Kúpa pozemku atypických rozmerov - čo si myslíte?

Ahojte, vážne uvažujem o kúpe tohto pozemku s výmerou 640m2 a rád by som sa poradil. Najbližšia hranica pozemku sa nachádza sa cca 30 m od hranice pozemku cintorína, avšak overoval som si na útvare územného plánovania či je na pozemku možné stavať RD. Dostal som odpoveď, že je to možné, ale s nasledovnými regulatívami. Stavebný pozemok pozostáva z dvoch parciel 801 a 803, ku ktorým sa vzťahuje nasledovný územný plán: 801: max. miera zastavania 40%, min. podiel zelene 50% pri výške zástavby max. 2 nadz. podlažia + strešné 803: max. miera zastavania 5%, min. podiel zelene 90% pri výške zástavby max. 1 nadz. podlažie. Podľa regulačného listu je prípustná aj nevyhnutná prístupová komunikácia k RD umiestnenému na parcele č. 801. Pre lepšiu predstavu pripájam rýchly nákres, kde som si zakreslil aj predbežnú polohu domu so zastavanou plochou cca 128m2 a tiež garáž cca 24,5m2, ktorú som kvôli spomínaným regulatívam umiestnil na hranicu parciel 801 a 803, aby bolo plošne splnené max. prípustné zastavanie na jednotlivých parcelách. Pri predaji dôjde k úprave (poklesu aktuálnych rozmerov oboch parciel) podľa obrázka. Parcela č. 801 z aktuálnych 456m2 na 357m2 a parcela č. 803 z 362m2 na 275m2. Hranice novo-vytýčeného - predajného pozemku sú vyznačené v druhom obrázku hnedou farbou. IŠ: V mieste, kde sa napája pozemok na ulicu sú k dispozícii všetky inžinierske siete: elektrika, plyn, miestny vodovod, kanalizácia, no bude ich potrebné ťahať cca 40m po prístupovej ceste širokej 3m (súčasť pozemku). Kúpil by som to s vedomím, že ak tam postavím bungalov so zastavanou plochou cca 128m2 a garáž do 25m2, tak už nič iné tam v budúcnosti pravdepodobne nebudem môcť postaviť. Cena pozemku je predstavuje asi 65-70% ceny bežnej ceny za m2 v danej lokalite. Čo si myslíte o kúpe takéhoto pozemku? Ocením každý názor, pripomienku alebo aj nejaké možné úskalia tohto pozemku, ktoré vám napadnú a na ktoré si treba dať pozor. Vopred ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@galielo pokial je pozemok za prijatelnu cenu, tak ako v tej rozlohe nejako nevidim problem. a samozrejme neviem ako to je s pozemkami v danej lokalite, ci su nejake volne alebo toto je jediny.
Odpovedať
@galielo V pozemku by som vobec nevidela problem, podla toho, co si dal, tak sa mi nezdá ani nejako velmi netypický, akurát to nie je klasický obdlžnik. To, či je to dobrá lokalita však vieš, len ty, či je tam dostupná občianska vybavenosť, dostupná mhd či autobusy pre dopravu bez auta a pod. To my už ťažko posúdime. Ak sa ti zdá, že by si mohol postaviť len malý dom, tak by som kludne išla do poschodového, aj keď toto nie je v posledných rokoch oblúbená alternatíva u nas 🙂 Avšak aj poschodový dom može byť výborný, ak je dobre vyriešený.
Odpovedať
Profilova fotka
@moratibru velmi dobre si to napisala a mam taky isty nazor 🙂
Odpovedať
Over si ochranné pásmo cintorína v ktorom sa nemôže umiestniť žiadna stavba. Zvyčajne býva 50 metrov, no obec ho môže zmeniť alebo zrušiť. Neviem koľko metrov to tebe vychádza vzdialenosť od hranice pozemku cintorína po stavbu.
Odpovedať
Bude ti postačovať prístupová cesta o šírke 3m? Resp. Čo na to stavebný úrad? A ďalej na mape je vidno elektrické vedenie, na pravej strane. Aké je tam ochranné pásmo? A čo sa týka sietí, su priamo na tej prístupovej ceste? Aby si nahodou nezistil, ze ne nieco na druhej strane cesty, a musis robit vykop na cudzom pozemku.
Odpovedať
@moratibru presne tak. vsetko zavisi aj od obstaravacej ceny pozemku, ci sa oplati, alebo sa da za tu cenu niekde najst aj nieco lepsie
Odpovedať
Ochranne pasmo cintorina bolo tusim zrusene, takze to by nemal byt problem
Odpovedať
@podko S ochranným pásmom nie je problém, to som si overoval. Stavať sa tam dá, ale s vyššie spomenutými obmedzeniami. @moratibru Dobrých pozemkov, ktoré nestoja majland je v danej lokalite žiaľ žalostne málo. Preto pozerám po tomto pozemku. @peterm88 Áno, 3m ako príjazdová cesta je OK, aj pre náladné auto. Zo stavebného úradu nedostanem stanovisko v takom čase, aby som sa vedel včas rozhodnúť pre kúpu. Ale problematiku už konzultujem aj s projektantom, aby som nespravil nejakú blbosť, že by som mal problémy so stavbou na tom pozemku
Odpovedať
@ziit Čo som čítal ja, tak ochranné pásmo cintorínov nechali na kompetencii jednotlivých obcí a miest. Tie si šírku pásma môžu upraviť podľa seba, ale nesmú ísť cez 50m.
Odpovedať
@galielo pokial toto vsetko mas a stale sa po nom obzeras tak preco nie. vyzera, ze si dost zistujes pred kupou tak ako ak sa vam lokalita paci, siel by som do toho
Odpovedať
@galielo no moze byt, ze to je tak. Mne to len znami hovoril, ktory robi znalecke posudky, ze ochranne pasmo na cintorin zrusili ale dalej som to neskumala.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?