Je výstavba domu na svahovitom pozemku finančne oveľa náročnejšia?

Profilova fotka
poprosím Vaše postrehy a skúsenosti....veľmi ma láka mať domček na kopčeku je tam krásny výhľad ....nachádza sa hneď pod asvaltovou cestou....je to veľmi strmé to by sme určite chceli zrovnať ....zatiaľ to ani nie je ako stavebný pozemok to všetko máme v pláne riešiť....chceme tam postaviť 4 izbový bungalov aj s garážou....ďakujem ;-)
Odpovedať
Malo info, aky strmy? Ake prevysenie? Aka velkost domu? Aka velkost pozemku?
Odpovedať
Profilova fotka
mat dom vo svahu je moj sen!mat garaz v strerene a nad tym fajny moderny domcek.treba dobry projekt!
Odpovedať
Profilova fotka
Je to narocnejsie aj financne aj technicky.
Odpovedať
To vsetko zalezi na tom, co vlastne chcete a ako konkretny pozemok vyzera. Co je to "velmi strmy" je dost nepresny termin. A ano, ak budete teren zrovnavat, tak to veru bude narocne, financne, aj na pracu. Na druhej strane, existuju technologie, ktore stavbu vo svahu nepredrazia a este su aj podla mna ovela krajsie, nez "obycajne" domy. Ale naschval pisem "podla mna". Je to velmi individualne a vzdy je dobre mat architekta podla svojich predstav, aby ste videli, co sa da. Treba si vsak urcit priority: ak chces klasicky katalogovy dom s klasickou zahradou okolo, tak stavat vo svahu je podla mojho nazoru zbytocne vyhadzovanie penazi. Ak vsak chces nie celkom tradicny dom (napr. taketo nieco http://www.archdaily.com/405483/famil... ), potom je svah to, co hladas. Inak odporucam pohladat v googli "steep slope house", urcite najdes dost inspiracie. Dom sa totiz da postavit takmer vsade, otazka je, ci sa ti tam bude dobre byvat.
Odpovedať
My sme postavili dom nad uroven terenu, nezapustali sme ho a ani sme teren nijako nevyrovnavali, nemame ani pivnicu kvoli vode, teda naklady neboli ovela vyssie ako na rovnom pozemku, nam sa teren paci. Sused nad nami dom zapustal do terenu, bager mu svah cele tyzdne vyrovnaval a navyse pri velkych dazdoch ma aj tak problem a stalo ho to velke peniaze. Suhlasim s nazorom @bosoriak - ak svah, tak ho treba vyuzit a nie odstranovat.
Odpovedať
o niečo málo je to drahšie ale možnosti ktoré svah poskytuje sú na nezaplatenie, ale to je dosť individuálne. Nebál by som sa svahu, využil by som ho.
Odpovedať
Je to náročné fyzicky aj finančne.Prešli sme tým.Záleží ako to budeš chcieť mať vo finiši,či oporné múry,alebo postupné zvažovanie,je to veľa faktorov ktorou cestou s pritom pustíš,ale páči sa mi že sa o to zaujímaš skôr ako sa rozhodneš.My sme riešili asi metrové prevýšenie,protichodný svah.Mám aj foto ,ak máš záujem tak kuk na môj fotoblok.
Odpovedať
Profilova fotka
aj nam sa naskytla moznost kupy svahoviteho pozemku, tak uz mam v hlave iste predstavy co a ako vyuzit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?