Kupa obecneho pozemku.

Dobry den.Chcel by som kupit pozemok od obce kde su aj na jednej strane aj na druhej strane susedia a stavby.Ide o C parcelu v zastavanom uzemi obce a je to na LV takto definovane:Záhrada Pozemok prevažne v zastavanom území obce alebo v záhradkárskej osade, na ktorom sa pestuje zelenina, ovocie, okrasná nízka a vysoká zeleň a iné poľnohospodárske plodiny Pozemok je umiestnený v zastavanom území obce. Na urade tvrdia ze neni v uzemnom plane.Co s tym? Treba vynat a bude to ok alebo poziadat o zmenu uzemneho planu na vlastne naklady co nie je malo alebo ma proste len klamu na urade?Lebo podla katastra je to tak isto vsetko zdokumentovane ako susedia. Dakujem.
Odpovedať
Nakoľko z otázky ja netuším čo s daným pozemkom chceš podniknúť podaj žiadosť na MU o "územnoplánovaciu informáciu". V dopyte sa opýtaj čo chceš vedieť (jedná sa o stavebný pozemok?, môžem tam postaviť RD?, krčmu?, pneuservis?, pestovať mrkvu, banány?, chovať bengálske tigre...) a obec ti tvoje otázky písomne v zákonnej lehote zodpovie. Osobne by som nekupoval mačku vo vreci.
Odpovedať
Chcem tam stavat.Je mozne ked je to parcela c v uzemnom plane ze uzemny plan bude iny?Ze mi to nedovoli?
Odpovedať
Ako je to v katastri to s územným plánom nemá nič spoločné. Územný plán býva na webe obce, príp na obci, pozri sa doň sám. Ak to nieje určené na výstavbu rod. domov, treba zmeniť UP alebo neviem či obec môže dať výnimku, niektoré obce ani ÚP nemajú. Ale kataster s týmto nič nemá.
Odpovedať
Profilova fotka
požiadaj o územnoplánovaciu informáciu od obecného zastupiteľstva...na čo môže byť zmienená parcela využitá. Doslova si pýtaj súhlas k prípadnej stavbe rodinného domu. Vyjadrenie zastupiteľstva je záväzné, nedaj sa odbiť ústnym alebo písomným sľubom starostu. Zastupiteľstvo!!!
Odpovedať
Ma niekto skusenost so smenou uzemneho planu keby k tomu muselo prist?
Odpovedať
@topvideo Takze ak mi da obecne zastupitelstvo pisomny suhlas ze tam mozem stavat tak stou ziadostou mi staci ist na ktory urad aby mi tam povolili naozaj stavat alebo ako postupovat? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@porsche19 na tvoj stavebný úrad buď vo vašej obci alebo v okresnom meste...na obecnom úrade ti povedia.
Odpovedať
Ok a potom sa to dodatocne da do uzemneho planu ked sa bude zase upravovat?Vydaju mi SP na zaklade toho ze mi da obec suhlas na vystavbu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?