Kto robí zameranie stavby?

Chcem sa spytat, kto robi zameranie stavby na pozemok, ked chcem zacat kopat zaklady. Da sa to spojpomocne, alebo to robi geodet, kolko to stoji a pod. vdaka za odpovede.
Odpovedať
1
2
nerobil som to ale myslim si ze to robi jedine geodet predpokladam ze vystavi aj nejake potvrdenie a stoji to cca 150-200eur viac by to nemalo stat ale to je len moj odhad
Odpovedať
Profilova fotka
BLBOST!!!!!!!!!!!!Dnes si to uz robí kazdy sam.Tvoj projektant ti osadi dom do pozemku t.z. ze ti vyrobí projekt(situáciu) a ty sam ci uz murar alebo kto to je jedno si to podla toho spravis.Ziaden doklad nepotrebujes.Ale toto vsetko ti povie tvoj projektant.Viem co hovorim teraz staviam.
Odpovedať
Profilova fotka
no podla mna tiež musí geodet....murár ti asi neurobí výškové body atd.... :-| a doklad od geodeta potom dokladáš aj ku kolaudácii :-p
Odpovedať
Presne tak jednozančne musi byt aj geodet čakame nanho aj my :-)
Odpovedať
no my v pondelok ideme zhrnat ornicu a hned poobeda mame objednaneho geodeta, ktory nam osadi dom a zaklada, a v utorok sa kopu zaklady, no podla mna je lepsie zavolat geodeta lebo to urobi rychlejsie a presnejsie podla GPSka ci co to pouzivaju :-)))) no ale ak chce niekto si to moze spravit sam, to je na kazdom, no my sa spoliehame radsej na geodeta, nam by to trvalo dlho nakolko ja som detailistka a potrebujem vsetko presne :-)
Odpovedať
takze my sme si vymeriavali vsetko sami. geodet tam nebol. firma si sama vymerala vysku. my sme dali asi len 6 kolikov do zeme nakreslili vapnom pasy a slo sa. nemali sme ani lavicky ani nic. takze tak. doska je presna a aj sedi presne. :-) myslim ze to dokaze kazdy kto vie pocitat a merat. nemate co pokazit
Odpovedať
Profilova fotka
tiež sme nemali geodeta, len projektant nam prišiel pomôcť vo vymeriavani...ale ako piše mima1, sám hovoril, že je to tak jednoduche, že by sme to hravo zvládli aj sami ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ako je to teraz? Potrebujem geodeta na vytycenie zakladov kvoli nejakemu potvrdeniu, alebo nie? Pretoze nas murar nam vie vymerat a ma aj nivelak.... Zbytocne by sme nemuseli platit geodeta na osadenie domu. Ale pride nam aj tak vymerat pozemok
Odpovedať
@merilin Geodéta potrebuješ len na zameranie skutkového stavu (novopostavenej stavby). Zameranie (geometrický plán) prikladáš ku kolaudácii. Ak máte takého šikovného murára, tak klobúk dole, len aby sa trafil do pozemku (myslím vyňatého z PPF ak máte)..
Odpovedať
Info ake mame my: nas stavebny dozor, trval na tom, aby nam zaklady vytycil geodet. Takze to budeme mat vytycene geodetom... mame to inac aj v stavebnom povoleni tak uvedene. Bude to stat okolo 150 euro a budeme mat o tom potrebny doklad s peciatkou. Geodet (moj znamy) spominal pripad, ze jedna pani prerabala starsi dom a prisla jej stavebna inspekcia a chceli od nej zameranie stavby geodetom, ktore nemala, tak mala prusvih.
