Lokalita - Pod pšeno. Máte s ňou niekto skúsenosti?

Rozmyslame nad kupou pozemku v tejto lokalite (Most pri Bratislave) nedaleko uz postavenych bytovych novostavieb. Mate niekto skusenosti s touto lokalitou?
Odpovedať
vraj je to byvale smetisko, pozemky su pri velmi frekventovanej ceste, oproti druzstvu a za dost velke peniaze. a rano sa v spicke za menej ako 45 minut do centra nedostanes. podotykam, ze zapchy su uz od pol siedmej rana a poobede pripadne vecer to iste...
Odpovedať
@janniela Dakujem. Boli sme sa pozriet. Druzstvo a cesta su dost daleko od "nasho pozemku" a nebol tam hluk aj ked je tam len zopar domov postavenych. Ked ich bude viac budu tvorit kulisu. Zapachu z druzstva sa asi nevyhneme. Mne to vadit nebude kedze travim cas pri konoch a aj tie kone su ustajnene nedaleko druzstva. :-)
Odpovedať
vraj tam je nejaky problem s IS. voda a kanalizacia.
Odpovedať
zistili sme, ze je tam naozaj problem s pripojenim na kanalizaciu, no da sa to riesit zumpou co by nam az tak nevadilo. Tiez nam bolo poveda, ze sa rozsiruje vodovod a do konca roka by mala byt rekonstrukcia hotova. No stale vahame. V danej lokalite je len radova zastavba RD, obyvana. inak su tam dva domy urcene na predaj a dva rozostravane domy. ostatne pozemky su prazdne a vyzera, ze na predaj. V blizkosti je bytovy komplex Zatišie. Neviem sa rozhodnut ci ist do toho alebo nie. Druzstvo a cesta ako som spominala nam nevadia. nie su vobec tak blizko. Skor sa bojim toho ze tie pozemky sa tam budu predavat a predavat a rozostavane domy chatrat a budeme byvat cely zivot na stavenisku. :-( naozaj je byvala skladka? Rozmyslame o studni. ;-(
Odpovedať
Ahojte, my byvame v bytovke s balkonmi otocenymi prave k spominanym pozemkom/domom a musim povedat, ze mame celkom "fajn" vyhlad. Neviem si predstavit, ake sukromie asi mozu mat majitelia domov v lete, ked budu na dvore, resp.predzahradke. Podla mna tam onedlho tych domov bude viac (sudiac podla pripravench rozvodnych skrin) a bude to celkom natesno. Co sa tyka hluku, cestu k nam nepocut, ale niektore pozemky su k nej blizsie, takze to moze byt inak. Zapach z druzstva citit tak raz za tyzden. Vobec to nie je permanentny stav a ani prilis intenzivne. Dochadzam do BA takmer k Mlynskym nivam cca o 6.30. Je to 14km a cesta mi trva 20min. Po pol siedmej premavka hustne, ale ide len o usek v dedine. Zatial som nikdy nestala v kolone. Potom zalezi od toho, kadial cez BA prechadzas. Vyhodne je cestovat po 7.45, kedy vacsina aut vezucich deti do skol na osmu hodinu uz presla a cesta je znacne volnejsia. Sused byval v Dubravke a teraz cestuje kratsie, ako predtym. Drzim palce s rozhodnutim!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, my sme majiteľmi jedneho z pozemkov v tejto lokalite. Konecne sme sa dockali aj IS a dali sme si vyrobit projekt na jedno i dvojpodlazny domcek aj s navrhom ohradenia pozemku tak, aby nemali nasi bytovkovy susedia taky fajn vyhľad ;-) Drustvo uz funkcne nie je, su tam nejake stavebniny a ziadny chov - to co smrdieva 1x do tyzdna je nejake pravidelne spalovanie, ale asi 2 hodiny. Vybrali sme si tento projekt Pod pseno preto, ze je to cela nova lokalitka a tak i pravdepodobnost mladych rodin a prijemneho zivota v blizkosti BA a jedina nemadarska dedinka (prepacte, ale vsade inde v okoli na nas hovorili po madarsky a my tak nevieme) :-) No napriek tomu, ze sme sa uz videli v domceku, tak sme sa nahle, kvoli praci museli z Bratislavy odstahovat vyse 200 km, pre nas samozrejme, ze neodmietnutelna vec, ale museli sme si zohnat novy pozemok a tak by sme chceli ten nas v Moste pri BA predat, takze ak by ste mali niekto zaujem.... Dakujeme a myslim si, ze byvanie tam moze byt prijemne, v prilahlych bytovkach mi byvaju kamaratky a chvalia si ;-)
Odpovedať
@cocka.jb dakujem za info. verim, ze dnes uz ludi az tak nezaujima co robi ich sused :) to nas az tak netrapi. ked niekto chce nech sa pozrie ako grilujeme alebo posedime pri pivku... :-) dnes sme sa tam boli pozriet opat. citili sme spominany zapach.
