Košice Krásna - Záhumnie

Profilova fotka
Zdravím. Narazil som na tento nový projekt. Je to v časti KE Krásna, pri Kladenskej (poslednej zastavenej) ulici napravo. Vraj sa tam teraz už stavajú inžinierske siete. Nejaké info a fotky sú tu: http://www.ibvzahumniekrasna.sk/ Čo si o tomto projekte/lokalite myslíte?
Odpovedať
Profilova fotka
kupili sme tu pozemok :) chceli sme kupovat este minuly rok v inej casti krasnej, boli sme sa informovat na magistrate a odhovorili nas od povodnej lokality, resp. vysvetlili, ze rizika su vyssie, nez sa predpoklada a upriamili nasu pozornost prave na zahumnie. v tom case sa tam este vela nedialo, takze sme to len sledovali. ale ano, uz sa kopu IS. dufam, ze budeme spokojni, nedaleko nas uz rastu aj prve domy...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@dulius my sme kupovali pozemok este minuly rok a cakali. stavaju sa tam inzinierske siete, akurat je tam problem ze tam pravdepodobne nebude plyn, inakpekne prostredie, rovinka
Odpovedať
@tipka ktora ste ulica? :o) kedy chcete začať stavať?
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tam zatial nic neriesil ... je tam nejake spolocenstvo - http://www.ibvzahumniekrasna.sk/ ja som ich kontaktoval, ale ignoracia, len raz mi odpisala nejaka pani, ze nema cas, ale ze vedia nejake pozemky zohnat, potom zasa ignoracia emailov.
Odpovedať
@dulius ono to ma cele pod palcom starosta Krasnej + este dalsi ludia. Je to velky projekt, sa cudujem ze to zvladaju. Na bazosi maju zopar inzeratov. My sme kupovali cez advocatreal.sk ale teraz asi nemaju nic. Inak ceny oproti minulemu roku isli dost hore a stale stupaju. Ma tam vyrast okolo 190 domov. Islo to cez spolocenstvo, lebo vlastnici pozemkov su domaci a nechceli to dat na starost ziadnemu developerovi. Vsetky IS sa robia cez spolocenstvo. Na vystavbu IS sme sa skladali. Poda je tam dobra, nie ako na HORE.
Odpovedať
Profilova fotka
@katuch Takze mam zajst za starostom Krasnej ? :-) Inak tie pozemky patria tam este ludom, ci to niekto skupil a teraz predava cez realitky? kolko si davala za m2? minule som pozeral inzeraty, boli po 60e/m2 so sietami
Odpovedať
advocatreal.sk patri starostovej zene. Starosta v tom case este nebol starostom, pomahal s predajom svojej zene a my sme kupili od neho pozemok. Teraz je fajn ze je na svojej pozicii lebo vybavuje dost veci pre tuto oblast. My sme kupovali niekedy v marci 2014 za 46 eur/m2 +5000 eur so sietami. Tie pozemky su sukromne, predavaju to majitelia. Nikto to neskupil, ziadny developer. Tie pozemky sa vyuzivali na pestovanie, je tam krasna poda. Ta oblast bola vyparcelovana spolocenstvom. Neviem ale asi od starostu sa vela nedozvies ohladom predaja. Podla mna uz na to nema cas. My sme sa dost bali ci nekupujeme blbost ale nastastie nie. Stavaju sa tam uz domceky a hlavne tahaju sa siete. Je to velky projekt. Vsetko sa odsuhlasovalo s majitelmi, robili sa schodze. Rada odpoviem ked budem vediet
Odpovedať
Profilova fotka
@katuch vdaka ... ja som pred par mesiacmi videl aj na webe inzerat, chlapik predaval po 50e/m2 ale siete som tam nevidel, asi su len v stadiu ako pises.
Odpovedať
@dulius do aprila sa cakalo na vyskladanie penazi a zacali sa mi zda koncom aprila, zaciatkom maja. Zacinali prvou ulicou postupne, my sme na tretej a zaciatkom augusta sa k nam dostali. Tahali vodu a kanalizaciu, + bude opticky internet. S plynarnami bol problem, nechceli sa pustit do ziadneho noveho projektu, takze plyn tam zatial nie je a neviem ci vobec bude.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@katuch Ahojte vsetci, som novy clovek na modrej streche a dakujem, informacie od kazdeho nam znacne pomahaju v rozhodovani. Momentalne konkretna otazka, chceli by sme pozemok na Zahumni (rozhodovali sme sa aj pre "Na hore", ale je vela diskusii dozad par rokov o problemoch s dazdovou vodou a vraj geologicke problemy s trhlinami - my by sme boli k nim najblizsie a aj zosuvy vraj???) Vela ich tam na rozdavanie nie je, a ani cas teda na dlhe spekulovanie. Ako ste tam spokojni, co staviate? Naco si dat pozor? Vraj v tom spolocenstve su dve problemove osoby, ktore tam aj stavaju a robia zle. Mame sa bat? Vdaka za info.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?