Koľko môže stáť prístupová cesta k pozemku?

Ahojte, potrebovali by sme poradit s pristupovou cestou k pozemku. Majitel predava zahradu za svojim domom, pricom cesta k tomu pozemku vedie cez jeho pozemok. Nie je problem s jej odkupenim, ale chcem sa opytat na jej cenu. Majitel berie pozemok ako celok, ale myslim si, ze je rozdiel v cene za pozemok, na ktorom bude stat dom a cenou za tuto pristupovu cestu. V akom rozmedzi sa pohybuje cena takejto cesty? Ma niekto skusenosti ? ... pirpadne plusy/minusy takehoto pozemku ? Dakujem.
Odpovedať
to nemozes brat ze si kupujes pod cestu. to nikoho v dnesnej dobe nezaujima. my sme tiez tak chceli kupovat pozemok bol 90 m dlhy ale pytali ako za stavebny pozemok, i ked by to mali predavt ako zahradu. povedali ze ked sa nam nepaci, bohuzial. tak sme kupili iny inde a tiez sme kupovali za rovnaku cenu vsetko. nikto neberie, ze to je cesta, alebo zahrada. no bohuzial. zalezi len ako sa dohodnes s majitelmi. inak si nepomozes.
Odpovedať
My sme tiež kupovali pozemok, kde je prístupová cesta cez našich rodičov a bola to orná pôda a tiež sme platili ako za stavebný pozemok, vôbec sa s nimi nedalo dohodnúť. Presne, keď sa ti nepáči nekupuj. To je na dohode medzi Vami, on si môže pýtať ako sa mu bude páčiť. To nikde nieje stanovené.
Odpovedať
ahoj, tiez si myslim, ze je to tak ze budes platit cenu ako za stavebny pozemok. Osobne sme kupovali 1200 metrov stavebneho pozemku, ale v katastri bolo evidovanych len 100 metrov ako stav. pozemok. Ostatne boli zahrady. Nikoho nezaujima ze je to zahrada.... Takze asi budes musiet pristupit na susedovu cenu, pokial chces mat cestu....
Odpovedať
Aj my sme platili za pristupovu cestu ako za pozemok na stavbu a este aj tahali komplet cele IS aj asfalt aj dopr.znacky.
Odpovedať
Ahojte, potrebovala by som pomoc s jednou vecou. Mame velky pozemok, ktory je rozdeleny na 2 casti . V 1 casti byvame my a v druhej casti byvali stary rodicia ktorí zomreli a prepisali pozemok na svoju najmladsiu dceru s tym ze je napisali aj pristupovu cestu na jej meno a ona chce predat teraz ten pozemok a hrozi ze nam nepodpise spoluvlastnoctvo pristupovej cesty aby sme sa dostali do domu a tym padaom aj na dvor. Je na to nejaky zakon ktory vylucuje ze nám musi povolit vchod na pozemok a tym aj do domu alebo to moze zakazat. Existuje na to nejaky zakon kde je to presne definovane????? Prosim pomozte mi Dakujem :-)
Odpovedať
Ahojte, potrebovala by som pomoc s jednou vecou. Mame velky pozemok, ktory je rozdeleny na 2 casti . V 1 casti byvame my a v druhej casti byvali stary rodicia ktorí zomreli a prepisali pozemok na svoju najmladsiu dceru s tym ze je napisali aj pristupovu cestu na jej meno a ona chce predat teraz ten pozemok a hrozi ze nam nepodpise spoluvlastnoctvo pristupovej cesty aby sme sa dostali do domu a tym padaom aj na dvor. Je na to nejaky zakon ktory vylucuje ze nám musi povolit vchod na pozemok a tym aj do domu alebo to moze zakazat. Existuje na to nejaky zakon kde je to presne definovane????? Prosim pomozte mi Dakujem
Odpovedať
na to by se mělo vztahovat věcné břemeno. ale nevím, proč tu ten samý dotaz dáváš 2x pokaždé pod jinou přezdívkou :-(
Odpovedať
no omylom som sa prihlasila cez priatela ;-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?