Odpovedať
@mi2 to družstvo je funkčné :-| a normálne funguje, ani sa nechystajú so svojou činnosťou skončiť. áno, včera to bolo cítiť, ale to bol iba taký závan, ja už to ani nejak moc neriešim.... @ soda1 tie dva dokončené, ale nepredané domy tam stoja myslím už aspoň rok a obývané sú iba tie prvé tri - radové. o tej skládke som počula od domácich... po pravej strane majú byť postavené stvor - bytové domy a podľa projektu ich má byť 12 až k ceste...
Odpovedať
@janniela ano, o tych bytovych domoch viem. zahrali sme sa na zaujemcov aby sme zistili viac veci ohladom cesty, osvetlenia, IS atd. druhy bytovy dom sa ide staviat teraz v maji a treti tiez v dohladnom case, no nemyslim, ze to niekedy postavia az ku ceste. stavaju tak, ako maju zaujemcov (nam vcera tvrdil makler) a pochybujem, ze niekto niekedy bude mat zaujem byvat v byte pri ceste. tie dva domy vlastni realitka a su urcene na predaj. no pri takej cene (jeden 194tisic a druhy 200tisic eur) neviem ci sa im to niekedy podari. :)
Odpovedať
zapchy v okolitych dedinach su najvacsie ked ludia rozvazaju deti do skol. Po osmej sa to trochu ukludni ale to uz su zase zapchy v Bratislave :), ked postavia D4 a R7(co bude asi tak za 20 rokov) tak sa to urcite zlepsi. My mame okna otocene na juhozapad a aj ked je vonku smrad(co byva zriedka) tak vnutri nesmrdi nikdy. Cele je to postavene na smetisku, co si vsimnete pri kopani zakladov, takze zeleninu ani ovocie by som tu nepestoval :). Okolie je dost na nic, z jednej strany je to ohranicene dvoma hlavnymi cestami a ked sa clovek vyberie na bicykel hociktorym smerom tak nachadza len neporiadok a cierne skladky stavebneho odpadu a starych pneumatik. Ak su tie pozemky ovela lacnejsie ako inde, tak chapem preco tam chcete stavat ale inak si radsej najdite lepsiu lokalitu :).
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim si, ze si treba zvazit celkovo štrukturu dedinky, ktora je sympaticka (zdravotne zariadenie, MŠ a pod.), byvate skoro v BA a predsa ste vo vlastnom domceku mimo priameho ruchu, nebudete byvat v bytovke, ale budete v bytovej lokalite, kde je kopa mladych rodiniek. Myslim si, ze nikto neplanuje rolnicku cinnost na tychto pozemkoch, takze mne je jedno ci budem grilovat, opalovat sa a inak žiť na pozemku, pod ktorym je byvala skladka. Prosim treba byt presnejsi, neslo o smetisko ako take, ale o skladku stavebneho materialu (kamenie, beton a pod.), ziadny toxicky odpad. Cenu si stale drzia.
Odpovedať
@somsomar byvate v bytovkach? no niekde tam ale bude pes zakopany. pozerali sme sa a po pozemkoch v malinove 19 (asi 2km od okality Podpšeno) tam uz je takmer vsetko predane (az na jeden, max dva pozemky) a veselo sa stavia. Zatial co podpseno je take opustene, nedokoncene, niektore pozemky cenovo ovela pristupnejsie ako v malinove 19. podpseno je blizsie k Ba, k obcianskej vybavenosti a aj napriek tomu je tam stale mrtvo. takze asi tam bude nieco, na co sme zatial neprisli. @mi2 dedinku velmi dobre poznam a je nam sympaticka, preto hladame pozemok v tejto lokalite, no podpseno asi nie je to prave. cenu si sice drzia. vacsina realitiek ich ponuka za 116/m2 no my sme dostali ponuku ovela nizsiu. ale aj tak asi skor do toho nepojdeme, kedze to tam niecim smrdi a druzstvo to nie je.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@soda1 @mi2 Mozem sa spytat, ako ste sa rozhodli teda? My sme tiez uvazovali o kupe nejakeho pozemku na danej lokalite, zatial sa nam zda vsetko v poriadku, dokonca aj voda ma byt vyriesena do konca aprila. Len kanalizaciu este nemaju. Cestu zevraj uz spravili, lebo pri obhliadke este nebola ani cesta spravena. Vsetko sa zda byt o.k, len je to naozaj divne, ze niektore tie pozemky maju nizsie cenu ako pozemky v inych lokalitach.
Odpovedať
@soda1 Nevies prosim ta povedat nieco blizsie k tej kanalizacii? Ake problemy su tam? Dakujem vopred.
