List vlastnictva ako dlho

Ahojte, vopred sa ospravedlnujem, ak tu uz podobny prispevok existuje. Pred mesiacom sme kupili pozemok, peniaze sme previedli na ucet obce, zaplatili sme za ziadost o vklad do katastra..Chcem sa spytat, co dalej bude pokracovat a za priblizne aky dlhy cas mozeme cakat nejaku spatnu vazbu od uradu (oznam, list vlastnictva, cokolvek).. ide o to, ze pozemok je potrebne oplotit, pokosit,nanosit kamene atd atd... tak len ze ako dlho este mame cakat a podobne... dakujem
Odpovedať
Kataster ma na povolenie vkladu 30 dní. Zvyčajne to vždy býva až na posledný 30 deň :) Daj si katasterportál.sk a vyhľadaj si zobrazenie prijatých návrhov. Tam nájdeš status ci je to v konaní, ci je konanie prerušené alebo vklad/zápis povolený.
Odpovedať
@zuzanac_pe ako uz bolo pisane, na zapis maju 30 dni... kym to dojde postou, este to potrva. Na katastri sa to dozvies rychlejsie.
Odpovedať
@zuzanac_pe Ahoj kataster ako píšu ma nato 30 dní. LV si musíš ísť zobrať osobne a je zato poplatok . Dúfam že máte všetko OK pretože ak sa niekde urobila na zmluve chyba tak Vám pozastavia vklad a chybu odstrániť .
Odpovedať
Skontroluj si to na www.katasterportal.sk alebo cica.vugk.sk. LV ti dôjde domov cca za 2-4 týždne po povolení vkladu, tam sa to dozvieš skôr, je to aktualizované denne
Odpovedať
@tehla123 LV nepríde. Príde iba rozhodnutie. LV ti dajú iba za správny poplatok :) je to super vymyslené
Odpovedať
@tehla123 aktualizované denne to nie je. Aspoň čo som pozerala za posledný mesiac, tak to nie je pravidlo. LV domov nechodí. Len rozhodnutie o vložení. No a moja skúsenosť..... ak sa im niečo nezdá, prerušia /hoci nakoniec niekedy ani nie je dôvod a vraj to zvyknú robiť aj keď nestíhajú/, vyzvú k náprave do 30 dní. A znova čakáš. Ale držím palce, aby to tento dôvod nebol.
Odpovedať
@ajkava @m653 máte pravdu nie LV, ale rozhodnutie o povolení vkladu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Ja som čakal 4 mesiace, a ani po dvoch mesiacoch ked som podal žiadosť na vratenie poplatku za vklad 66,.é ich to vôbec nenakoplo. Nakoniec po osobnej intervenciu u šefa KU a následne konkrétneho pracovníka sa to do dvoch dni rozbehlo. Prešov je v tomto smere strašne zpomaleny ]-(
Odpovedať
@zuzanac_pe tak ako pisali po 30 dnoch ti pride rozhodnutie ci to vsetko preslo v pohode. Mojej sestry dcera praxovala na katastri a hovorila ze to je katastrofa. Ze niektori ludia cakali aj tri mesiace pretoze stale tam mali nieco zle a za kazdym museli opravovat a sa to vzdy o 30 dni predlzovali. A tak isto potom aj ten LV, ze si museli zase zaplatit aby im ho vobec vytlacili. Takze vela stastia a pevne nervy. S uradmi je to tazke:/
Odpovedať
@zemie Ja naštastie som nemal ani jednu chybu čo by ich zbytočne zdržiavalo, viem to lebo som tam bol osobne a dotyčná osoba mi to aj potvrdila.
Odpovedať
list vlastnictva na oplotenie asi ane nepotrebujete. List vlastnictva - nie vhodny na pravne ucely - je mozne si aj zadarmo vytlacit na webovej stranke katastrerportal.sk. U nas to trvalo tak cca 20 tyzdne, ak bolo vsetko v poriadku. V opacnom pripade ti presne po 30 dnoch poslu oznamenie a maju dalsich 30 dni :) Udaje sa aktualizuju raz za tyzden, nie denne. Myslim, ze aj to je na tom portaly kdesi uvedene
Odpovedať
@joxe udaje sa aktualizuju denne, je to na portali uvedene: http://www.katasterportal.sk/publishe...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan https://www.katasterportal.sk/kapor/i... citujem: "Katastrálny portál je aktualizovaný v týždňových intervaloch z údajov dodávaných príslušnými Okresnými úradmi, katastrálnymi odbormi."
Odpovedať
@joxe asi si zabudli opravit texty :) http://www.skgeodesy.sk/sk/ugkk/katas...
Odpovedať
@gashtaan no moze to byt aj takto: - okresne urady poskytuju aktualizacie raz tyzdenne - data sa nacitavaju kazdy den - nacitavaju sa tie udaje, ktore poskytli urady Inak pisu tam o sobote - presne tento den som si pamatal, len som si nebol isty :) Keby to bol normalny system, tak by udaje boli aktualizovane okamzite. Zase az tak vela transakcii tam nie je ;)
Odpovedať
@joxe ked raz vidim zoznam aktualnosti udajov po jednotlivych okresoch, tak ocakavam, ze budu naozaj aktualne a nie ako ty pises, ze kedy naposledy nacitavali nejake neaktualne udaje, ved to je hovadina. Ja si tiez spominam, ze to bolo raz tyzdenne, ale bolo to uz hodne davno. Posledne roky sa mi zmeny na kapre prejavili vzdy nasledujuci den po zapise/vymaze.
Odpovedať
Veľmi výstižné k práci KU :-D https://www.youtube.com/watch?v=JFguy...
Odpovedať
https://cica.vugk.sk/Popisy/popis.pdf
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?