Kúpa pozemku bez realitky

Dobrý večer. Chcela by som Vás poprosiť o radu. S manželom chceme kúpiť stavebný pozemok na stavbu rodinného domu v okolí Žiliny tak do 20km. Boli sme na niekoľkých obhliadkach,máme vytypované nejaké pozemky. Ale ak mám byť úprimná,práca realitiek na mňa neurobila veľký dojem. Mnohé majú strašné recenzie. Takže by sme chceli kúpiť mimo realitnej kancelárie. Podľa mňa budú aj lacnejšie. Ale ako sa k nim dopracovať? Súkromná inzercia hádam už ani neexistuje,všetky inzeráty majú realitné kancelárie. Mám inzerát na bazosi,ale ozývajú sa len realitky. Kúpil niekto pozemok mimo realitky? Ak áno,ako ho našiel? Prípadne poraďte nejakú spoľahlivú realitku v Žiline,ak to už inak nepôjde. Ďakujem za každú radu,názor.
Odpovedať
Profilova fotka
@siska1313 Každý chce kúpiť lacno nehnuteľnosti bez provízie RK.. Realitke platíte v provízii aj za vyhľadanie pozemku a jeho inzerovanie. Zamerajte sa predovšetkým na pozemok, jeho lokalitu, cenu. Územnoplánovaciu informáciu má vedieť poskytnúť RK, prípadne si ju zistíte na stavebnom úrade. Inžinierske siete tiež odporúčam, aby ste si preverili samy. Pozemky sú náročné nehnuteľnosti. Aj mne ako realitnej maklérke sa ťažko získavajú informácie od majiteľov, preto si preverujem informácie na úradoch a často konzultujem detaily s realizátormi stavieb a právnikom.
Odpovedať
V dnesnej dobe ti nikto nic negarantuje. Osobna skusenost, otravuju, pri stretnuti pridu neskoro, zabudne kluce od nehnutelnosti, sprava sa arogantne, nevie zodpovedat na pripadne otazky ... Ich sluzby koncia podpisom zmluvy, ziadna asistencia so zavkladovanim ... Flakaci za velke prachy. To ze on ich neuvidi a robota ho nebavi nic nemeni na skutocnosti, ze vas tieto sluzby budu stat nemale peniaze! Cest vynimkam. Pobehajte starostov dedin. Oni vedia kde su pozemky v intravilane, popripade kto ma zaujem predat a potom si pozistujte ci maju prijazdovu cestu, ci su siete na hranici pozemkov, susedske pomery ....
Odpovedať
@rkorba ďakujeme,konečne nejaká užitočná rada. Vo všetkom máte pravdu. Nechcem všetkých hádzať do jedného vreca,asi sú aj poctiví a šikovní makleri,ale my sme na takýchto šťastie nemali. Vôbec nepoznajú pozemky,ktoré ponúkajú,na otázky nevedeli odpovedať,alebo tak všeobecne,že to stálo za fajku dymu. A keď sme si všetko obehali sami,nakoniec zistíme že ponúkajú nehnuteľnosť,ktorá je dávno predaná. Človek si ich služby zaplatí,ale ich nedostane. Skúsim tých starostov,ďakujem pekne za ochotu a radu.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tiež za, my sme síce nekupovali pozemok ale byt a tiež sme mali také skúsenosti, že sme si nakoniec búchali hlavy prečo sme si nehľadali byty na vlastnú päsť. je síce pravda, že teraz je veľmi ťažké ešte nájsť niekoho kto predáva bez realitky ale sú aj taký čo síce majú realitku ale dá sa s nimi dohodnúť, že to nakoniec cez ňu nepôjde. hlavne ale na tom bazoši bývajú takto inzeráty a tí starostovia tiež nie sú zlý nápad ale to zase viem, že nie každý sa zdržiava na svojom úrade vtedy keď má a niektorí sa o takéto veci nezaujímajú vôbec..
