Kupovali ste niekto pozemok od rodičov? za akú sumu?

Profilova fotka
Ahojte, svokra nám poskytla pozemok a teraz riešime, ako urobiť kúpno-predajnú zmluvu, alebo darovaciu...Najradšej by sme kúpno-predajnú ale ako to spraviť, aby to bolo v poriadku? jasné, že nám ho chce predať za zlomok trhovej ceny...čo s tým? Múže nám ho predať za koľko ona chce, či z toho bude problém? ďakujem.
Odpovedať
Najlepšie áno kúpno predajná,ale transakcia nad myslím 5 000 E musí ísť cez banku,opravte sumu ak sa mýlim.
Odpovedať
Sumu nech da aku chce. Myslim, ze cez ucet to musi ist ked je to nad 15 tis eur.
Odpovedať
kupovali sme od svokrovcov, darovaciu zmluvu sme nechceli...jeden nikdy nevie....a naco si v buducnosti robit problemy.....dali sme tam cenu 100e..pravnik povedal, ze je uplne jedno aku cenu tam napiseme
Odpovedať
príjmový doklad nesmie byť na väčšiu sumu ako 5000,-€, ale môže dať cenu aku chce. Pozor na zdravotné odvody, dane a iné výpalné pre štát.
Odpovedať
my sme mali kupno predajnu zmluvu a za 1 euro :)
Odpovedať
A preco nie darovaciu zmluvu? My tak mame,moze s tym byt v buducnosti problem?
Odpovedať
Profilova fotka
@pigi22 darovacia sa da napadnut napr nespokojnymi surodencami..., da sa hoci komplikovane darcom zrusit ... Kupna je najbezpecnejsia. Cena zalezi na predavajucom a nikto ju nemoze urcovat :).
Odpovedať
pokiaľ je v darovacej zmluve napísané, že to daruje dobrovoľne, bez nátlaku, tak to môžu napádať koľko chcú a nepomôžu si. Tak isto môžu napadnúť kúpnu zmluvu, že cena nehnuteľnosti bola hlboko pod reálnu trhovú cenu. Tak nám to vysvetlil právnik, tiež sme s tým mali dilemu, nakoniec sme spravili darovačku ;-)
Odpovedať
@nelimatej dobrovoľne a bez nátlaku krásne napadneš zdravotnou (rozumej psychickou) nespôsobilosťou na právne úkony :-) odpoveď pre autorku - určite NIE darovacou zmluvou.
Odpovedať
určite NIE darovacou zmluvou - je napadnutelná až do smrti darcu.
Odpovedať
@nikusssik nie je zrejme z Tvojho prispevku ci Tvoj manzel ma surodencov alebo je jedinacik. Ci je svokra vdova alebo druhykrat vydata. To su dost podstatne veci na posudzovanie aktu daru co sa tyka vyvinu vztahov v rodine.
Odpovedať
Slavoslav dal si mylnú informáciu! Platba v hotovosti je pri fyzických osobách nepodnikateľoch do výšky 15 tis.eur. Pri podnikateľskej činnosti do výšky 5tis.eur.To platí aj keď by bola platba rozdelená na viacej čiastkových platieb,hľadí sa na ich súčet za daný prípad... Dane a odvody zdrav.poisťovni sa platia len ak nemovitosť bola vo vlastníctve menej ako 5 rokov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
urcite kupno-predajnu zmluvu.
Odpovedať
Profilova fotka
@pigi22 , preto, lebo raz darcu ráno nepozdravíš a ten si to rozmyslí a darovanie môže zrušiť, kúpnopredajnú zmluvu nie 8-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?