Kupa pozemku (sukromna osoba -> sukromna osoba) zmluva

Profilova fotka
Mate niekto nejaku vzorovu zmluvu na predaj / kupu pozemku? Ako sukromna osoba - idem kupovat od sukromnej osoby za dohodnutu sumu Poplatky teraz v 2015 su stale 66e za navrh na vklad + overenie podpisov? Ta vinkulacia v banke - nejake konkretne sumy za tuto sluzbu (su zavisle na cene? alebo konstantne? - jednalo by sa o cca 50 000)
Odpovedať
http://www.vzory-zmluv-zadarmo.sk/
Odpovedať
Profilova fotka
@ettel dakujem, klikol som tam na REALITY, NEHNUTEĽNOSTI, STAVBA a ziadna taka zmluva tam nie je
Odpovedať
ešte pozri tu http://www.sora.sk/vzory-zmluv
Odpovedať
Profilova fotka
@ettel super, platene :-D nemas nieco co mozem aj hned vidiet, upravit,pouzit ? nieco realne
Odpovedať
@dulius som ti poslala IP pozri možno pomôže
Odpovedať
a ešte tuto http://www.nehnutelnosti.sk/dokumenty...
Odpovedať
Profilova fotka
@ettel dakujem
Odpovedať
vinkulácia v banke nie je závislá od vinkulovanej sumy, ceny sa hýbu okolo 80€, v niketorych bankach (napr. VUB) si kvoli tomu musis zalozit aj ucet (aj ak tam mas) a teda treba ratat aj poplatky za ucet, kym ho potom zrusis... a v banke to vacsinou treba mat dopredu dohodnute, zmluvy na to pripravuje pravnicke oddelenie banky mne sa zda jednoduchsia notarska uschova, poplatok podobny a menej papierov okolo toho
Odpovedať
@dulius
Odpovedať
Právnik na takýto úkon vyjde do 200 EUR.
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 yoyo, to mi je jasne ... tam aj overenie podpisu stoji mozno 10 mozno 20eur a to iste mas na urade za 1.5e
Odpovedať
@pripad001 keď sme kupovali pred rokom pozemok, tak som sa na to pýtala a tie ceny v banke a u notára boli absolútne porovnateľné (v BA), čo sa týka podpisov, to je úplná pravda, treba ísť na úrad
Odpovedať
Článok sa načítava...
overenie podpisu u notara je cca 2-3€, na matrike 1,5€. Ked uz notar robi zmluvu nema zmysel bezat podpisovat na matriku / ak to nieje zmluva kde je overovanych 50 podpisov/
Odpovedať
@dulius ....si ma vôbec nepochopil. Ja som chcel povedať, že ideš kupovať pozemok za 50 tisíc EUR a chceš použiť zmluvu od anonyma z MS. Pred rokom som predával nehnuteľnosť, kupujúci hradil časť úverom, časť bola vinkulovaná. Ak by mi zmluvy v každom momente nedozoroval právnik a to isté neurobil v prípade záložných zmlúv a zmlúv o vinkulácii ktoré pripravovali v banke, prišiel by som nielen o nehnuteľnosť, no možno dlhé mesiace, možno roky by som neuvidel za ňu ani cent. Toľko neuveriteľne diletantských až fatálnych chýb, ktoré dokázali inak v renomovanej banke narobiť bankoví úradníci by som nemal jednoducho šancu postrehnúť. Nemám skúsenosť s úverovými podvodmi, no čo sa dialo v mojom prípade by som tak kludne nazval. Právny servis, pozostávajúci s prípravy a oddozorovania všetkých zmlúv a podpisovaných dokladov ma stál 200 EUR. Ale samozrejme, dá sa aj inak. No ak sa niečo pos...
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 ja za pravnikom pojdem, len chcem vediet ako ma vyzerat zmluva, uz mi ju uzivatel XYZ poslal emailom. Pouzil ju minuly rok, vyzera OK, len ju musim jemne upravit. Myslim si, ze ked pravnikovi donesiem hotovu zmluvu, ktora je v poriadku, tak ta cena nebude taka, ako keby mi komplet zmluvu vypracoval ON, alebo sa mylim?
Odpovedať
V prípade, že si vyplníš "Oznámenie o zamýšľanom návrhu na vklad" elektronicky tak je poplatok iba 51 EUR.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavka_peter kde to mam vyplnit presne a kedy? zatial davam peniazky dokopy na pozemok ... v akom momente mam toto vyplnit? dakujem
Odpovedať
@dulius Teraz som kupoval pozemok /cast zahrady/. Moj postup: Najskor som stiahol, vytlacil, vypisal a kupujuci aj predavajuci podpisal toto: http://www.nehnutelnosti.sk/zmluva-o-... Dal som spravit zameranie planovanej odkupovanej casti pozemku geodetom, ten dal overit GP na kataster - 400€ hotovost. /dostal som 7 x original.../ V tvojom pripade by som si to dal zamerat - koli pokoju na dusi, ze to co si kupil, je naozaj tvoje, nie susedove.... Potom som stiahol, vytlacil, vypisal a kupujuci aj predavajuci podpisal toto: http://www.nehnutelnosti.sk/kupna-zml... Nasledne sme s overenym GP /2x/, podpisanymi zmluvami /2x/ sli obaja notarke. Overila podpisy predavajuceho - 5,65€ hotovost. S overenymi, zositymi zmluvami + GP sme nasledne sli na kataster dat vklad - 66€ - e-kolok. V ten den som dal cez IB prevod fin.prostriedkov na ucet predavajuceho. O dva dni mi predavajuci volal, ze peniaze dorazili v poriadku.... /ziadna zbytocna vinkulacia.../ Nasledne som oslovil geodeta, aby vytycil pozemok kolikami - 100€ hotovost. Aktualne cakam na povolenie zapisu/vkladu /mal by byt buduci tyzden - 30 dni lehota/ ;-)
Odpovedať
po podpísaní kúpnej zmluvy si pripravíš návrh na vklad do katastra napr: http://www.vzory-zmluv-zadarmo.sk/obc... a zaroven na stranke https://www.katasterportal.sk/kapor/s... v "elektronických formulároch" vyplnis "podanie oznamenia o zamyslanom vklade". V podstate sa tam len vyplnia udaje, kto co kupuje z akej parcely.
