Ktorý pozemok podľa vás je vhodnejší?

Máme možnosť kúpy pozemku a rozhodujeme sa medzi 1 a 2. Ktorý pozemok je vhodnejší na stavbu prízemného domčeka s veľkou terasou a dvojgarážou s ohľadom na svetové strany a prečo? Ďakujem za všetky reakcie..
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som zvyknuta na terasu na vychod, volila by som 2.
Odpovedať
Ja by som volil skor zapad. Ale ide aj o to ake su v okoli kopce, ktora cesta je menej frekventovana. Ake su domy v okoli a tak
Odpovedať
Ja tiež západ,teda 1,kde bude terasa?
Odpovedať
My máme terasu na východ otočenú. Ráno tam je príjemné teplúčko a poobede v 30°C horúčkach chládok, tak som spokojný. No na druhej strane na jar alebo cez zimu keď svieti trochu slnko, tak si to až tak neužijeme, lebo veľké okná máme vzadu pri terase. Je to na zváženie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna terasa orientovana na zapad je v lete na nevydrzanie.
Odpovedať
@mom3 tiež si myslím :-) ale možno sa chcú opalovať na terase, tak to bude ideálne miesto ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tiez zastancom vychodnej terasy, prave preto by som zvolil pozemok 1. Potom moze mat vstup do domu zo Zapadu a terasa za domom bude na vychod. Ak by si kupila pozemok 2 a chcela by vychodnu terasu, mala by ju orientovanu ku ceste. Pokial to nie je hlavna cesta, tak OK. Samozrejme zalezi aj na okoli a celkovej situacii. Terasa na zapad - nikdy. Tiez som pred troma rokmi riesil tuto dilemu a dnes som velmi rad, ze som sa rozhodol ako som sa rozhodol.
Odpovedať
Profilova fotka
Mame terasu na zapad, je to peklo... Nastastie slnko zaleze za kopec okolo 6-7 tak vecer sa to da. Doobeda zas tieni dom... No cez obed sa neda vyuzit... Bral by som pozemok 1, dom umiestnil dolava smerom na zapad a terasu/zahradu na vychod. @jankazb presne naopak, nie? Aby dom zakryl terasu od cesty a chranil od slnka, pozemok 1 je vhodnejsi.... Doma na zapad a terasa na vychod...
Odpovedať
my máme terasu JZ a som veľmi spokojná ja som slniečková,máme ju zatienenú,ale ked nie je slniečko?takže zatieniť sa dá,ale slniečko vyrobiť nedá,je ale pravda že susedove stromy nám robia tieň až moc,ja kebyže idem kupovať pozemok sa tam postavím samozrejme ked svieti slniečko a kuk na to,želám dobré rozhodnutie. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
My mame terasu na juhovychod. Poobede je pekne vyhriata, akurat na nu nepecie priame slnko. Samozrejme, keby bola otocena na nejaky severovychod, tak by uz bola zima.
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 presne tak ako pises. Vidim ze mam skoro rano problemy s komunikaciou este ;-) .
Odpovedať
@sisull @jankazb @igigi @mom3 @vovo @madein1974 @mom3 dakujem vsetkym za odpovede, my sme boli skor za pozemok 2 - ten sa bude urcite predavat, pri pozemku 1 sa majitel este rozhoduje.. ale ako vidim skoro vsetci ste za 1, okrem @marta2610 ani jedna cesta nie je velmi frekventovana, cesta z juhu vobec (to je len taka ´akoze´cesta) a na jej druhej strane je dom a keby bola terasa otocena na juh resp. juhozapad a bola by zastresena? aj tak by to bolo na nevydrzanie? len pozeram projekty a dumem a dumem -ako orientovat izby, ako ich usporiadat, kde kuchynu, ci len mensiu terasu a potom niekde altanok - no bude to este tazky proces
Odpovedať
Článok sa načítava...
A v okoli akeho mesta si? Lebo tu na orave problem s teplom nemame. Skor opak. Tych par dni do roka co je 30 stupnov sa da vydrzat.
Odpovedať
@igigi som dievka z juho-vychodu :) ziadne kopce a hory..
Odpovedať
@sisull Najvhodnejší je pozemok č. 4.
Odpovedať
Profilova fotka
@sisull Zapadne slnko uz nie je tak vysoko. Kamarati maju dom s terasou orientovanou na zapad. Rozhodli sa pre tuto variantu, aby mali vela slniecka. Teraz to lutuju, lebo im tam kazdy den pecie slnko. Maju ju aj zastresenu, ale musia este pouzivat tieniacu plachtu, aby sa tam dalo sediet.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@sisull no prosím ťa daj ako ste sa vtedy rozhodli a či ste spokojní?
Odpovedať
nakoniec sa predaval len pozemok c 1, takze sme nemali na vyber :-) terasu budeme mat na vychod.. este tam nebyvame, ale urcite budeme spokojni 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sisull tak snad budete a bude sa Vam tam dobe byvat:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?