Môžu mi zakázať stavať kvôli susedovi?

Dobrý deň prajem, mam pozemok ktorí sa nachádza v oblasti blízko lesov, nachádza sa tam jeden rodinný dom a jedna chatka. Sused ktorí vlastni chatku si neželá aby tam stal nejaký dom a vyhráža sa mi tým ze zavolá ochranárov aby sa tam stavať nemohlo. No zatiaľ sa vsetko len prepisuje a je to ešte evidované ako orná pôda.. Pozemok je viac ako 10m od jeho chaty. Je možné aby mi zakázali stavať ?
Odpovedať
To rozdhodne SU, ak nema sused dobry dovod alebo aj keby mal tak rozhoduje SU ... Ale samozrejme SU vam to moze zamietnut. Nech si zavola aj markizu :D skusa aby ste ani nezacali ...
Odpovedať
@martina0077 sused moze dat pripomienky a je na stavebnom urade ako ich vyhodnoti. A kedze tento tam ma chatu 10m od vas,tak myslim,ze sa nemate coho obavat.
Odpovedať
Ja neviem prečo ste vsetci posraty z tych susedov. Čo su bohovia,aby mi zakazali stavat na svojom pozemku. Podam si ziadost na SU a moze ma boz.t! A pes ktory steka nehrizie.
Odpovedať
Profilova fotka
@jojor nuž posratí ako posratí...uvedom si,že budú s nimi v kontakte celú dobu bývania v dome.
Odpovedať
@poliacik321 sestre tiez robil jeden sused problemy. Javil sa mu privysoky počet okien do neho a ze mu nedozreju rybezle,ktore masadil meter od setrineho domu a podobne hluposti. SU ho poslal do prd.le a povolenie dostala. A teraz si nevsima ona jeho a on ju a maju pokoj...problem vyrieseny. :-)
Odpovedať
Sused ti nema co zakazovat,je to vas pozemok a basta. Ak dodrzis zakon a vybavis si potrebne nalezitosti na vasom SU tak stavat mozes. Sused moze pripomienkovat,ale nie zakazat.A jeho pripomienky musia byt tiez v sulade zo zakonom, inak si moze piskat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jojor veď aj tak sa dá. :-)
Odpovedať
On vam nemoze zakazat stavat, jedine, ze by vam SU nedal povolenie ale s tym on nema nic spolocne. Akoze asi to nebude pericko s takymto susedom ale pokial tam ten dom chcete tak nevidim nejaky problem, neviem akoze v com by mu mali ochranai pomoct, to podla mna len tak plasil. Ved zavolajte vy markizu prvy :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?