Môj projekt, aký máte názor?

Rád by som Vás poprosil o názor na môj projekt.
Odpovedať
1
2
@blikon celkom pekne, skoda ze tam neni orientacia sv.stran Inak tie detske su dost prtave, jak v cinzaku. Spalna velika, bude sa v nej len spat alebo bude aj ako pracovna? Ak len na spanie, zbytocne veľká, ja teraz lutujem, mohol som zo spalne ubrat pol metra a pridat do detskej. Predsa len v spalni sme minimum casu mimo spanku. Kuchyna trosku daleko od technickej, ale tonje dan za tvar. Krb bude vyhrievAt len vonkajsok domu a komin bude blbo umiestneny a nebude to pekne vyzerat (ak neplanujes nato napojit aj vonkajsi gril. Kuchyna velka a miesto spajzu by som dal radsej wcko do zadveria. Urcite viac pomoze. To si kreslil sam, alebo uz navrh projektanta? Ako je velky pozemok?
Odpovedať
@blikon trosku mi tam vadi vstup a prvy pohlad hned na jedalensky stol. obyvacka s kuchynou je krasna velka , ale podla mna zle rozmiestnena. satnik vo vstupe by som potiahla az ku vchodu . zmensite si tym spajzku ktora je podla mna velka. :-) urcite sa vam v nom bude super byvat, drzim vam palce:-)
Odpovedať
@cvoky8 sever je garáž. spálňa je síce veľká, ale nedá sa už ubrať z nej na šírku. Z časti to bude aj pracovňa. Detské som chcel o pol metra širšie, no nechcel som kvôli tomu ťahať dom. Krb neviem lepšie umiestniť ako tam dlho som nad tým uvažoval. Projekt som robil sám, projektant to len prekreslil. Pozemok 36x33m
Odpovedať
@blikon a silou mocou musia byt dve detské? Urobil by som z toho jednu velku a takze dvere nechat len jedny tak ako subaj nakreslne a kedykolvek ak by to situacia naozaj vyzadovala sa da priecka dorobit a dvere vyrezat. Aspon my sme radsej urobili velku detsku skoro 20m2 nez dve male..
Odpovedať
Ano satnik pri vstupe je vlastne iba skrina aj to mala. Toto je kuchyna kde sa giada barovy pult sk stolickami.Urobila by sompolostrov adrezom aj varnou plochoj vedla seba nie oproti. To je to najneoraktickejsie co v kuchyniach byva. Radsej dve male kupelne ako jednu velku,ked deti podrastu na vek 10-11r ocenite to vy aj oni. Rodicovska sa lritom.da hrobit as so vstupom zo spalne. Tiez by som.hlavne okna a vystup na terasu este prekopala.
Odpovedať
@atlaska ten roldor pri vstupe má 135x100 a to sa ti zdá malá? Však je to len na kabáty+ nejaké topánky. Každá izba má roldor a v spálni je veľký šatník tak sme nevideli dôvod a nič väčšie. Ten pult a bar. stoličky je na uváženie. Kúpelne boli prvo dve ako píšete, ale nakoniec sme sa rozhodli pre jednu väčšiu. A okná z terasou sme prehadzovali veľa krát, ale už to nevieme lepšie umiestniť.
Odpovedať
Pripájam pár foto čo som robil v 3D
Odpovedať
dajte dve kupelne, jednu rodicovsku, jednu detsku. Do detskej vanu, do dospelackej sprchu. Dospelacka moze mat vstup zo splane a tu detsku budu pouzivat aj navstevy
Odpovedať
Jedalen bude tmava, ked tam nie je ziadne okno
Odpovedať
Každý projekt sa dá donekonečna upravovať, tomu vadí to, inému to. Hlavne ty tam budeš bývať, ty s ním musíš byť v pohode. Už som tu videla kadejaké projekty a myslím, že tento tvoj patrí k tým lepším. Nič zásadné mi tam nevadí, podľa mňa dobrý projekt.
