Môže sa udeliť výnimka v územnom pláne?

Profilova fotka
Chcem sa spytat ci sa moze udelit vynimka v uzemnom plane v tonto pripade. Som vlastnikom pozemku na ktorom pred 25 rokmi bol postaveny dom s nepalenej tehly. Zaklady boli z kamena a bol riadne registrovany a zakresleny na katastralnej mape a mal aj riadne popisne cislo. Ked sme ho museli zburat aby sme neplatili dane kataster uviedol na mape ze uz tam teda nic nestoji. Neskor pozemok predefinoval ako pozemok v zastavamom uzemi obce. Medzicasom som ho chcela predat ako stavebny a na obecnom urade mi povedali ze tam sa nemoze stavat lebo uzemny plan hovori ze je to mozne iba od 500 m2. Pozemok je samozrejme mensi. Jedine by to povolili ak by z toho pozemku ostali zaklady. Neviem co mam urobit lebo tym padom je ten pozemok pre mna bez hodnoty. Prosim skuste mi poradit. Dakujem
Odpovedať
Dobry den,toto by zaujimalo aj mna.V nasej obci je jeden pozemok ktory obhospodarovali obcania-majitelia a potom ho predali obci alebo im ho obec zobrala to neviem.Teraz jsom chcel kupit od obce ten pozemok a chcel by som na nom stavat ako dalsi susedia ktory tam stavali a povedali ze nemozem podla uzemneho planu sa tam stavat nemoze.Ale ten pozemok ma takuto definiciu: Záhrada Pozemok prevažne v zastavanom území obce alebo v záhradkárskej osade, na ktorom sa pestuje zelenina, ovocie, okrasná nízka a vysoká zeleň a iné poľnohospodárske plodiny Pozemok je umiestnený v zastavanom území obce Je mozne ze by som to mohol odkupit ale mozem tam stavat alebo nie? Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
@natalia13 Zial je to v poriadku, keby ste ho nedali odstranit a nasledne vymazat z mapy, tak mozete na tom istom podoryse postavit novy dom. Podmienka minimalnej velkosti pozemku 500m je naozaj bezna a ma svoje dovody. @porsche19 Miestne regulativa nemozete odignorovat, ak ten pozemok kupite, nemate istotu, ze dostanete stavebne povolenie. Mozmo pri zmene starostu. Na vasom mieste by som sa najskor pokusil zistit, preco je tam stavebna uzavera, mozno bude dovod ovela prozaickejsi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?