Odpovedať
@somsomar Ahoj, mozem sa ta prosim ta spytat, ci byvas v danej lokalite? Zaujima ma aj, ake nasledky to ma pre mna, ked by som chcela postavit dom na skladke odpadu. Mozno hlupa otazka, ale su tam aj ine negativa, ako to, ze tam asi nemozem pestovat zeleninu a ovocie?
Odpovedať
Profilova fotka
V lokalite je vybudovaná kanalizácia, na ktorú je možné sa napojiť, ale pre rychlejšiu realizáciu by sme to riešili aj vlastnou izolovanou žumpou bez odtoku aspon docasne. A nie je to lokalitka "pánu bohu za chrbtom" ale v areáli bytového komplexu, ktorý je napojený na kanalizáciu, tak o čom sa tu bavíme. Skúsim vysvetliť i otázky typu, prečo sa tam nestavia, prečo to stojí, asi na tom niečo nie je v poriadku pod. ...Daná lokalita sa začala predávať v roku 2008, kde si kupujúci v 70% brali hypotekárne úvery, kto pozná podmienky, vie, že je to typ úveru, ktorá má prísne štátom stanovené podmienky a kedže výstavba danej lokalitky mala riadne omeškanie, majitelia, museli žiadať o výluky, ktoré sú tiež v možné len v obmedzenom množstve a tak hoci záujem bol, musli si bývanie majitelia pozemkov vyriešiť alternatívne. Banky neboli ochotné držať nedočerpané úvery cez dva roky, to je dúfam pochopiteľné. No a práve z tohto dôvodu sú nútení majitelia predávať. Viem, že viacerí už majú iné bývanie a pod. Bohužial v počiatku projektu nedostali včas povolenia a kým začali je takto pokročilý čas od ohlásenia a tak to je neobývané. POznám asi troch majiteľov, ktorý už majú aj stavebné povolenie, môžem poskytnúť i bližšie info. Čo sa týka tek skládky, pre upokojenie dušičky by bolo dobré navštíviť miestny úrad, kde Vám o všetkom poskytnú dokumentáciu i podrobné inform=acie - my sme ich dostali v celkom príjemnom a ochotnom rozhovore, ale opakujem, nejedná sa o skládku odpadu, ale úpravu inertným materiálom - nie je to hlúpa otázka, my sme sa o ňu tiež zaujímali, práve preto sme sa informovali osobne. Pestovať si kľudne môžete, nejde o toxiku, ale o stavebný materiál. Pre realizáciu stavby to nemá žiadne negatíva.
Odpovedať
@mi2 na kanalizaciu nie je mozne sa pripojit z kapacitnych dovodov. Mame to priamo od pani Kvasnicovej (obecný úrad stavebné povolenia). Da sa to docasne riesit zumpou. Vystavba danej lokality naozaj ma omeskanie. (mame vyjadrenie starostu, ze cesta pravdepodobne nebude prevziata pod spravu obce) chodnik a osvetlenie najprv boli v projekte developera (makler tvrdil, ze chodniky ani osvetlenie developer budovat nebude, cesta je tiez takmer o dva metre uzsia ako bolo v projekte)
Odpovedať
Profilova fotka
@mifonka Hovoris to iste, co ja, ved som spominala, ze by sme to riesili docane vlastnou izolovanou žumpou bez odtoku, ale kanalizacia v lokalite je a skor, ci neskor sa riesit musi, co v pripade spominanej vlastnej zumpy my nemusime riesit. Ja cely projekt pocas tych rokov poznam, zucatnovali sme sa kazdeho stretnutia vlastnikov pozemkov, takze pribeh nam je znamy. Par vlastnikov pozemku, ktory neboli zavisli na HÚ majú v rukach i stavebne povolenie, takze len tak by ho nedostali a stoji tam uz par domov, hoci to neviem, ci uz mali komplexne povolenie, ale stoja. Je to naozaj specificky projekt, presne, kvoli tym specifikam museli aj developeri pribezne upravovat podmienky a tak je to z tychto dovodov take zacarovane. Mas pravdu s tym, aj my sa stale informujeme i na obci a u developera, verim, ze sa to uz dotiahne do zdarneho konca, lebo majitelia uz mohli dva roky byvat a este stale sa susia v najomnych bytoch :-|
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
Úver ponúka podporu vážne sezóne Mám individuálny vývojárov a riaditeľ spoločnosti urobím pôžičky každému, kto sa potrebujú a tiež ponúkam Hypotéky a autá, ktoré chcete začať podnikať, alebo ktorých projekty, alebo na vybudovanie dobrého, alebo úver je príležitosť sa chytiť, pretože som veľmi otvorený úver od € 5000 až € 5,000,000 so sadzbou 3%, za predpokladu, že pravidlá a zákony sú dodržiavané, takže ak ste hľadať úveru je príležitosť. Pre tento účel Pre ďalšie informácie prosím kontaktujte ma. E-mail: pomocgatavs@yahoo.sk
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?