Môže SSE vybudovať na mojom pozemku trafostanicu?

prišiel mi list z elektrární, že chcú na mojom pozemku budovať trafostanicu na novú investičnú výstavbu. Môžu to vybudovať na mojom pozemku? Súhlas im dať nechcem - znehodnotilo by mi to pozemok. Musím svoj nesúhlas odôvodňovať? Môžu trafostanicu postaviť na mojom pozemku aj bez súhlasu?
Odpovedať
prave riesim opacny problem, takze nie, nemozu bez suhlasu. mozu tahat kable...ale trafostanicu nemozu. zalezi ale kto je investor..ak stat, moznu su tam nejake vynimky. ak sukromnik, musi mat tvoj suhlas, resp. vecne bremeno k stav.povoleniu. (dufam ze nie si ta suseda co mne nechce dovolit : )
Odpovedať
@skorecova to neviem, ale príde mi čudné že na vedľajšom pozemku, kde nič nestojí, trafák stavať nechcú, ale na mojom pozemku s domom áno. Umiestnenie trafáku nesedí ani územným plánom obce.
Odpovedať
Ak ti na oplátku dajú pre 3 generácie elektriku zadarmo jednaj. :-)
Odpovedať
@pripad001 na elektriku mám, takže nejednám :-)
Odpovedať
pošli ich do čerta... určite existuje alternatíva, ale zrejme viac náročná na papierovacky... na trafacky sa využívajú obecné pozemky
Odpovedať
pošli ich do riti -to neni len postaviť ,ale aj káble k nej
Odpovedať
@vrajmantak @topfield jasné že súhlas neposkytnem... ale na SK si zvykám na to že tu je taký bordel, že stať sa môže všetko.
Odpovedať
@meamak stretávam sa s týmito vecami takmer denne, zatial vsak distribucka (VSD) zakazdym ustupila, vzdy mali snahu vyriesit to tak aby boli vsetci spokojni. urcite sa im vsak treba postavit, ked budes ticho, urobia si po svojom.
Odpovedať
@topfield presne tak... posunula som to právnikovi aby im napísal vyjadrenie... radšej to neriešim po vlastnej čiare - stálo by to kopu času a energie a možno nebude môj výsledok taký dobrý ako jeho... On bude vedieť čo a ako.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?