Odpovedať
@siska1313 Ahoj, najlepsie je si vyhliadnut pozemok tym stylom ze osobne sa prejdes alebo prevezies v lokalite kde chces pozemok kupit. Cez kataster portal si pozries jeho vlastnikov, ci je tam tarcha a vsetko ostatne a potom uz ides len za majitelom ze chces kupit pozemok a s konkretnou ponukou a najlepsie aj s nachystanou predkupnou zmluvou, ktora bude osetrena tak aby si nekupila zasa macku vo vreci. Takto vies kupit pozemok najlacnejsie sice to zaberie dost casu, ale vysledok stoji za to.
Odpovedať
Profilova fotka
Prajem vela stastia pri hladani, Zilina je peklo co sa tyka pozemkov. Tu snad cisty pozemok asi ani neexistuje. Ak hej, tak su to riadne palky. My sme kupovali cez realitku. Prve info o pozemku sme dostali od realitky, ale nasli sme si aj majitela a isli priamo za nim...ten chcel predavat cez realitku - ale inu a my sme na to nemali cas ani nervy a dali nam aj zlavu. Kupovat cez realitku je myslim o dost jednoduchsie a myslim aj istejsie. Existuje stranka jarealitka.sk, potom je dobry Ratulovsky, my sme kupovali cez p. Rybarika primareality.sk. Celkom sme boli spokojni...
Odpovedať
@tomcok mas pravdu, takto isto cez portal karaster som nasla majitelov nasho pozemku a vsetko sme pekne vybavili mi bez hociakych maklerov😉 čista praca👍
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Lenze ako sa dostat k telefonnemu cislu, len z informacii v LV? Ked mi google nevyhodi ziadne vysledky, tak jedine otravovat susedov, ci nedaju cislo.
Odpovedať
@pjo3k ked nieco chces, tak musis pre to i nieco urobit! Ja som bol osobne navstivit majitela pozemku na adrese jeho trvaleho pobytu z listu vlastnictva.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme tak hladali, ze cez mapka.gku. ale natrafili sme bud na neochotu majitelov sa vobec rozpravat. alebo ti majitelia nechceli vobec predavat pozemok. Pripadne pytali nerealne vysoku sumu. obcas na tej adrese ani nebyval. byvali tam rodicia a info mu ani neposunuli. no podla nas toto bola strata casu. tak sme pozerali co je na nete a nevadilo mi riesit to cez RK. Treba vybrat tu spravnu, makler vedel asi vsetko o tom pozemku aj o pomeroch v obci, susedoch, starostovi. my sme dostali komplet servis. iste info sme si sami preverovali, ale makler nam usetril vela casu a nervov.
Odpovedať
V Ziline by som ti odporucila maklera Karola Vandlika, poznam osobne. Kontakt si najdi na nete, nechcem robit reklamu. A ak pojdes na vlastnu past, tak si daj pozor hlavne pri vybere pozemku, aby si o nom vsetko vedela - pristupova cesta, nutnost parkovania na pozemku, moznost zastavania, co je pod zemou, sitete, aka je tam voda, kanalizacia...A hlavne co tam mozes postavit. Je to fakt dolezite!!! https://www.zoznamrealit.sk/blog/na-c...
Odpovedať
ťažko povedať, ako majú podchytené inzeráty realitky. málo kto sa veciam spojených s kúpou alebo predajom nehnuteľností rozumie na toľko, že sa môže do nich púšťať na vlastnú päsť
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
myslím si, že ak by sa ozvala na obecnom úrade nemali by problém poskytnúť kontakt na majiteľov....
Odpovedať
Profilova fotka
Od januára zháňame pozemok... výsledok? Prepadnutá záloha, dva pozemky nám vyfúkli spred nosa, jeden pozemok už boli vybavené peniaze no majiteľ ho predal inému. Poznám skoro všetky pozemky v Po, inzeráty do jedného, až som po skúsenostiach s realitkami a ľuďmi z nich založil na fb stránku, kde ľudia sa môžu vyjadriť priamo k pozemkom či domom, aké majú skúsenosti. Pridávam tam postupne všetky inzeráty, ktoré som okukal.. ide o to, že Prešov je katastrofa čo sa pozemkov týka..
Odpovedať
Profilova fotka
normálne je momentálne problém kúpiť pozemok a to aj napriek ,,drahote,,za meter2 :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?