, ktore budu vystavbou dotknute..v tvojom pripade celych 484m2. riesenie je vopred parcelu rozdelit na niekolko mensich a do SP uviest iba tu/tie, na ktorych sa bude realne stavat..len neviem, ci ma to delenie pri tam malom pozemku vyznam, za zameranie a geometrak budes musiet tiez nieco zaplatit..zisti si vysku miestnych dani a podla toho uvidis, ci to ma zmysel.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@malydom Ahoj, co ak nam UP nedovoluje stavat. Da sa s tym nieco robit? Dostali ze vyjadrenie ze nas pozemok je v zalesnenom uzemi. Dik jana
Odpovedať
@12jana12 ak pozemok podľa ÚP obce nie je určený na IBV, stavať tam určite nemôžete. Treba navrhnúť zastupiteľstvu zmenu ÚP, ale neviem či sa s tým stotožnia... je to komplikovaný proces, ku ktorému sa potom vyjadruje veľa inštitúcií - sieťari, obvodné úrady, obec, okolité obce, dopravný inšpektorát a v neposlednom rade obvodný pozemkový úrad.
Odpovedať
@12jana12 ako pise petertn - poziadat o zmenu uzemneho planu. a da sa najst nieco o tom aj na tejto stranke - uz sa tu o tom pisalo. je to drahe a na dlho. ale teraz u nas napr. prebieha aktualizacia uzemneho planu. takze to vyzera ze raz za cas sa robia zmeny hromadne a treba sa tam potom pridat. chcelo by to popozerat zakony co sa v nich pise o uzemnom planovani. skusenost stym nemam.
Odpovedať
dakujem za rady :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?