Ktorý z týchto pozemkov mám kúpiť?

Chcel by som sa poradť, čo by bolo výhodnejšie. mám v ponuke kúpiť 7 árový pozemok zo starým domom a hospodárskou budovou za cca 20000Eur,alebo 8 árový stavebný pozemok na ktorom sú už všetky inžinierske siete a sú tam už aj základy domu (deka) ,dalej sú tam už všetky povolenie a možno by mi to dali aj s projektom domu, ktorý tam bol naplánovaný , na tomto by bola pre man cena cca 45000 Eur. vie mi niekto poradiť kolko asi by ma stálo na tom lacnejšom pozemku aby som ho dostal do podobného stavu ako je ten drahší? tzn zburanie domu vybavenie všetkých povolení a základy. Ďakujem za rady
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna by to stalo urcite viac ako 25 000.
Odpovedať
podla mna urcite menej ako 25000e...
Odpovedať
Na druhej strane je otazne ci Ti tie zaklady vyhovuju. Ked uz by som staval dom, tak sa nebudem chciet obmedzovat tym co uz je postavene...
Odpovedať
@miggell to je tažka otazka..pri tom prvom pozemku su siete ako daleko? su tam vobec? ...ta budova čo je tam postavena, tu by ste burali? stavali by ste na tom mieste kde je ta budova? či? Ale asi by som si život zjednodušila a kupila ten za 45tis -teda po zvaženi všetkých pre a proti....ak su tam zaklady a dom vam podorysom vyhovuje..netreba vybavovat stavebne povolenie..myslim že ten rozdiel by nebol velky..zaklady su investicia, projekt, stavebne povolenie - to su všetko investicie ktore však nesiahaju na sumu 25000 ..a čas samozrejme ktory by si musiel vynaložit ..takisto pri tom 45 tis je to jednoduchšie ak by si kupu realizoval cez banku ..zisti si určite ale či maju pozemky prijazdovu cestu a či je vlastnikom obec alebo sukromný vlastnik.. od nas chcela banka dokladovat vlastnika prijazdovej cesty..ak by išlo o sukromnu osobu hypo by sme nedostali..
Odpovedať
@miggell , my sme riesili podobnu dilemu, nakoniec sme si vybrali pozemok so zakladovou doskou a aj sme postavili ten prislusny dom hoci sme povodne chceli nieco ine... u nas zavazila orientacia pozemku, bol aj kusok vacsi, prostredie a vybavenie obce a tiez spoje do BA, susedia.. (tu su vsetci v nasom veku a aj deti mame s rozdielom 2 tyzdnov :-D )... neviem odkial si, ale buranie, odvoz, zavedenie IS, stavebne povolenie....... to si vsetko vies pozistovat a aspon orientacne naratat.. napr nam to za to nestalo ;-) skoda ze uz nemam blizsie data k dispozicii kedze to bolo v 2008 a nakoniec sme sa rozhodli pre druhu alternativu..
Odpovedať
najprv by ste si mali zistit ci ten dom by sa vam pacil !! co ak je prilis maly čo ak je zle orientovany na svetovu stranu, vy by ste chceli bungalov ale plan je na posvhodovy čo potom ??? ak by vam pasoval ten dom tak ja by som sa priklonil k 45 tis. pozemku . zakladova doska na kluc od 8500 e a viac 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
kamosku stalo zburanie a odpratanie stareho domu 3500eur.Zakladova doska na nas dom nas stala 11 500eur.Mozno som ti nejak pomohla.
Odpovedať
Profilova fotka
a na tom pozemku s HB nie je nič potiahnuté z IS ? zakl. doska na druhom pozemku je ako stará? Vieš podla toho bude aj projekt domu a ked je to staré asi to nebude nejako úsporné oproti dnešným cenám. Asi by som vyberala podla výhody projektu, ktorý ti musí dať, ved nebudeš si projektovat dom podla dosky, ktorú tam máš. Na ten pozemok máš stavebné povolenie tým pádom podľa svetových strán, či je to optimálne Keď je to hos. budova, možno to nebude až také komplikované to zburať.
Odpovedať
@miggell , este som zabudla napisat ze co sa tykalo zakladovej dosky tak sme mali k dispozicii uplne detailnu fotodokumentaciu , bez tej by sme to asi neboli kupili a hladali by sme dalej... este sme robili aj skusky odpadov ktore boli zaliate uz v doske, chlapi tam naliali x litov vody a tolko muselo aj vytiecť... a hlavne, aj teraz s odstupom casu sme spokojni ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?