Kde môžeme stavať ak je susedov dom na hranici?

Momentalne sme v stadiu vyberania projektu a potreboval by som poradit. Pozemok mame siroky 17,5m a planujeme stavat dom, ktory ma na sirku 11,5m. Problem je vsak v tom, ze susedia maju postavany stary dom na hranici s nasim pozemkom. Podla vyhlasky mozme stavat najmenej 4m od susediaceho domu(pri vynimke + ak nie su okna obyvacich miestnosti, co nie su ani pri nasom projekte ani v susediacom dome) a vzdialenost od dalsieho susediaceho pozemku(tam este nie je nic postavene) by mala byt, tiez pri vynimke najmenej 2m. Cize splname to ltt... Uzna nam to stavebny urad? V pripade, ak by sme stavali troska vyssie, je sirka pozemku 18m. Inak v tej obci su, ako na potvoru, skoro vsetky domy na hranici pozemku...
Odpovedať
Budu okna z obytnych miestnosti na strane, kde budes 2m od neobyvaneho pozemku? Najlepsie ti poradia priamo na stavebnom urade.
Odpovedať
Ano - na tej strane pocitame s oknami zo spalne a detskej izby. Asi mas pravdu, pojdem na ten stavebny urad a ukazem im - zatial vybrany - projekt.
Odpovedať
Profilova fotka
Stavba od stavby 4m! enej ti oficiálne nik nepovolí. Ak by si mal okná z obyt. miestností, tak 7m.
Odpovedať
no to mi sedi, ale na centimeter :) asi to dam dalej, nech tam je tych 18m - tym padom je tam pol metra rezerva. Kurnik sopa s tymi domami na kraji pozemkov. A ak mi to sused nepodpise, nech nepocita s tym, ze ho niekedy pustim na svoj pozemok, ak nieco bude potrebovat robit!
Odpovedať
:-( ano ale ako moze geodet spravit GP na ktory oznaci chatu uplne inac ako je v skutocnosti......v skutocnosti je posunuta ku hranici pozemku na zaklade toho meria sused hran, pozemku od rohu chaty a tu zacina spor....... hranica pozemku bola riadne odborne vytycena.. katastrom overena aj preskumana dokonca kat inspekcia.a bola zamerana aj sus. chat kde bol posun riadne oznaceny cervenov. a susedov geodet po pristavbe spravil ku kolaudacii novyGP asi tak ze ku tej co bola oznacena na katastry zle dokreslil len pristavbu a zase je to po starom bez oprav.akurat rozmer chaty sedi..PorovnalA pracovnicka suradnice vo VYTYCOVACOM PLANE SUSEDOV GP NESULAD SURADNIC JEDNODUCHO IGNOROVAL SKUTOCNOST ZE CHATA NESTOJI NA MIESTE ;-( Kaaster to nekontroloval ....ze nekontroluju vsetky GP co daju geodeti
Odpovedať
@mito0 no pustit ho bohuzial podla zakona budes musiet.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?