Kúpa pozemku v oblasti bez Uzemneho plánu

Chcel by som sa opýtať či má niekto skúsenosti z kúpou pozemku kde obce nemaju Uzemne plany. Na čo si dať pozor a ako zistit že naozaj na pozemku môžem staviať. Pre upresnenie ide o obec Podkylava pri Košariskách.
Odpovedať
@ghost004 chodte priamo na stavebny urad a vyziadajte si uzemno-planovaciu informaciu. Idealne pisomnu ziadost, pisomnu odpoved. Tam by ste mali dostat vyjadrenie, ci je parcela urcena na vystavbu a za akych podmienok.. Bez toho by som pozemok urcite nekupila..
Odpovedať
@akvi Ďakujem musim zistit pod koho spada obec
Odpovedať
@ghost004 o ÚPI žiadaj obecný úrad podľa k. ú., v ktorom sa nachádza pozemok...
Odpovedať
@janetbla @ghost004 mozes ziadat aj OÚ, ale moja realna skusenost - obzvlast pri obciach, kde nie je priamo stavebny urad je, ze aj tak vas poslu za osobou zodpovednou..starostovia ani netusia castokrat, co to UPI je..
Odpovedať
Profilova fotka
Mame postavene v extravilane, obec nema uzemny plan. Ma to vyhody - nikto ti nekeca do toho ako ma dom vyzerat, ziadna stavebna ciara, vyskove osadenie, nic... ale aj nevyhody - tie iste ale co sa tvojich pripadnych susedov tyka. Stacilo zajst na OU a ziskat pisomne vyjadrenie ze obec nema namietky aby si tam staval. Tot vse. A ak mas ornu podu tak ju treba este vynat z podneho fondu - to prebieha subezne so stav. konanim.
Odpovedať
Ďakujem vám všetkým. Obec dala zatial usne vyjadrenie k stavbe ze suhlasi počkam na písomne dnes idem pozriet naživo pozemok a písal som už aj na stevebny urad čo oni k tomu tak uvidim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?