Monarska Alej 2 - výhody a nevýhody

Kto byvate, alebo staviate v MA2 - ake mate skusenosti so staveb.povoleniami? S vystavbou a pod.? Vdaka
Odpovedať
Ahoj, Monarska alej 2: Stavebne povolenia: - dnes uz uplne v pohode vybavuje to pre developera firma ARDING takze stavebko dostanes bez problemov a dost rychlo Vystavba : je uplne v pohode nie su ziadne problemy ani komplikacie - pozemky: celkom velke a priestranne narozdiel od niektorych mini lokalit Siete: kanal - funkcny zatial na dobre slovo (zmluvy o oficialnom odvode odpadu este nie su) voda - funkcna zatial na dobre slovo (detto zmluvy zatial nie su) plyn - potrubie fukncne , neviem vsak ci sa uz da pripajat elektrina - bez problemov (vsetko ma ZSE uz pod sebou) Opticky internet ot TCOMU: bez problemov poulicne osvetlenie : fukncne (dlhsie nebolo ale developer to zariadil) Pozitiva: - Cela lokalita ma spravene rigoly ktore su zvedene do velkych retencnych nadrzi (skor to vyzera ako male rybnicky) - S vodou na pozemku tym padom nie je ziadny problem (zatial sme nikdy nemali premoceny pozemok aby sa po nom nedalo chodit aj ked inde uz plavali) - obcianska vybavenost (Tesco, OC Monar) - od urciteho casu sa developer zacal o pozemky aj starat kosit takze momentalne je situacia celkom fajn Negativa: - samostatne statie na vlastnom pozemku mimo oplotenia - tlakova kanalizacia (opat sa developer snazi presvedcit o pozitivach no ja som zatial ziadne nenasiel okrem nutnej udrzby) Co treba vediet: - kanalizacia je tlakova (kazdy ma vlastne cerpadlo) investicia 2 500 Eur (developer niekedy tuto informaciu neoznamoval , neviem ako dnes) - budu ti tvrdit ze musis vybudovat jedno parkovacie miesto mimo oplotenia NA VLASTNOM POZEMKU PRE NAVSTEVY!!! (Developer/projektant sa ohradza ze je to pre obyvatelov a bla bla bla , porovnava Svajciarsko a Slovensko. V skutocnosti je to len prehodenie opice z developera na ludi kedze parkovanie pre navstevy mal riesit uz projektant, a to ze v projekte dal jednosmerky a nedal zachytne parkoviska, tak ako je to v kopec okolitych projektoch je len a len na jeho triko) - zastavanost 30 % (aj so spevnenimy plochami, chodnikmi atd) Ak by si mala dalsie otazky kludne sa pytaj.
Odpovedať
@roman_13 super, velka vdaka za odpoved. S tymi rigolmi co si pisal, to znamena, ze dazdova voda sa riesi takymto nejakym sposobom? Co sa tyka kanalizacie, tych 2500€ je nevyhnutna a Celkova investicia ku kanalizacii?ci je tam potrebne este nieco riesit (financne). Ake je najvacsie negativum tlak.kanalizacie? A vy v MA2 byvate, ci este len staviate? Vdaka za odpovede
Odpovedať
Rigoly su realizovane v ramci odvodu dazdovych vod. V prvom rade je ale podmienka vybudovania retencnej nadrze v objeme minimalne 2 m3 aj priamo na pozemku. To znamena ze voda ktora ti ztecie zo strechy a inych ploch by mala byt zvedena do retencnej nadrze ktora zadrzi minimalne 2 m3 a v pripade ze by natieklo viac je tam spraveny prepad ktory nasledne odteka do rigola pri ceste. Tymto sposobom sa voda aj pri najvacsich lejakoch dostava z pozemkov do velkych retencnych nadrzi a urcite mnozstvo zostava v retencnych nadrzach obyvatelov. Voda nasledne z retencnej nadrze vsakuje do pody. Investicia do kanalizacie je 2500 Eur za cerpadlo + sachtu ktoru musis umiestnit na svojom pozemku. Sachta ma priemer asi 80 cm a vysku cca 2 metre. Nateka do nej odpad a su v nej plavaky. Ked sa dostane odpad na urcitu hladinu plavak vzopne cerpadlo a to poseka odpad a nasledne precerpa odpad do systemu tlakovej kanalizacie, To znamena z domu ti to pride samospadom do sachty a odtial je to odcerpavane a natlakovane do sustavy. Negativum tlakovej kanalizacie je dalsia sachta na pozemku, nutnost kontroly cerpadiel, nutnost umiestnenia ovladacieho panelu bud do plotu , garaze alebo podobne, sachta sa zanasa a raz za rok ju treba s vapkou prestriekat. Pokial splachnes ci uz omylom alebo decka nieco dostatocne tvrde tak sa ti lopatky na cerpadle polamu a je treba oprava cerpadla. (nove cerpadlo 400 Eur cca).
