Kupa pozemku id Spf

Dobry den chcem sa opytat odkupoval niekto teraz pozemok od Spf? Ake doklady ste k tomu potrebovali?
Odpovedať
Profilova fotka
@birdova na to treba v prvom rade za vagon trpezlivosti a nervov. Najskor treba uzemne rozhodnutie (osadenie domu, vsetky vyjadrenia k sietam...), potom sa dava ziadost s znaleckym posudkom, pride cenova ponuka a potom sa robi zmluva. Treba vsak pocitat, ze to trva 1-3 roky.
Odpovedať
Uff tak to ste ma nepotesili. :( no uvidime co povedia ked tam pojdem osobne.
Odpovedať
Profilova fotka
@birdova najprv si zistite či ten pozemok vlastní štát (čiže Slovenská republika) a spravuje ho SPF, alebo ho vlastní neznámy vlastník a spravuje ho SPF - sú to dve rozdielne veci a v druhom prípade Vám SPF pozemok nemôže predať. Ak to je ten prvý prípad, tak si naštudujte podmienky za akých môže SPF pozemok odpredať: http://www.pozfond.sk/sk/informacny-o...
Odpovedať
Ano vlastni ho stat-spf. Je to v tomto pripade ten lepsi pripad :)
Odpovedať
Pani Birdová, Slovenský pozemkový fond nevlastní nič, on iba pozemky ako príslušný orgán štátnej správy má v správe, v držbe, podľa zákona o správe majetku štátu. Vlastníkom je Slovenská republika, tak sa postupuje podľa zákona o správe majetku štátu cez ponukové konanie. Najskôr ho ponúka iným štátnym organizáciám, zmluvou o prevode správy, ak tie nemajú záujem, tak sú to obec a až potom ho môže ponúkať právnickým alebo fyzickým osobám cez ponukové konanie. Ak vlastníkom je neznámy alebo nezistený vlastník (napr. ktorého pobyt nie je známy), takýto pozemok nemôžete odkúpiť, lebo vždy sa môže prihlásiť dedič v rámci dedičskej postupnosti a majetok získať v konaní o dedičstve o novoobjavenom majetku. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?