Je to hraboš?

Ahojte, chcem poprosiť o radu, zvažujeme kúpu pozemku, ktorý susedí s polom s dvoch strán a dnes sme pri detailnejšej obhliadke našli asi 20-30 takýchto dier v zemi. Myslíme si, že to budú myši, lebo sme ich tam viac krát počuli pištať a jednu som videl prebehnúť na vlastné oči. Nevieme čo teraz spraviť, koľko tam tých myší vôbec môže byť a či by sme sa ich vedeli zbaviť, keď tam postavíme dom, spravíme plot a upravíme záhradu, alebo je to beznádejné a radšej od kúpy upustiť :-| Viem, že myši budú všade, len sa bojím toho počtu koľko ich tam môže byť. Susedia majú ešte neupravené pozemky a tam sú tie diery tiež. Nemáte s tým niekto skúsenosti? Ďakujem za radu, lebo nevieme ako sa rozhodnúť. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
aka zlata otazka, :-D - fakt, nic v zlom, mysi su uplne vsade, ale ked zacnete na pozemku nieco robit, tak by sa ich pocet mal znizit :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mar11tin ja mám takých dier v zemi na pozemku tiež strašne veľa - dokonca keď som kosil, tak jeden hraboš predo mnou začal utekať, tak som zišiel s kosačky a chytil som ho tak, že som ho pristúpil s nohou a dal som ho pekne malým mačkám ktoré máme a tá jedna sa s ním pekne pohrala až kým ho schrumala, takže riešenie je - aspoň jednu mačku k domu a nemusíš mať strach žeby sa ti hraboši alebo iný hlodavci dostali dovnútra - bez toho to fakt nejde, lebo na jeseň sa húfne sťahujú dovnútra do obidlí a keď neustriehneš garáž alebo vchodové dvere tak tam môžu vbehnúť ale tá mačka si to tam ustriehne...
Odpovedať
@ninaclaudius @puxo ďakujem za odpovede, takže je to zrejme naozaj hraboš. Lebo videl som tam aj viacej jašteríc, ale tie asi takéto diery nerobia :-) Puxo, ty máš teda zážitky:) určite by sme museli mať mačku, aj dve, len neviem, či chcem celý život chytať myši. Keď sa staráš o záhradu, tak tie diery im nenarušíš? či oni si ich robia stále nové? Inak bývaš vo veľmi peknom prostredí, to nejaká tá myška asi stojí za to:)
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez mame okolo masho pozemku kopec dier a zivota v nich. No na pozemok nam nechodia. Zrejme maju velky respekt... Alebo ma videli ako trenujem strelbu puskou :-) Pri stavbe domu ich tak vystresujes ze budu pratat kade lahsie. Vobec ta to nemusi zaujimat.
Odpovedať
že pán je z mesta a na krupičnej kaši vychovaný...? je to v pohode naozaj
Odpovedať
Profilova fotka
@mar11tin naozaj si z toho nič nerob ak by si ich chcel odtiaľ všetky dostať tak musíš mať niekde na blízku priehradu, lebo jediná možnosť je ich vytopiť... ale ako píše @madein1974 tak oni ti k domu nebudú chodiť, pokiaľ majú dosť potraviny na poli a pokiaľ si na jeseň dáš pozor aby sa ti nenasťahovali dovnútra - ale to by si dovolili jedine ak by si mal nejakú garáž otvorenú kde je ticho - do bytu kde je hluk ti nevlezú ani myši a ani hraboši. A je to naozaj zrejme hraboš, lebo ten žije takto na poliach a toho čo som chytil ja, tak ten bol tak cca 80-100m od domu, pri dome som ich naposledy videl pred dvoma rokmi keď bola stavba ešte rozostavaná a keď tam nikoho nebolo tak behali aj po stavbe, ale akonáhle sme začali rozhŕňať zem a vyrovnávať terén tak zmizli ďalej kde je kľud.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?