Odpovedať
ok, cize s dazdovou vodou je to v pohode tam. a co sa tyka kanalizacie, no asi inak to uz nebude, tak budeme to muset nejak si zvyknut. ved cca 300 domov bude tak fungovat, nie? a nevies este nahodou nieco co sa tyka pody tam v MA2? zevraj je tam niekde navazka zeminy...?
Odpovedať
@roman_13 viem stavebko sa da cez firmu vybavit, ale neni to zbytocne predrazene? alebo ma to vynde rovnako kedy si sama vybavujem?
Odpovedať
OTAZKA od @skutka z inej temy: no otazka, ci je vyhodnejsie dat stavebko a vsetko okolo toho vybavit tej firme, alebo sami je lepsie? inak ma momentalne nenapada nic take emoticon co by sme mali vediet este? chceme zacat stavat cca v marci. jaaaj, ze ci su pozemky v MA2 niecim rozdielne - teda ci su niektore lepsie alebo tak. my chceme pozemok okolo tych 500m2, tie su vzadu (c.80-90...), alebo potom c.30... ktore su lepsie/vyhodnejsie? Odpoved: - stavebne povolenia pokial viem vybavuje pre klientov firma ARDING (pre nas to robili zadarmo , platil im to developer, neviem aka je situacia momentalne ale tipujem ze ti vsetko vybavia) - funguje to stylom ze ty im dodas vsetky podklady (osadenie na pozemku , projekt domu, atd) a oni to pre teba cele na stavebnom urade vybavie - ARDING ti vie vypracovat aj projekt osadenia a sieti na pozemku kedze su tu regulativa ktore som uz spomenul ako parkovacie miesto , retencna nadrz atd. ) za toto ale uz treba platit , ak mas vlastneho projektanta ktory ti to spravi tak iba aplikujes regulativa a ARDING ti skontroluje ci to mas v poriadku Navazka: - navazka je v projekte od 50 cm do 150 cm - pozemky blizsie k hlavnej ceste (Pezinska) maju navazky menej (50 cm ) pozemky vzadu pri Triangli viac (150 cm) - osobne sa priznam ze neviem akym sposobom ludia zakladaju stavby pri Triangli kedze je tam tolko navazky ale toto je uz otazka investovania do geologickeho prieskumu - ja osobne som geologicky prieskum robil a vysledok bol 50 cm navazky, nejake 2 metre hnedy il, dalsie 3 m sedy il - podlozie vyhodnotene ako unosne , s tym ze odporucane su drenaze zakladovych pasov (mam zrealizovane) a zakladove pasy by nemali byt zakladane na strkove ale maju byt na ilovom lozku (toto tu vela ludi nedodrziava) Pozicia pozemku: - tak tu naozaj asi zalezi od osobnych preferencii - pri 500 m2 pozemku si treba naozaj davat pozor na vyber projektu kedze na dom nemas prilis vela miesta (celkova zastavanost aj s chodnikmi a terasami by nemala presiahnut 30 %) - projekt je vyspadovany smerom k tej velkej hlavnej ceste z oboch stran cize pozemky v strede su "najrizikovejsie" na vodu kedze su polozene nizsie, ale ako som spominal s vodou zatial ziadny problem nebol.
