Kúpa pozemku a vecne bremeno

Ahojte potrebovala by som poradit pani od ktorej kupujeme pozemok ma dom so záhradou kde nam predáva časť pozemku ktorý je vhodný na stavanie domu ale ma úver ktorý chce splatiť našimi peniazmi za tu časť ktorú kupujeme.A peniaze chce pri podpise kupnej zmluvy Trocha sa obávame dat peniaze takto naraz kedže tam je čakacia doba kym pride list vlastníctva a bojíme sa ze za ten cas sa moze nieco udiať . Na pozemok nepotrebujeme žiaden úver kupujeme na ruku a chceme doplniť zmluvu o vecne bremeno kde pani napisala ze nieje problem ale moze byt ked úver splatí čomu nerozumiem. Ma niekto skusenost? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Nemyslím si že v tom je problém, bežne sa predávajú byty/domy na ktoré majú ľudia hypotéky. Peniaze vyplácate tak či tak pri podpise zmluvy, akurát treba určiť v zmluve že časť peňazí putuje priamo na vyplatenie banky teda ich predávajúca nedostane na ruku. Jednoznačne by som v takom prípade dával zmluvu robiť advokátovi.
Odpovedať
@kattarina1 A ja nerozumiem tomu, čo si napísala. Aké vecné bremeno je na pozemku? Alebo chceš nejaké vecné bremeno zapísať dodatočne? Aké vecné bremeno? Čo tým vecným bremenom vlastne myslíš? O akej čakacej dobe na LV píšeš? Však keď máš podpísanú zmluvu a dáš vklad na kataster tak, áno, čakáš kým ju zavkladujú, ale neviem, čo by sa muselo stať, aby to odmietli. Pokiaľ je zmluva štandardná, tak ju kataster akceptuje. V zmluvách štandardne býva ustanovenie, že v prípade zamietnutia návrhu katastrom poskytnú plnú súčinnosť, aby zmluva bola prijatá katastrom. Podmienky platby sú len vecou dohody. Ak si neveríte, tak môžete využiť vinkulovaný vklad v banke. ALebo sa dohodnite, že peniaze uhradíte priamo banke. Je na tom pozemku záložné právo v prospech banky? Vidím, že máš v tom riadny hokej. Daj reč s niekým, kto sa v tom dobre vyzná.
Odpovedať
@kattarina1 v prvom rade by som išiel spoločne do banky a opýtal sa na možnosti, aký postup zvolí banka pri uvoľnení bremena tej časti, ktorú chceš kúpiť. Určite bude potrebovať od geodeta nový GP, aby vedela akú veľkú časť z celej parcely chceš kúpiť. Peniaze na ruku by som určite nedával, max. nejakú zálohu, aby to bolo záväzné, samozrejme podpísať papier a overiť na matrike. Môže totiž nastať situácia, že peniaze použije na niečo iné a tým pádom banka nestiahne ťarchu z pozemku. Prípadne jej banka uloží sankciu za skoré splatenie úveru, s čím pani nemusí súhlasiť, vtedy jej môže banka previesť ťarchu na zvyšnú časť parcely a úver bude splácať ďalej. Asi bude najlepší spôsob to riešiť vinkuláciou vkladu v banke, ako písal kolega vyššie.
Odpovedať
To vecne bremeno chcem dopísať do zmluvy nam to treba zevraj koli prístupovej ceste ktorá je nespevnena aby sme mali právo prechodu cez nu na papieri a taktiež od nej chceme aj plyn.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?