Ktory pozemok vybrat?

Dilema. Hojte.. kde boli tam boli dva pozemky :D 1. V miernom kopci Slnecny, pod nami dvaja susedia Radova zastavba Elektriku treba potiahnut 100m + tu skrinku 670m2 skoro stvorec ...25 ooo evri 2. Mierny kopec, slnecny Na luke, nad nami sused Polna pristupova cesta, v zime neudrzuavana IS treba tahat cca 500m..(planovane su tam vystavby domov, zatial by sme boli my a sused) 970m2 stvorec... 19 000evri Najviac ma desi to tahanie IS. Kolko to stoji? (Orava) Pristupova cesta po poli. A co v zime? ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
@ester123 kamarat tahal pred tyzdnom elektriku 180m .kabel ho vysiel 700eu+ skrinka a kopanie bagrom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
viac by som sa bála neudržiavanej cesty ako ťahania sietí...tiež staviame na orave, prústup nemáme úplne zlý, ale ani ideálny a pochybujem, že nám tam niekto bude v zime udržiavať, sme viac menej na okraji pod horou...čo sa výberu pozemku týka, ja by som sa riadila srdcom :) tam to podľa mňa musí človeka očariť, a myslím, že aj vnútorne vás niekam ťahá viac :)
Odpovedať
@nikusssik taha, jedneho tam, druheho tam. Mna desia tie vydaje na IS :-(
Odpovedať
bager vyjde 2000 euri/4000 euri
Odpovedať
Profilova fotka
@ester123 odpovedz si sama - to fakt chceš chodiť do vlastného domu po poli?
Odpovedať
Profilova fotka
tie siete bude velka polozka, ked chces tam mat vsetko ... ked len elektrinu, tak to sa da zvladnut, ale bude to par tisicok - 500m (kabel pod zemou ... a co potom, ked tam budu dalsie domy stavat a zasa sa to tam bude rozkopavat cele? ...) mate prislub od starostu, ci niekoho, ze sa tam bude stavat, ze sa tam potom postavi aj normalna cesta? ak nie, nesiel by som urcite do toho a ked ano, tak toto by som riesil mozno, ale iba s inymi majitelmi a rozdelit naklady na IS.
Odpovedať
vydaje za siete? Za 6.000e elektrinu a vodu potiahnes. Skor ide o to kedy sa polozi asfalt na cestu,komu cesta patri,aky je tam celkovo pristup na tu cestu. A vlastne ktory pozemok sa vam viac paci?
Odpovedať
IS X metrov,to len nn pripojku, ci tam chces aj kanal, vodu a plyn ?
Odpovedať
@ester123 Prístupová cesta - kedy bude ju záujem riešiť ? ak tam bude 20-30 postavených domov. Kedy to asi bude ? 20-30 rokov ? Čo si všímam tak cesty so sieťami vybudujú hneď alebo po krátkom čase 1-2 roky len v mestách alebo pri mestách ...kde sa predajú všetky pozemky a stavia sa. V obciach je to len často prísľub že je projekt , je niečo naplánované ale nie sú peniaze. Vidím že niektorý majetnejší na svojích drahších autách ešte po 10r chodia po štrkovej ceste. Aspoň že v zime sú odhrnuté. Ak ste dôchodci a nepotrebujete cestovať denne v zime do práce a chcete nový dom problém by som nevidel. Treba sa pokúsiť stlačiť cenu o 2-3 tis. euri u drahšieho pozemku.
Odpovedať
Brala by som prvu moznost. Lebo neudrziavana,polna cesta ako pristup do domu by ma odradzala. Aj ked z druhej strany, by sa mi pacilo zit daleko od ostatnych domov,hlucnej cesty a neraz aj protivnych susedov vsade naokolo ;-)
Odpovedať
Ja by som určite bral prvú možnosť. Ak je tam prístupová cesta tak ti odpadá veľa starostí a možno aj nečakané výdaje. Treba si zistiť pri prvej možnosti,či tých 100 metrov je skutočných a či sa dá vlastne napojiť už na existujúcu stanicu. Aby si nebola prekvapená ,že zo 100 bude 200 metrov.
Odpovedať
Dakujem velmi pekne za nazor. Vyhral pozemok c. 1. Vcera sme boli pozrie,t este raz, pekny, slnecny. Boli tam aj nasi susedia. A co som sa nedozvedela?? Zevraj cez pozemok ide plyn. Stredotlak?? Take nieco. Viete mi povedat, ci taketo veci vobec realitka moze zatajit? Myslim, ze je to dost vazny problem, ked sa jedna o pozemok za 30€/m2 (na Orave!!). Co by to znamenalo pre nas?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ester123 Treba ist na plynarne a opýtať sa ich ci sa vlastne mozne stavat na tok pozemku alebo za ajycb podmienok. Urcite tam budú nejake ochranne pásma a aby si sa necudovala ze tam nebudeš môcť postaviť ani budu pre psa. Ak ti to realitka nepovedala tak by som sa ich opytal ze kedy by ti to oznámili pripadne ci o tom vedia. Oni by mali ale jediným účelom reality je zisk a icb nemusí zaujímať nejaký obyčajný clovek. Kukni este cislo parcely na katastri ci tam nie je vecne bremeno v prospech SapP. Ak je tak mozes mat neskor problem pri vybavovaní hypotéky .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?