Odpovedať
Este som zabudol podoktnut, ze notarka nam pred overenim komplet skontrolovala zmluvu. Ze je v poriadku, len mne za menom chyba rod. .......... Cize to malo byt: Jozko Mrkvicka, rod, Mrkvicka. Dopisal som rucne do zmluvy pred notarkou a az potom overila....
Odpovedať
@slavka_peter ziadny takyto "zamer" som neriesil..... =-)
Odpovedať
@dulius no myslím, že sa mýliš, ale rob ako uznáš za vhodné. Dobrý právnik musí mať na podobný prípad hotový vzor zmluvy s vychytaním všetkých múch a s prihliadnutím na tvoje špecifiká doplní potrebné. Tvoj draft bude musieť naštudovať od a-z a prerobiť na svoj obraz. Ty mu neprekladáš zmluvu protistrany, ale tvoju.
Odpovedať
Presne ako pise @pripad001. ten pravnik v tomto pripade bude venovat tvojej hotovej zmluve ovela viac casu,akoked prides bez zmluvy.
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 no ved pravnik zmluvu uz raz vytvoril a ja ju pouzijem, zmenia sa len mena predavajuceho a kupujuceho, zmeni sa cena a cislo parcely a ine malickosti. Nejedna sa o ziadnu specificku situaciu, ale o klasicky predaj pozemku stavebneho. Ale ok, respektujem Tvoj nazor, len sa s nim nestotoznujem. Ja si myslim, ze kazdy pravnik uz ma taketo zmluvy vopred pripravene, len si ich najde v pocitaci a pouzije s upravami. proste nevidimv tom problem ... rovnaka situacia ako ked som predaval auto ... nasiel som zmluvu, ktora je OK, dal som ju skontrolovat druhej strane, nemali namietky, tak sme ju pouzili a nebol dovod na ziaden problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Dakujem za detailny popis, pomohol som, ked si dal aktualne info aj s odkazmi.
Odpovedať
Pre megdesign - vklad na kataster ti pravdepodobne riešil notár, keďže si cez neho robil kúpu pozmeku, kedze vyuziva zaručený elektronický podpis . treba si zratat co stoji menej, ci zmluva u notara, ktory urobi vklad alebo vlastna zmluva s tym ze platis za overenie podpisov a navrh na vklad do katastra. pre dulius - ak sa nejedna o ziadnu specificku situaciu, tak sa nemas coho bat. Zmluva ma urcite nalezitosti ktore musi obsahovat. samozrejme ako sa uz spominalo, castou sa stava, ze chybaju rodne priezviska u chlapov. na to treba dat pozor a v zmluve ich uvadzat. Co sa tyka vinkulacie, kazda banka to ma ine, tak si ich obehaj a zisti to. Ja som kedysi platil iba 16,50 eur v postovej banke pri podobnej sume ako uvazdas ty.
Odpovedať
@slavka_peter nie neriesil. Vklad na kataster som si riesil sam. Zmluvu som si robil sam - 0€, overenie podpisov u notara - 5,65€, kolok za vklad na kataster - 66€. Chces povedat, ze keby mi to cele riesi notar, platim menej?
Odpovedať
ak by si vyplnil elektronicky formular "Oznamenie o zamyslanom navrhu vkladu" tak by si platil iba 51 Eur. To je všetko čo som sa snažil vysvetliť. Tvoj postup ze si dal cez IB prevod fin.prostriedkov na ucet predavajuceho hned v ten isty den ako ste boli na katastry by som neodporucal. Co keby kataster zablokoval alebo zamietol zapis na LV? Vinkulacia sluzi na to, ze v momente ked dôjde k prepisu na LV tak mozu byt peniaze uhradene predavajucemu.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavka_peter ahoj, dala si link na Návrh na vklad do katastra nehnuteľností, kde vidim ako prilohy Kupna zmluva a potom Znalecky posudok, ten Znalecky posudok je nutny pri vklade do katastra? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@slavka_peter + priamo na KE okolie stranke som nasiel http://www.minv.sk/?oznamy-a-dokument... dokument ziadost-o-zapis-do-katastra (16,2 kB) kde je len jedno meno, nie je tam predavajucia kupujuci ... je to postacujuce? Napisal som aj priamo na kataster, uvidime kedy odpisu :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?