Kupna zmluva vyhotovenie

Ahojte :) Prosim Vas potrebujem Vas nazor. Predavam pozemok znamemu avsak neviem ako postupovst. Viem, ze treba najskor vytvorit kupnopredajnu zmluvu. Otazka teda znie: je tu niekto, kto si ju robil sam a nepotreboval na to pravnika? Vedeli by ste mi poradit co ma obsahovat jednoducha zmluva aby bola platna? Tak isto aj navrh na vklad do katastra,, tiez si to mozem spisat sama? . alebo je lepsie ist s tym za pravnikom? Dakujem pekne
Odpovedať
Profilova fotka
@romikk22 a skusala si si tieto veci vyhladat cez google? Vsetky podklady tam najdes a aj vzor ako ma kuplna zmluva vyzerat. Ked pojdes podla toho, tak by si to mala mat spravne.
Odpovedať
@romikk22 je zvykom, že náklady na zmluvu a vklad platí kupujúci. Je v jeho záujme, aby pozemok získal a zmluva bola kvalitná a nebola napadnuteľná ;-) Inak: "Z každej zmluvy by malo byť zrejmé, kto ju uzaviera a aké sú jeho práva a povinnosti. Pri kúpnej zmluve ide najmä o povinnosť predávajúceho odovzdať vec a o povinnosť kupujúceho zaplatiť kúpnu cenu. Každej z týchto povinnosti samozrejme zodpovedá právo druhej strany – teda právo kupujúceho na odovzdanie veci a právo predávajúceho na vyplatenie kúpnej ceny. Počet riadkov kúpnej zmluvy nie je dôležitý. Šikovný právnik dokáže kúpnu zmluvu naformulovať aj do piatich riadkov, nebola by to však veľmi užitočná zmluva, pretože by nepočítala s tým ako sa majú riešiť prípadné spory a komplikácie. Tých môže pri predaji nehnuteľnosti nastať neúrekom – nezaplatenie kúpnej ceny, prerušenie konania na katastri, dodatočné objavené vady nehnuteľnosti atď. Dobrá zmluva obsahuje mechanizmy ako všetky tieto komplikácie vyriešiť." https://ondrejhalama.blog.sme.sk/c/50...
Odpovedať
Profilova fotka
@romikk22 dobra zmluva sa pozna az vtedy ked sa riesia pripadne spory ako pise @roboza ,takze doporucim sa obratit na pravnika, bez ohladu na to , ze to ides predavat znamemu... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@romikk22 nepotrebujes pravnika v zmysle advokat, staci notar. Tomu sa stejne nevyhnes, kvoli overovaniu podpisu ale okrem ineho vam vie vypracovat aj kupnu zmluvu v podobe notarskej zapisnice a dokonca aj zabezpecit vklad na kataster. Takze nikam inam chodit nemusis. Samozrejme zaplatis o nejaku stovku viac, ako keby si si riesila vsetky papiere sama, ale zase mas istotu, ze vsetko bude na poriadku.
Odpovedať
Profilova fotka
@romikk22 byt tebou dam zmluvu vypracovat pravnika, lebo ked nastanu problemy, tak len taka lajcka zmluva bude rychlo napadnutelna!
Odpovedať
@romikk22 zmluvu si urcite daj vypracovat pravnikovi, nejde o rozky, zmluva ktora, nebude pravne v poriadku sa da napadnut a dnes su ludia vseliaky..
Odpovedať
Dakujem Vam :) za vsetky radu Nakoniec som to dala spravit pravnikovi :)
Odpovedať
@romikk22 dobre si spravila ;-) :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?