Je možné schváliť stavebný pozemok bez príjazdu?

Chcem sa opýtat všetkých čo s takýmto alebo podobným prípadom maju skusenost. alebo poradia.Sused by chcel stavat na pozemku ,ktorý je v katastri zapísaný ako parcela C-zahrada.Podla geom.planu by mali mat podla správnosti vstup na svoju zahradu cca 1meter.Dlhé roky využívaju/za dobré slovo/ náš kus pozemku/ aj si tam svojvolne urobili vjazd na pozemok/.Podla katastra a geom.plánu je to stále naše.Nijaké vecné bremeno a ni nič podobnénieje nikde zapísané ani žiadna zmluva.Moja otázka znie.Može si sused začat stavat alebo može mu byt dané stav.povolenie bez príjazdu.Oni maju len na dostanie sa ku svojmu pozemku len ten cca 1m. Budem vdačná za všetky odpovede.
Odpovedať
Ja si myslím, že nie. My sme stavali v záhrade, za rodinným domom, prvá otázka na stavebnom úrade bola, aká bude široká a dlhá príjazdová cesta?A aj keď tá cestička bola tiež náš pozemok. Vydali nám stavebné povolenie na dom, až keď sme mali vyriešenú príjazdovú cestu.
Odpovedať
urcite nie. my sme potrebovali prijazdovku 3,5 m siroku
Odpovedať
Obávam sa že ak majú prístup zabezpečený, tak je možné že stavebné povolenie dostanú. Nikde nie je napísané že musia chodiť autom a na chodník je meter dosť. Poznám rodinu čo tiež dostala povolenie na dom s prístupom o šírke 1 metra. Na vašom mieste si vlastný pozemok ohradím a máte po probléme.
Odpovedať
Profilova fotka
ziadne stavebne povolenie nedostane bez prijazdovej cesty,pretoze ku kazdemu povoleniu je treba aj povolenie od obce-mesta, ktore prihliada nato ci mas alebo nemas prijazdovu cestu, teda ak mu ty nepodpíses ze mu ju cez vas povolujes,,,,tak si mozee píííískat:)
Odpovedať
urcite nie. na pozemok musi byt prijazdova cesta nie chodnik. Podla normy o navrhovani pozemny komunikacii je minimalna sirka jazdneho pruhu je 2,75m a podla vyhlasky 3 m. Takze urcite bez suhlasu to nejde. Niekedy sa este stava ze na parcele nieje tarcha ale bola spisana zmluva o umozneni prijazdu na susednu parcelu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?