Mozem rozdelit pozemok s exekuciou?

ahojte , viem ze je podobnych otazok je tu vela ale nenasla som odpovede,alebo som zle hladala :-) potrebovala by som poradit ohladom pozemku, zdedila som pozemok kde vlastnim 1/2 a 1/2 vlastni matkina pribuzna, problem je ze som sa dozvedela ze na podiel matkinej pribuznej je uvalena exekucia, jedna sa o jeden list vlastnictva na ktorom su tri parcely s roznou vymerou, vsetko su to parcely E, mozem poziadat o rozdelenie pozemkov tak aby som vlastnila svoju polovicu vylucne sama a tym sa zbavila exekucie? alebo v pripade ak to nie je mozne odkupit ten zvysny podiel? a s kym mam potom jednat?s matkinou pribuznou nie som v kontakte, kto stanovi cenu? ako mam postupovat, co je pre mna vyhodnejsie? dakujem za radu
Odpovedať
No, asi by som skusil svoje dotazy v tomto smere smerovat na exekutora. Meno sa da vyhladat cez katarsterportal
Odpovedať
Tiež si myslím, že je treba riešiť najprv veci s exekútorom. Keď nevieš kto to je tak si zájdi na Kataster nehnuteľností /na informáciach/ a vypýtaj si Výpis z katastra nehnuteľností ktorý je len pre info zadara. To Ti stačí a tam sa dozvieš kto je majiteľom pozemku v akom podiele a tak isto sú tam Poznámky a Ťarchy. A z toho sa dozvieš meno exekútora, ktorý to spravuje a má v rukách. Takže asi toľko k tomu.
Odpovedať
obrať sa radšej na advokáta, lebo exekútor ti ponúkne riešenie pre neho najvhodnejšie, ale nie pre teba. Nemaj ilúzie o čestnosti týchto ľudí.
Odpovedať
Treba si uvedomiť fakty ... Pozemok vlastníte 2 ja, takže akékoľvek nakladanie z pozemkom, musíš riešiť aj s druhým majiteľom. Navyše je na pozemku záložné právo, takže sú na ňom aj záujmy exekútora, tj na "nakladanie" s pozemkom potrebuješ aj jeho súhlas. 1. Na-kontaktuj druhého majiteľa :) Rovno sa s ním pobav, aké máš s pozemkom zámery, a nikdy nevieš, možno sa hneď dohodnete bez zložitého naťahovania sa ... Toto je najjednoduchšia cesta. 2. Ak sa nedohodneš, navštív exekútora. Povedz mu svoj zámer a nechaj, nech ti povie, čo sa s tým dá robiť. Možno pôjde jej podiel ochvíľu do držaby, možno zistíš vyvolávaciu cenu a možno sa ti oplatí, na takúto dražbu počkať, lebo možno prídeš k druhej časti pozemku lacno :) Konkurencie na dražbe by som sa nebál, neskupujú sa podieli na pozemkoch :) 3. Nech to dopadne akokoľvek (dohodneš sa s podielovym vlastnikom, dohodneš alebo nedohodneš sa s exekutorom) navštív právnika, ak v tom chceš seriozne pokračovať ďalej, nechaj si poradiť prípadne odobriť kroky ...
Odpovedať
Bez súhlasu exekútora žiadna dohoda o zrušení a vyporiadaní podielového spoluvlastníctva k pozemku nemôže byť zrealizovaná, teda ani fyzické rozdelenie pozemku. Na liste vlastníctva je uvedený exekútor - kontaktujte ho s tým, že máte záujem o podiel exekvovaného spoluvlastníka. Exekútor následne nechá ohodnotiť podiel znalcom a vyhlási dražbu. Od tohto momentu do konania dražby môžte zložiť u exekútora hodnotu exekvovanému podielu. Tým pádom ako spoluvlastníčka zabránite dražbe a podiel Vám pripadne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?