Katastrálna mapa vs realita

Dobrý deň, keď na stránke www.mapka.gku.sk dám zobraziť svôj pozemok, tak pôdprys susedovho domu sa z časti ružovou farbou vykreslí na mojej pracele. keď dám väčšie priblíženie, tak ružový pôdorys zmizne, objaví sa len čierny obdlžník, ktorý má tvar nehnuteľnosti a odrazu nepresahuje cez hranicu pozemku... Ktoré je teda správne? Keď geodet meral parcelu , tak šírka bola menšia ako na kat mape, ale vraj nevedel zistiť prečo a kolíky dal tam kde je existujúci plot.
Odpovedať
@bosstone na monitore i karte pre zobrazenie si nastav max rozlíšenie, ak ho máš menšie ako na origináli zobrazí ti nesprávne,správne nastav i lupu aby bol obrázok na celú plochu, pozri si to i na google sat mapy tam má byť posledná fotografia
Odpovedať
A v zgbise to ukazuje ako? Aj u nas elektronicka katastralna mapa ukazuje pozemky posunute az o 14 metrov mimo (pozemok pred mojim domom podla zbgis je v realite cely pred domom suseda) - posunuta je cela ulica pod cestou - vsetkych 20 parciel. Dolezitejsi je papierovy geometricky plan akceptovany katastrom, ako to co ukazuje elektronicky system na internete.
Odpovedať
Moj sused napr prave zistil pomocou mapky gku ze ma asi o cca 15m kratsi pozemok a ide to riesit s geodetom. Cely cas za chybajucu cast platili DzN 🤦
Odpovedať
Profilova fotka
@bosstone Tak pravda je hádam to čo je napísané v katastri, to čo bol za geodet, robil to prvý krát alebo čo. Tak keď si dám zamerať parcelu tak ako je zapísaná tak nech mi ju vykolíkuje skutočný stav a nie tak ako je urobený plot, to si ho môžeš zavolať znova ale skúsil by som iného.
Odpovedať
@bosstone takže vás vlastne geodet chce pripraviť o nejaký kus pozemku, keď sa neriedil kat. mapou alebo existujúcim plotom. To sa tak ale nerobí!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?