Odpovedať
@roman_13 a odkial mas tu info ze blizsiu k trianglu je viac navazky? lebo tie pozemky c.30... co chceme tak su blizsie k trianglu. myslis ze je vyhodnejsi pozemok c.80../90.. ???
Odpovedať
@skutka - pozemok som kupoval este v etape ked sa to tam len navazalo a budovalo, pre kontrolu mojho tvrdenia sa tam kludne prejdi popri Monare a pozri o kolko je "utopeny" pozemok malych domcekov v triangli oproti povrchu aktualnej MA 2 na tej strane. Ten triangel je na povodnom terene a je to teda minimalne 1,5 - 2 m nizsie ako MA2. -ktory pozmok mas na mysli? Pozemok cislo 30 je 750 m2 mas na mysli cisla pozemkov alebo parcelne cisla?
Odpovedať
c.pozemku 32, alebo c. pozemku 82,83,84 alebo pozemok c.90, 92,93, 94. ktory z tychto podla teba by bol najviac OK? ano ja verim, viem ze su tam navazky, len to neviem odhadnut kde je kolko, preto som sa pytala ci mas daku presnu info od niekoho. @roman_13
Odpovedať
@skutka to je tazko radit , kazdopadne urcite viac navazky bude na tom 32 ako na 82,83,84 - 82,83,84 maju sice menej navazky ale su blizsie k hlavnej ceste - kedze tie bocne pozemku 47-50 sa budu predavat az ked bude lokalita zahrnuta do intravilanu a budu tu mena ulic tak pocitat z betonovym plotom niekoho kto si tam postavi je zatial v nedohladne - ohladne tej navazky sa porad so statikom on ti povie co treba - samozrejme neviem povedat na ktorom mieste je kolko navazky, musela by si zohnat vrstevnice ako to pole vyzeralo pred vystavbou
Odpovedať
@roman_13 dik. a ak by som mohla vediet, vy mate ktory pozemok? neviem ci si uz pisala, ale opytam sa teda este raz, ze ci uz staviate alebo ako ste na tom?
Odpovedať
Ahojte nadejny susedia ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@skutka no mz riesime akurat pozemok :)
Odpovedať
@sdusans aj my. respektive papiere k uveru. vy ste v akom stadiu? a beriete ten pozemok c.9???
Odpovedať
@skutka v piatok podpisujeme zmluvu a o ktory pozemok mate zaujem:-) ?
Odpovedať
@skutka a ano 9nu
Odpovedať
@sdusans my o 32. prakticky budeme asi susedia :) ale na tom pozemku c 9. je mozne dostat staveb.povolenie? kedy planujete stavat? a zistovali ste kolko cm navazky je konkretne na tychto pozemkoch?
Odpovedať
@skutka do maja chceme zacat inak ano budeme susedia :-) my sme povodne chcelj tiez 32 ale nakoniec vyhrala 9 :-) navazku zistujem
Odpovedať
-------------------------------- UPOZORNENIE --------------------------------------- Chystate sa kupit pozemok v lokalite Monarska alej 2? Potom by ste mali vediet, ze v lokalite nie je mozne kolaudovat rodinne domy. Developer dal prislub, ze tak bude mozne spravit do konca tohto roka, skutocnost je ale taka, ze stale sluby a ziadny posun vpred v danej veci naznacuje tomu, ze tak opat nebude. Co brani v kolaudacii? 1. Developer nie je schopny uzavriet s majitelmi zmluvy o pripojeni na vodu / kanalizaciu. 2. Starosta stanovil poziadavky, bez ktorych nezacne vydavat kolaudacne rozhodnutia (vybudovanie ciest a kruhoveho objazdu) Vlastnici pozemkov v tejto lokalite sa stali rukojemnikom developera a starostu, a trpia nezmyselne komplikacie nie vlastnou vinou !!! Obec Chorvatsky Grob patri k obci s najvyssou (ak nie najvyssou) danou zo stavebneho pozemku a ludia su takto nuteni rok co rok platit vysoke dane vo vyske 500 - 800 Eur rocne, aj ked maju svoju stavbu v stave, kedy by bola kolaudacia realne mozna. Vyzyvame preto developera GANIM s.r.o., aby po nekonecnych sluboch a vyhovorkach pristupil k situacii tak ako sa patri a prestal neustale hladat vyhovorky. Budte preto vsetci, co mate zaujem o pozemky v tejto lokalite obozretni a ziadajte od developera v ramci zmluvy pisomny prislub, ze to co za nemale peniaze kupite, budete moct aj oficialne vyuzivat.
