Kúpa pozemku v ochrannom pásme cintorína

Chcela by som sa spytat na skusenosti so stavbou v ochrannom pasme cintorina. Povolili niekomu takuto stavbu? My mame stary, ale stale funkcny cintorin v strede obce. V jeho blizkosti (ochrannom pasme)sa nachadzaju zahrady a jednu z nich by sme chceli kupit na stavbu domu. Viem o existencii zakona, ktory hovori o 50m ochrannom pasme. Nam vsak starosta tvrdi, ze obec toto ochranne pasmo v obci zrusila a stavbu by povolil. Da sa ale obcou zrusit ochranne pasmo, ked existuje zakon, ktory som spomenula vyssie? Dakujem za akukolvek radu.
Odpovedať
fakt chce niekto byvat par metrov od cintorina?? Na vasom mieste by som hladala iny pozemok. Cintorin je negativna energia, ci tomu veris, alebo nie..
Odpovedať
Profilova fotka
asi by som z tej blizkosti ovocie a zeleninu nedal do ust.. nevravim zeby mi museli deti v lete v gumakoch behat po trave.. toto je vazne na zvazenie.. nie za kazdu cenu mat pozemok a stavat. :( grrrrr 8-)
Odpovedať
Prepacte, ale ako citam o susedskych vzatohoch tak si myslim, ze "cinotrin" su najlepsi susedia. Mrtvi neublizia.
Odpovedať
@evkasus osobne to považujem za super nápad, ale na kvetinárstvo, pohrebníctvo, resp. domov dôchodcov - keď som žil v Nemecku, vždy pri cintoríne boli tieto 3 inštitúcie @akvi na cintoríne nie sú len zlí, ale aj dobrí, resp. je to miesto pre všetkých, či zlých alebo dobrých - niekto má negatívnu, niekto pozitívnu energiu, záleží kto a čo... @andyfoto čo vieš, kde sa pestuje to, čo ješ - dnes je všetko tak schemizované, že pokiaľ viem, ľudské telo sa rozkladá niekoľkonásobne pomalšie ako niekedy - mám to potvrdené z niekoľkých nezávislých zdrojov..... skrátka nás už ani červíky nechcú žrať, také dobré veci papáme @tatianabk tým je cintorín známy - susedské vzťahy sú na nezaplatenie, ale len dovtedy, pokiaľ sa tí z druhej strany nena.... potom sú tie vzťahy najhoršie... dúfam, že som Vás trocha pobavil v tento chmurný deň, keď sa duševne pripravujem na cestu na daňový úrad a na zaplatenie daní, bohužiaľ riadne mastných tento rok ....
Odpovedať
Moji prarodičia bývali pri cintoríne, pradedo sa dožil 81 a prababička 98 rokov. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
podla mojho laickeho nazoru - obec ako nizsia institucia nemoze rozhodnut v rozpore s legislativou... a ak rozhodne, je to protizakonne a teda neplatne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
no, za murom nasej zahrady cintorin je. je tam par stoviek rokov, aj domcek uz ma svoje odsluzene a koexistuju v pohode. Susedia su to nenarocni a tichi, obcas mame aj muziku zadarmo ako v tom ceskom filme hehehe :-D stavat sa tam stavia, 50 m by zabralo dost velke okolie okolo cintorina, kde uz domy boli, su, aj pribudaju. tak neviem. PS: ako jeden clen nasej rodiny hovori, aspon ked to na neho pride, to nebude mat daleko a iba ho cez plot prehodime:):):) ale nie, ale viem si predstavit aj horsich susedov s negativnejsou energiou, staci aby sa pristahovala nejaka neprisposobiva rodina a mate po kludnom byvani. ale to je uz na kazdeho pocite:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Dobry den. Zakon o ochrannom pasme je pre ludi nie proti nim. Znenie zakona a dokladne precitanie je uplne jasne. To co sa tu pise je vytiahnute z kontextu. Precitajte si to dokladne § 16 Zriadenie pohrebiska - pokial to pohrebisko ide niekto zriadit (8) Ochranné pásmo pohrebiska je 50 m; v ochrannom pásme sa nesmú povoľovať ani umiestňovať budovy. (9) Vlastník pozemku v ochrannom pásme má nárok na primeranú náhradu za obmedzenie užívania pozemku. Náklady spojené s technickými úpravami v ochrannom pásme a náhrady za obmedzenie užívania pozemku v ochrannom pásme uhrádza zriaďovateľ pohrebiska. Ak sa vlastník pozemku v ochrannom pásme a zriaďovateľ pohrebiska o výške náhrady nedohodnú, rozhodne o nej súd. Ochranuje Majitela pozemku alebo stavby pri zriadovani pohrebiska. Nesluzi na sikanovanie ako si to urady vysvetluju. Je to pre novo zriadovanie pohrebiska. Dalej znenie zakona... § 33 Prechodné ustanovenia - Pre existujuce pohrebiska (4) Šírka ochranného pásma pohrebiska 50 m sa nevyžaduje pre pohrebiská zriadené pred nadobudnutím účinnosti tohto zákona. Ak má pohrebisko dom smútku bez chladiaceho zariadenia, prevádzkovateľ pohrebiska je povinný do troch rokov odo dňa nadobudnutia účinnosti tohto zákona zabezpečiť vybavenie domu smútku chladiacim zariadením.
Odpovedať
https://www.dobrenoviny.sk/c/170921/v...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?