Je pozemok stavebny alebo nie

Mam otázku. chcel by som kupit pozemok ktory je v sucastnosti v extravilane a vedeny jako "ostatne plochy" ale podla nového uzemneho planu obce je uz vedeny jako obytne uzemie. Nezaujima ma odpověď ano alebo nie. Zaujima ma jako postupovat a ktore urady kontaktovat aby som si mohol byt 100% isty ze ked to kupim budem tam moct postavit rodinny dom. Dakujem M.
Odpovedať
Profilova fotka
čo tak nájsť si stavebného dozorcu,
Odpovedať
Profilova fotka
Preverit na obecnom urade.
Odpovedať
Profilova fotka
@mike80 Stavebny pozemok je stavebnym, ked je nan vydane stavebne povolenie. Ci ti vydaju stavebne povolenie na konkretny pozemok sa treba informovat na obecnom urade a stavebnom urade. PS: odporucam vyzadovat pisomnu odpoved :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Výnimku však tvoria rómske osady pomerne husto rozmiestnené po území Slovenska. Nielen že nemusí byť vydané stavebné povolenie, aby sa pozemok stal stavebným, dokonca ani nemusí byť majetkom toho, kto sa rozhodne na ňom stavať. (to som teraz tak pekne napísal, že by sa to mohlo zakomponovať do novely stavebného zákona) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 ano to je sice pravda,ale nepredpokladam, ze @mike80 patri do tejto kategorie, inak by sa asi netrapil :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mike80 požiadaj o územno-plánovaciu informáciu na obecnom/mestskom úrade http://www.geodetky.sk/sluzby/uzemno-...
Odpovedať
@jamk1 Myslím,že aby to bolo vložené do zákona muselo by byť uvedené,že rozhodnutie stavebného úradu o tom či je možné na pozemku stavať je priamo závislé na odtieni farby pokožky osoby nežiadajúcej o stavebné povolenie. K tomuto účelu budú na stavebné úrady dodané vzorkovníky a po priložení k pleti osoby bude právoplatne a nezrušiteľne rozhodnuté! :-) :-) Do prvej kategórie z najbledšou pokožkou vzor č.1 budú patriť osoby pracujúce vlastniace daný pozemok-tie musia splniť všetko dokonca aj viac ako zákon vyžaduje! Do druhej kategórie s tmavším odtieňom vzor č.2 spadajú osoby ktoré nejakým zázrakom pozemok ozaj vlastnia,ale tieto môžu stavať bársčo,jak sa im pozdáva. Kategória č.3 je určená pre osoby ktoré pozemok nevlastnia,nemajú žiaden trvalý pobyt,nikdy nepracovali alebo sú invalidné odkedy sa dalo... Tieto môžu stavať kde sa im zapáči,čo sa im zachce,ako sa im zadarí,z toho čo sa nájde alebo oprávnene premiestni z miesta kde to nebolo treba. :-) :-) Pozor! Táto kategória je chránená politikmi,políciou a policajným prezidentom osobne! Pracovníci stavebného úradu musia pri prechode okolo takéhoto chráneného miesta trpieť slepotou a nesmú nijako zasahovať,pretože im hrozí,že osoby proti ktorým zasiahnu sa nasťahujú k nim domov a budú sa o ne povinne zo zákona starať!!!
Odpovedať
@mike80 Vykašli sa na kupovanie pozemku, v Rusku dostaneš hektár zadarmo.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok Už vidím, že náš spološný návrh zákona sa nielen že dostane do parlamentu, ale bude mať aj širokú podporu politikov. .. :-)
Odpovedať
odporucam online uzemne plany obci http://www.uzemneplany.sk
Odpovedať
Takto vyzerá slušný zákon: http://lnk.sk/ugb .
Odpovedať
Profilova fotka
@dms obce do 2000obyvateľov nemusia mať vypracovaný ÚP
Odpovedať
Článok sa načítava...
@radopp A ty si este tu? Co ked ti to vyfuknu?
Odpovedať
@matorado Čo mi vyfúknu? Polovicu vyľudnenej Ázie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?