Odpovedať
@jurkoboss to 3m okno vedľa krbu nepresvetlí izbu? :D
Odpovedať
@blikon ver tomu, že bez žiarovky sa v tej jedálni nenajete ani cez leto na obed ;-) Francúzske okno máš prekryté veľkým valbovým presahom, takže tadiaľ sa dnu nedostane ani jeden priamy lúč svetla. Kuchynské okno je ďaleko od stola. Chodba bude tiež tmavá. Zachrániť by si to mohol čo najviac presklenými vchodovými dverami a oknom vľavo od telky
Odpovedať
Článok sa načítava...
@blikon prečo má auto najväčšiu miestňosť v dome? Máš ho skutočne tak rád? Garáž zrušiť je to maximálna zbytočnosť....
Odpovedať
Ta hlbka 1m je uplne zbytocna a sirka ano mala, trebaniekam dat aj saly rukavice prilby chranice, dazdniky , kabelky, rozne tasky na topanky na cestovanie, jeden sufel mame len papuce pre navstevy, snurky, kremy na topanky,a ine drobnosti....
Odpovedať
@durko64 pretoze aj je najvacsie ;-)
Odpovedať
@blikon Hneď, ako som zbadala tento projekt, tak som vedela, že som ho už niekde videla: http://www.modrastrecha.sk/forum/proj... Prečo nepokračuješ v pôvodnej diskusii? =-) Okrem toho sa s projektom trápiš od októbra minulého roku: http://www.modrastrecha.sk/forum/proj... Nenastal už náhodou čas, aby sa na to pozrel profesionál? Trošku sa mi zdá totiž, že sa motáš dokola a možno je čas sa posunúť. Stále to nie je ono. Pritom niektoré rady sa opakujú.
Odpovedať
@blikon Dobre si urobil, že si vymenil toaletu s technickou miestnosťou. Vstupná časť je asi najhoršia, ako si doteraz mal. Pri vstupe treba čo najväčšiu skriňu a aj tak úložného priestoru nie je nikdy dosť. Špajza zbytočne veľká. Podlhovastá by bola praktickejšia. Predtým si mal v obývačke ešte druhé okno kúsok od jedálenského stola. Viem si tam predstaviť aj presvetlenie zhora. Umelé svetlo nikdy nenahradí to denné. Ale to okno by sa do rohu ešte dalo naprojektovať, k oknu stôl a sedačku otočiť smerom k tomu veľkému preskleniu, s výhľadom na terasu a záhradu. TV vedľa toho východu na terasu, krb preč, nemá zmysel v tomto rohu. Viac by sa hodil vedľa špajze do toho ďalšieho hluchého rohu. Zo sedačky tam na oheň síce neuvidíte, ale ak vám ide o sálavé teplo, tak to by z neho bolo. Detské izby stále bez zmeny - menšie ako v paneláku. Spálňa zase prehnane veľká - veľa hluchého, nevyužiteľného priestoru. Šatník v spálni by som zmenila na kúpeľňu, posteľ posunula kúsok bližšie k dverám, vstavanú skriňu by som dala na južnú stenu, okno presunula na východnú stranu. Ty na veľkej kúpeľni trváš, tak asi máš na to svoje dôvody. Ja ich nespochybňujem, ale patrím k tým, ktorí by uprednostnili dve menšie. V kúpeľni by som ale dvere dala otvárať naopak, za dvere naľavo umiestnila toaletu a bidet a namiesto nich dala vpravo veľký sprchový kút vedľa vane.
