Je pozemok 20 x 25 m malý?

Profilova fotka
Je pozemok 20 x 25 m malý na 4 izbový bungalov s garážov ?
Odpovedať
Záleží od toho, čo od domu očakávaš. Postaviť ho na takom pozemku určite postavíš, ale rátaj s cca 5 metrami voľného pozemku pred domom a s 5 metrami za domom...
Odpovedať
Profilova fotka
v pohodeee :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pri takomto rozmere by som preferoval poschodový dom, predsa len pri rozmere 10x10 (počítam 3 metre od uličnej čiary) ti ešte zostane ako tak použiteľných 12 metrov, čo pri bungalowe sa budeš dívať na plot.
Odpovedať
nie, nie je malý my máme pozemok o trocha vačší a máme bungalov s garážou možno by bolo dobré hľadať bungalov do tvaru L Euroline mal taký v ponuke ale záleží koľko chceš mať trávy, altánok, skalku... garáž je teda súčasťou domu?
Odpovedať
keď máš dom do 12x15 metrov, tak sa to ešte dá...
Odpovedať
Profilova fotka
Hrozne male. Nebral by som. ale samozrejme je to o penazenke...
Odpovedať
Profilova fotka
V pohode, len by som asi volila domcek -s podkrovym+garaz, lebo bungalov- potrebujes roztiahnut, :) ale nieje to take strasnee,
Odpovedať
Profilova fotka
je to maly pozemok, ale da sa na nom stavať :) vzdy lepsie , ako cinzak :) ale volila by som skor poschodovy domcek, aby sa usetrili metre stvorcove, lebo 5 arov nenafuknes... bungalov by som asi nestavala a uz vobec nie s garažou..
Odpovedať
radšej by som išiel do poschodového, nech je aj dvor využiteľný. My máme pozemok 28*24, dom bude 6x13,5 a toho priestoru je tak akurát
Odpovedať
ahoj, my mame pozemok 18 x 32 a uplne v pohode staci, a je to rohovy pozemok alebo v rade? Lebo ked rohovy, zda sa mi maly. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna staci, ak si najdes sikovny projekt /domcek 10x12/ tak to mas akurat / aspon budete menej kosit do buducna :-) :-)
Odpovedať
Je to úplne v poho.... Pre tých čo bývali celý život v dome niekde na vidieku bude maličký, ale pre takých ako som aj ja.... Žijúcich celý život v paneláku je akurát. Tiež na takom pozemku staviam bungalov s garážou a ako hovorím všetkým negativistom "ostáva mi presne o 200 m2 viac záhrady ako za posledných 35 rokov v bytovke. :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahoj...my mame pozemok sice dlhy, ale uzky 14x60, a staviame bungalov 9.75x16m a v pohode :-D
Odpovedať
Dá sa to povedať aj takto. Keď potrebuješ po práci oddychovať bude ti na to stačiť aj pozemok 180 m2. Ak potrebuješ po práci pokračovať ďaľšou prácou, kosiť, kopať, záhradníčiť treba kúpiť aspoň 1000 m2. "Čím viac tým lepšie" ;-) Ja radšej oddychujem.
Odpovedať
Asi by som si na meste zistila povolené % zastavanosti a či nie sú určené územným rozhodnutím maximálne rozmery domu a kde presne môže byť na pozemku umiestnený.
Odpovedať
je to podla mna dost malo, ak stavat dom, tak poschodovy
Odpovedať
Machavka to uz ty musis vediet ci sa ti oplati na takom pozemku staviat. Podla mna je ten pozemok az az ja mam 17x25 m a idem do bungalovu 8,5x11 (3izbovy) celopodpivniceny ( skoda nevyuzit svah). A nepocuvaj tu ludi ci bungalov alebo poschodovy v prvom rade sa tebe ten dom musi pacit a ked preferujes bungalov tak chod do neho. Manki ma pravdu pre tych co byvali v panelaku to bude az az. Ja na mojom (17x25) postavim bungalov (o dost vacsi ako teraz byt) za domom pekna teraska s grilom a este aj tak budem mat kopu miesta na nejaku travicku na pekne leharo po praci. V lete malo kosenia a v zime malo upratovania snehu. Ale zas to je len moj nazor :)
Odpovedať
Dobrý den. Jako obvykle odpovědi ano a ne. Nicméně, 500 m 2 je už pozemek, na kterém se dá postavit domeček ( ne velká barabizna ) a to ten Váš bungalov určitě splní. Například dům zabere 120 m2 a garáž 30 m2, čili celkem 150 m2. 500 - 150 = 350 m2. To je pořád o 42 m2 více volného pozemku, než mám já celkovou výměru i s barákem. Čili, záleží pouze na Vás, jestli z dlouhodobého hlediska upřednostní ten stav, nebo už nyní si nejste jistí, zda to bude vyhovovat. Jak ho koupíte, tak asi vyhovovat bude muset, neboť všechno stojí peníze. Je jasné, že v průběhu života ( stárnutí ) se mění složení rodiny, mění se priority a mění se finanční situace v rodině. Čili, já bych řekl, že pro středně situovanou rodinu, která nemá na rozhazování, je to skoro optimální rozměr pozemku i s tím malým bungalovem. PS Někteří přehlédli, že se ptáte na pozemek pro bungalov. :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Pozemok vôbec nie je malý, je akurát, určite by som ho kúpila....tak ako hovorí martuska75, zisti si % zastavanosti, vo všeobecnosti to býva 25 - 35%...potom si vyrátaš, kolko m2 môže mať domček...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
mozem poprosit o radu aj ja? mali by sme zaujem o svokrinu zahradu vedla ich domu. rozmery- 6x16m. pristup z cesty by bol bohuzial z tej kratsej strany.. da sa tam vobec nieco postavit?? dakujem za odpoved.
Odpovedať
Nieco urcite ale rodinny dom na 100% nie.
Odpovedať
vybrať poschodový dom kde bude dole garáž , obyvačka s kuchyňou a hore izby http://prodom.sk/?p=projekty&project=405
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?