Konajner ako rekreačná chata- pripojenie na siete

Profilova fotka
Ahojte...chcela by som vás poprosiť o konzultáciu, prípadne o usmernenie v mojom plánovanom projekte. Jedná sa o poľnohosp.pôdu, ktorá neplní svoj účel, ale je problém ju dať vyňať, ako mi bolo vysvetlené..že v momente ako by to odsúhlasila obec mne, museli by aj ďalším záujemcom...a to obec nechce. Jedná sa o extravilán v priamom susedstve s intrav. Uvažujem nasledovne : elektr.prípojku nie je problém priviesť aj k prázdnemu pozemku. Voda je všade v okolí riešená studňami..malá časť pozemku je v katastri vedená ako ostatné plochy-požiadala by som o staveb.povolenie na tejto ploche na studňu. Na pozemku nechcem stavať, len tam položiť kontajner ako chatu...chovám včely a slúžilo by to ako zázemie. Čo mi nie je jasné - ak takúto chatu pripojím na siete, musím riešiť staveb.povolenie? Nebude to položené na zemi, len na beton.pätkách, ale rozmer je väčší ako 25 m2. Ďakujem za každý názor 😊
Odpovedať
ahoj.technickym veciam velmi nerozumiem,ale pokial viem,tak ak to nie je pevne spojene zakladmi zo zemou,tak sa to nepovazuje za stavbu.unimobunka,kontajner,obytny prives sa da hocikedy premiestnit.ahoj
Odpovedať
§ 43 Stavba Stavba je stavebná konštrukcia postavená stavebnými prácami zo stavebných výrobkov, ktorá je pevne spojená so zemou alebo ktorej osadenie vyžaduje úpravu podkladu. Pevným spojením so zemou sa rozumie a) spojenie pevným základom, b) upevnenie strojnými súčiastkami alebo zvarom o pevný základ v zemi alebo o inú stavbu, c) ukotvenie pilótami alebo lanami s kotvou v zemi alebo na inej stavbe, d) pripojenie na siete a zariadenia technického vybavenia územia, e) umiestnenie pod zemou.
Odpovedať
@kukucka77 odporúčam skúsiť vybaviť si stavebné povolenie na dočasnú stavbu. Stavebný zákon nestanovuje max. domu dočasnej stavby, táto môže byť aj 20 r. Po uplynutí doby trvania dočasnej stavby táto musí byť odstránená, dobu jej trvania nie je možné predĺžiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Takže podľa bodu d) sa nijako stavebnému povol. nevyhnem...a tým to celé padá :-( ...ešte malá úvaha - ak bude na pozemku vydané už jedno staveb.povolenie na studňu, nestačí len ohlásenie toho kontajnera?? Hľadám zúfalo cestičku...ale asi márne..
Odpovedať
Profilova fotka
@janetbla ďakujem za tip...pozriem sa na to..
Odpovedať
@kukucka77 na dočasnú stavbu k povoleniu jej užívania nepotrebuješ geometrický plán a táto sa nezapisuje ani do katastra.
Odpovedať
Profilova fotka
Našla som aj 9 m kontajnery, takže by som da dostala pod 25 m2...čím sa celý postup asi zjednoduší. Spĺňa to drobnú stavbu, ak správne chápem tak aj so sieťami je to možné pri tomto rozmere na ohlásenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?