Odpovedať
Tvoje dve deti budú mať v dome menej priestoru ako tvoje auto.Podľa obrázku to odhadujem že o cca 5 m2.Vravíš že spálňa bude z časti aj pracovňa.To si staviaš nový a velký dom a spálňu kombinuješ s pracovňou?V spálni sa venuj žene a nie práci.Je mi úprimne do plaču.Ešte mi prosím vysvetli v čom podnikáš že ťa to núti pracovať v spálni.Poradím ti,nedrž sa na to čo robia všetci a aké sú momentálne na slovensku trendy lebo slováci už nevedia čo od dobroty a každý chce pracovňu garáž jedáleň,šatník,4 bidety a 6 umyvadiel.Lebo keby si.mal každý na slovensku postaviť dom za vlastné a nie za ppžičané stačil by aj jeden hajzel a jedno umyvadlo 😂.Urob si domov tak ako to cítiš a uvidíš bude sa ti dobre bývať.
Odpovedať
Taky pekny dom by to mohol byt, keby si za kazdu cenu do neho nerval garaz.
Odpovedať
@durko64 garáž ako súčasť domu je najlepšie riešenie. Hlavne finančne, aj čo sa pracnosti týka. Navyše ti ostane pekný pozemok, kde nebude stáť žiadna búda. A napr. ja mám rada svoje auto a doprajem mu ten luxus. Neprišla som ľahko k nemu a vážim si ho. Ono o tom vie a dobre mi preto slúži :-)
Odpovedať
Dve kúpelne pri 4-5 člennej rodine nie sú potrebné. Dokonca ani dvoj umývadlo. Mám dvojitú skúsenosť z vlastnej rodiny. Nikdy sa neumývajú dvaja naraz, ani si nikdy neblokujú kúpeľňu. Len je to teraz in, tak ako prístrešok na garáž namiesto garáže v dome.
Odpovedať
Profilova fotka
Zvaz aj sirku samostatneho WC, mame tiez taketo uzke (cista sirka po omietnuti a oblozeni je cca 85cm) a uz by som dala viac veru. Pouzivat sa da, ale napr. nijako tam nedostanem skrinku pod umyvadlo aby nezavadzala. Vstup z garaze takmer rovno do jedalne sa mi tiez nezda - pachy, spina... Ziada sa mi tam oddelit zadverie od jedalne - aspon sklenene posuvne dvere alebo nieco podobne. Inak sa mi tvoj projekt paci. Keby sme mali na to pozemok, tiez mam asi garaz sucastou domu.
Odpovedať
@blikon Bude to temna kutica, ked uz robis neefektivny dom do L tak tam daj aspok dake sklo. Izby krpate, ten prechod cez obyvacku do domu .. hmm,, zislo by sa oddelit mozno vchod dakymi dverami, ked tam davas garaz fakt je as ilesiei poovazot o elegantnom poschodovom, takto su to len roztahane neefektivne domy.
Odpovedať
@blikon velmi sa mi paci Vas projekt a taktiez je dobre rieseny. Ak to takto vyhovuje aj Vam nieje co riesit :) P:S podoba sa mi na projekt bungalovu 772
Odpovedať
Je to pekny projekt. Jedine, co by som zmenila, je ze by som ten samostatny zachod prehodila niekde ku vstupu ak by sa dalo. Tam kde je teraz mi nedava zmysel, kedze je hned vedla velkej kupelne, kde je tiez zachod.
Odpovedať
Profilova fotka
Zachod by som povedal, ze je dalej od obyvacky, dal by som ho blizsie celkovo. Co sa tyka velkosti izieb, tych dvoch detskych, tak z toho som celkom sklamany, lebo clovek sa stahuje aby sa tlacil v takych izbickach?
Odpovedať
@martin107 tieto dve veci budem musieť naozaj zmeniť
Odpovedať
@klara321 áno už to plánujem zmeniť
Odpovedať
Profilova fotka
@blikon Super, bude to tak lepsie, najma pri beznom uzivani by si pocitil nevyhody tychto dvoch veci, rozhodnuti, ak to zmenis bude to lepsie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ak by sa dalo tak by som trochu zvacsila tie detske izby, pridu mi skor iba tak, ze na prespatie ale nebudu sa tam moct poriadne ani pohnut, inak v poriadku :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?