Kúpno-predajná zmluva na obecný pozemok

Ahojte, chceli by sme odkúpiť pozemok, viete mi poradiť ako porieším kúpno predajnú zmluvu??? Za kým ísť?? Ako vybaviť??? Vybaviť by sme ju mali my? čo kupujeme, alebo ten čo predáva??? A ako je to v prípade keď kupujeme pozemok od obce???, čiže obecný??? vopred dík za rady....:)
Odpovedať
@mey8 A obec vám schválila predaj obecného pozemku? Ak áno, oni by mali pripraviť kúpno-predajnú zmluvu. Zvyčajne to zabezpečuje predávajúci. Ale môžeš osloviť nejakú realitku alebo právnu kanceláriu, tí vedia pripraviť KP zmluvu. Pokiaľ to ale nie je schválené obcou, tak je zbytočné dopredu pripravovať zmluvu.
Odpovedať
@mey8 pošli mi do správy tvoju mejlovú adresu a počet kupujúcich (či to bude kupovať jedna osoba, alebo manželia do BSM). A tiež či je to celá parcela, alebo sa z nej bude rezať geometrákom. Pošlem ti vzor
Odpovedať
Profilova fotka
V takomto prípade by mala zmluvu vystaviť obec. Ak sa to tak vezme, zväčša vystavuje kúpno - predajnú zmluvu predávajúci
Odpovedať
@chrobak7 áno, obec nám to schválila.... K KP zmluve je potrebný notár??? Alebo právnik?? či ako to vlastne funguje??
Odpovedať
ľudkovia ďakujem ♥ Ešte ma však napadlo, ako to funguje pri darovaní pozemku?? Treba darovaciu zmluvu, k tej čo presne potrebujem, kde to riešiť???:D fakt vopred díky:D ;-)
Odpovedať
@chrobak7 a co ma co obec schvalovat/neschvalovat predaj pozemku? Vsak je to moje a predavam to. Preco by som to nemohol predat ak by obec nesuhlasila? Pride mi to divne.
Odpovedať
@epto My ideme odkúpiť časť obecného pozemku, :-D :-D
Odpovedať
@mey8 Aha, prehliadol som to. V tom pripade obec ma co do toho hovorit :D
Odpovedať
@mey8 kúpnu zmluvu som ti poslal, ale k darovacej sa neviem vyjadriť, lebo som to ešte neriešil
Odpovedať
@epto A čítal si zadanie? Z neho som pochopil, že mey8 chce kúpiť od obce obecný pozemok, čo aj potvrdil dnes vo svojom príspevku. Tak je hádam logické, že predaj obecného pozemku musí schváliť obecné zastupiteľstvo. @mey8 Kúpnu zmluvu bude podpisovať niekto splnomocnený za obecný úrad. Takže ku kúpnej zmluve bude treba plnú moc asi primátora a podpis splnomocnenej osoby za úrad bude musieť byť overený notárom. Alebo to podpíše priamo niekto, kto je oprávnený podpisovať za úrad - ale aj tak bude musieť byť jeho podpis overený.
Odpovedať
@chrobak7 Ale ano cital, popritom este firemne emaily a skype hovor s druhou stranou zemegule, ku komentaru som sa dostal az hodne po precitani uvodneho prispevku. Nevadi stalo sa, mozno sa niektori pobavili a mali lepsi den :)
Odpovedať
@chrobak7 a taka poznamka pod ciarou, podla ikony a profilu je @mey8 ona a nie on :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 ak podpisuje zmluvu starosta/primátor a k podpisu orazí obecnú/mestskú okrúhlu pečiatku, netreba jeho podpis overovať
Odpovedať
@epto Sorry, tému som mal dlhšie otvorenú a neaktualizovanú. Príspevok som pridal pred tým, než som videl tvoj príspevok. Ale zhodli sme sa. ;-)
Odpovedať
@gastan11 A to kedy prišlo do módy, že kupnu zmluvu robi predavajuci? Vždy je to vec kupujuceho a na jeho naklady, alebo si ju môže napisať sam, keď vie.
Odpovedať
@ruren "Vždy je to vec kupujuceho" - to si odkiaľ zobral? Je to vecou dohody. Ale zvyčajne predávajúci dáva návrh, ak nemá návrh, môže zmluvu navrhnúť aj kupujúci. Kto znáša náklady - tiež je to vecou dohody. A hlavne v prípade predaja obecného majetku - neviem si predstaviť, že by obyčajný občan dával návrh kúpnej zmluvy obci a tá by to v pohode akceptovala. Obec predsa má vlastné vzory K-P zmlúv.
Odpovedať
@chrobak7 Dovol aby som sa zasmial. ,,Vec dohody" Prečo potom tie dohody vždy končia tak, že všetky naklady znaša kupujuci? Predavajuci si urči cenu a viac ho nezaujima. Maximalne je ochotny zaplatiť za overenie podpisu. A k tym vlastnym vzorom. Nevidim dôvod prečo by obec neakceptovala zmluvu keď splňa všetky pravne naležitosti. Na druhej strane pokial je obec ochotna zmluvu pripraviť tak načo si to ako kupujuci komplikovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry vecer, potrebovala by som poradit...chceme kupit pozemok na dedine od znamej...ta ma stavebny pozemok od obce kupeny 8 rokov, zatial na nom nic nerobila...chceme ho kupit ale zevraj sa da az po 10 rokoch. Je to mozne?? Dá sa to nejako obíst alebo vyriešit?? Ďakujem za každú odpoved
Odpovedať
@patuskaaaaaa to je čo za somarina? ako vlastníčka môže so svojou nehnuteľnosťou nakladať ako uzná za vhodné, teda aj predať
Odpovedať
Profilova fotka
@janetbla no vsak aj ja som prekvapena...toto som este nepocula :/ musim sa informovat na obecnom urade
Odpovedať
@janetbla Nemusí to by somarina. Možno dostala pozemok od obce v rámci nejakej akcie alebo za zvýhodnenú cenu a ak by ho predala skôr, tak by to musela doplatiť. Nepamätám si presne, ale keď sa pred rokom 2000 odkupovali štátne byty, tak sa tam dával nejaký štátny príspevok a taký byt potom kupujúci nesmel predať niekoľko rokov. @patuskaaaaaa Treba zistiť, na základe čoho bola daná táto podmienka, kto ju stanovil a aké sú sankcie za jej nedodržanie. Nedá sa radiť, keď je to len informácia JPP. Je nejaká ťarcha na liste vlastníctva? Napr. predkupné právo obce?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 to zatial neviem...musim to zistit, len som chcela vedet ci je takato situacia možna...velmi chceme ten pozemok...ale zostavaju este 2 roky ak je to naozaj tak :/
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 tak sa mi zda ze predkupne právo má obec...len neviem co dalej
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?