Odpovedať
Tak asi dame vymerat spolu s pozemkom aj zaklady.... a budeme mat pokoj. Lenze geodetka nam vravela, ze ked budeme chciet hypoteku na zalozenie hrubej stavby, tak budeme potrebovat este raz vymerat zaklady, ci sme sa trafili... co si myslim, ze je zbytocnost, pokial budem mat papier od toho, ze dom je situovany tak, ako ho vytycil geodet
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
idem ties stavat a nevedel som sa rozhodnut ale vyhrala uspora 150e :) takze vymeriavam sam z kamosmi podla susednych domov:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahojte nam bol vcera zamerat pozemok geodet hned nam zameral aj zaklady a nameral vysky stalo to 70e tak troska zasnem asi to mam za dobru cenu =-) budeme mat ktomu aj papier a ten mam potom dolozit ku kolaudacii :-| no a este nam skontroloval hranice suseda tak nam zasahuje do pozemku 4cm :-D no koli par cm sa isto vadit nepojdem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme za to platili 50 EUR... takze myslim ze to bola ok cena
Odpovedať
@djmmonte niekto to robi svojpomocne,niekto si to da zamerat geodetovi,no v kazdom pripade osobne by som to dal zamerat,mas to papierovo ciste,ako cakat neskorsie starosti,ked sa s tym uz tazko nieco bude dat robit...my sme dali za to 50 eciek :) tak to zas nie je tak vela...v kazdom pripade je to presne :-)
Odpovedať
@svetka157 s tym prusvihom suhlasim ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja sa len čudujem, že niekto, kto ide stavať alebo stavia si neprečíta stavebný zákon. Tam je toto jasne určené a tie rady ktoré tu odzneli sú pre iných nepoužiteľné a zavádzajúce.
Odpovedať
Profilova fotka
...nam geodet povedal, ze si to mozme aj sami... v kazdom pripade ale ked postavime, musi geodet zamerat stavbu, lebo to sa zapisuje do katastra...
Odpovedať
my si tiez prave hladame geodeta, nakolko v lete chceme zacat kopat zaklady. Davame si to zamerat geodetom, lebo doklad o vytyceni musime dolozit ku kolaudacii. Neviete nahodou o nejakom dobrom a cenovo priatelnom geodetovi - BA a okolie:)
Odpovedať
@macka10 a odkial si?mna stalo vytycenie 60.jeden bod 10 eur.
Odpovedať
@branodaras poslala som IP :-)
Odpovedať
@katarinas aj nám to bolo včera tak povedané geodetom, že stavbu si môžeme aj sami a potom ku kolaudácii príde zamerať stavbu.takže ideme na to sami ak máš nejakú dobrú radu tak napíš,zajtra chceme robiť lavičky
Odpovedať
@maznacik007 ahoj prosím ťa odkiaľ ste mali geodeta?? Ja som z Trnavy a potrebovala by som geodeta na vytýčenie stavby. :-)
Odpovedať
@hereczholivodu prosím ťa odkiaľ bol váš geodet??
Odpovedať
Profilova fotka
V projekte sú dané kóty, podľa ktorých to stavbár vytýči. Stavebný úrad má skontrolovať, či sa dodržala tzv. uličná čiara a výška objektu. Pred kolaudáciou treba zavolať geodeta, ten urobí zameranie ako podklad do katastra, kde na tento podnet zakreslia objekt do mapy a zapíšu účel pozemku.
Odpovedať
Treba si prečítať stavebné povolenie, kde je uvedené kto vykoná vytýčenie stavby, väčšinou sa nevyžaduje geodet, i keď videl som už aj to. Netreba si mýliť pojmy vytýčenie stavby a porealizačné zameranie, ktoré musí vždy vykonať osoba oprávnená zo zákona, čiže geodet, čo ho výsledkom je geometrický plán, ktorý si dá investor zapísať do KN.
Odpovedať
@haronikova mas spravu :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@tommi_d @jan45 - ako to teda je ? Mame platit za vytycenie stavby a nasledne ked bude dom postaveny zavolat zas geodeta aby zameral opat savbu pre dokumenty ku kolaudacii??? Nestaci zavolat geodeta az ked bude dom postaveny - pred kolaudaciu? Pravda ak si vyticime stavbu sami - teda murari podla geometrickeho planu.
Odpovedať
nám stavbu vytýčil geodet, máte na to geometricky plan na vytýčenie stavby, tento geometrák sme museli predložiť stavebnému úradu ku kolaudácii spolu s dalšim geometrickým plánom na zameranie skutočného stavu.
Odpovedať
@sasetka7 - no a za ten prvy ste platili kolko a za druhy ste platili kolko?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?