Odpovedať
@upozornenie nechapem, ako ze nie je schopny uzavriet zmluvy o pripojeni na vodu/kanalizacu????? ako to maju ti co tam uz byvaju???
Odpovedať
ja zas nechapem co ma developer so zmluvami o pripojeni. Taky pozemok by som nechcel . My co sme kupovali tak s developerom sme riesili len kupu pozemku. Chceli sme vodu tak sme poziadali BVS , Chceli sme el. tak ZSE.
Odpovedať
@arts ale ved tak to aj je v tomto pripade v MA2. to len niekto tu zvlasne veci pise :-/
Odpovedať
@skutka je to presne tak ako pise @upozornenie . Zmluvu na vodu a kanal zatial vobec nemame. Pisem to hned v mojom prvom prispevku tu kusok vyssie : citujem: "kanal - funkcny zatial na dobre slovo (zmluvy o oficialnom odvode odpadu este nie su) voda - funkcna zatial na dobre slovo (detto zmluvy zatial nie su)" Ja som bol ale v tom ze developer tuto vec riesi a do konca roka sluboval napravu a ja som tomu veril. Ten kto tu ale pise ze to tak nie je tak zrejme ma lepsie informacie a uz ma to dost vytaca pretoze platit dalsich 550€ dan sa mi naozaj platit nechce. Je to uz trapne pocuvat len same sluby a skutek utek.
Odpovedať
@roman_13 Ale vodu predsa mate nie?kde je problem ze nemate zmluvy s vodarnami?
Odpovedať
@skutka vodu mame ale nemame zmluvu, cize kedykolvek si developer moze zmysliet ze nam ju zastavi a my si mozeme ist piskat. To kde je problem sa treba spytat developera, ten nam slubuje zmluvy uz 1,5 roka. Najprv tam bol nejaky sudny spor s BVS ale to je vraj uz poriesene. Nemame ziadne nove informacie.
Odpovedať
@sdusans ja by som sa chcela opytat, ze ako je mozne, ze si kupujete 9, ked som si pytala info o pozemkoch u developera, tak vraj pozemky 1 - 11 sa z dovodu obchodneho rozhodnutia spolocnosti, momentalne nepredavaju.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@roman_13 ako to vyzera, momentalne? Kruhac sa stale nestavia, kanal, voda je ako na tom?
Odpovedať
@nostradamo v principe sa nic nezmenilo. Zmluvy na vodu a kanal stale nie su. (par ludi ich ale ma a vraj v pripade potreby nie je problem ich dat aj ostatnym) Hlavny zadrhel je ale kruhac, ktory sa nestavia. Situacia je strasne komplikovana lebo pre vystavbu kruhacu je treba projekt na rekonstrikciu celeho useku cesty napojenia Pezinskej , krizovatky pri Tescu az po Triangel. Momentalne to vyzera na dva kruhove objazdy za sebou :( Tento projekt musi ale vypracovat viac developerov a riesi sa to v sucinnosti so samospravnym krajom. Cize je to cele na dlhe lakte.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@roman_13 ako to vyzera teraz? nas ten Szatmáry taha za nos uz od juna a nechce nam predat nas rezervovany pozemok stale, ze pokial nema istotu ze buduce domy sa budu dat aj kolaudovat. a dookola si trepe len to svoje. som zvedavi co by sa stalo keby to naozaj neslo, vsak ludia co tam uz postavili tak zozeru aktualneho developera
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Rad by som sa opytal niekoho z momentalnych obyvatelov MA2, ako sa zmenila situacia ohladom kolaudacie ciest a domov od zvolenia noveho starostu. Ci prebehlo nejake stretnutie, pripadne ci sa starosta/obec vyjadrili o konkretnom datume kedy budu kolaudacie mozne. Dakujem
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?