Je treba legalizovat pivnicu na pozemku?

Ahojte, kupili sme pozemok (na katastri vedeny ako zahrada), na ktorom su iba stromy a do svahu vybudovana pivnica. Pivnica ma odhadom 30rokov. Pivnica ma cca. 15m2. Pivnica je ciastocne murovana, ciastocne poskladana z betonovych panelov. Zvonku je iba predna stena a vstupne dvere do pivnice, ostatne v zemi vo svahu. Chcem sa vas spytat, ci je potrebne pivnicu legalizovat? Ak ano, ohlasit ako drobnu stavbu? Planujeme vystavbu domu. Nebude pivnica problem napr. pri kolaudacii domu? Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@itgospa my ked sme kupili pozemok tak tam bola chatka (30m2), nezapisana. tiez sme ju legalizovali. slo to cez stavebny urad ale uplne jednoducho a rychlo, uz si nepamatam. proste sme spravili geometrak dali nejaku ziadost a potom po zapise na katastri (alebo subezne, uz neviem) dostali supisne cislo. Len sme proste zlegalizovali nieco co tam uz bolo. Ziadna drobna stavba ani nic nie je potrebne.
Odpovedať
@itgospa no malo by to byt zlegalizovane aby ste to mali ok keby to niekto ide riesit, na SU si vypisete ziadost, premeria sa, zakresli nie je to na dlho :) na SU povedia vsetko potrebne :)
Odpovedať
Keďže na pozemku nie je hlavná stavba, nemožno pivnicu označiť za drobnú stavbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@itgospa myslím, že netreba. Nie je tam žiadna iná stavba a nepresahuje ani 25m2 takže to nie je ani drobná stavba takže nemusíte, ale ak chceš mať istotu informuj sa na SU, ale asi ti povedia to isté :)
Odpovedať
@itgospa Keď to 30 rokov nikoho netrapilo, tak ďalšich 30 to vydrži. Nie?
Odpovedať
@itgospa kasli na to, nikoho to nebude trapit. Kolaudovat budu to na co bude vydane stavebne povolenie.
Odpovedať
@itgospa načo, zbytočné vybavovačky, nie je tam iná hrubá stavba kašlať na to, je to tam od roku 5 tak čo :D
Odpovedať
@itgospa nie netreba, ako pisali vyssie, ale zopakujem, nie je na pozemku ida hruba stavba, plus je to z roku a dalsia vec nepresahuje 25m2 nie je to povazovane za stavbu, nevydava sa na to stavebne povolenie :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?