Kanalizacia popri pozemku a vystavba plotu

Ahojte, prave riesim jeden "problem". Kupili sme pozemok cca 900m2 , popri ktorom je vedena verejna kanalizacia. Na LV neboli ziadne tarchy co sa sieti tyka preto som to ani nijak neriesil, a ani predavajuci ma nato neupozornil. Ale dnes som sa dozvedel ze pri IS je potrebne dodrziavat ochranne pasmo. Pri tejto kanalizacii, priemer 500mm je to 2,5m od okraja kan. potrubia oba smery. Otazky: 1. Porusujem zakon ked postavim betonovy mur medzi mojim pozemkom a susedovym? (je zato pokuta, nedostanem povolenie na drobnu stavbu, ak ho aj postavim na cierno mozu mi ho zburat? 2. K sachte kt. je na hranici mojho pozemku nevedie ziadna pristupova cesta ( nas pozemok je posledny lebo sme na slepej ulicke) V pripade nejakej havarie, mozu vodarne bez mojho suhlasu nejako prejst bez povolenia cez moj pozemok aby sa k tej sachte dostali v mene "verejneho zaujmu?" 3. Vidite v takto riesenej kanalizacii problem? resp. je moja uvaha ,ze plocha 2,5m po sirke a dlzke v podstane premna nevyuzitelna? Za kazde vase nazory a reakcie vopred dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
To, že niečo nie je zapísané na LV neznamená, že tam ťarcha nie je. Verejné siete uložené do roku 1998 majú ťarchu automaticky (vlastná skúsenosť s el. káblom).
Odpovedať
@quintes Siete su stare cca 2-3 roky. Je to nova IBV.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak potom by som neriešil ochranné pásma. Postav to tak aby tam bol prístup k poklopu v prípade poruchy a hotovo. Ak by náhodou niekedy chceli šachtu vybrať a posunúť, môžu, ale nie na hranici tvojho pozemku. Tých pár cm tá neublíži, ak uberieš zo svojho pozemku. Urob to hlavne rozumne, nerob naprieky. A bude pokoj.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?