Je cena 42000 za 42-árový pozemok privysoká?

Profilova fotka
Ahojte. Myslíte si, že cena 42000 za 42-árový pozemok je privysoká? Momentálne je to vedené ako orná pôda, ale chceli by sme to previesť na stavebný pozemok a stavať tam dom.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@patka6 zakladna otazka, je to v uzemnom plane obce ?
Odpovedať
Profilova fotka
to je taka otazka, ako keby som sa opytal, ci je auto za 10 tis. eur drahe, len ide o to ci je to mercedes, alebo dacia, takze ide o to v akej je to lokalite, a za kolko sa u vas predava m2, u nas ide m2 cca po 40 euro, takze by to bola dobra cena, ale ak je to niekde na lazoch, tak asi nie, ale u vas vychadza m2 za 10 eur ak dobre pocitam, takze by to mohla byt dobra cena, ak je to v lokalite, ktora vam vyhovuje, a je tam prístupova cesta...
Odpovedať
Veeelmi zalezi na lokalite, dostupnost inz. sieti a pod. To je tu na fore otazka, na ktoru ti neda nikto odpoved. Ale si myslim ze dat 42 000 predpokladam € za pozemok pod rodinny dom je velaaaa, tolko vyjde pozemok pri BA pripadne vo vacsich mestach. Ozaj orna poda? No pozor, menili sa podmienky pre vyniatie pody. Odporucam prejst si to tu na fore. Vynat treba co najmensiu cas pre dom a okolite budovy ostatne nechat ako ornu podu. Apropo 42 arov uz len kosit je toho ako pre kona.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj je to v uzemnom plane obce ako trvaly travnaty porast
Odpovedať
@niless Si čítal aký je veľký ten pozemok? 4200 m2 to máš za 1 m2 10 eur. To kde kúpiš za takú sumu? A píšeš že aj pri BA :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@johny14 podla nas je to vela, ale je to lokalita, ktora by nam vyhovovala
Odpovedať
Profilova fotka
@niless ano je to velky pozemok, ale majitel nechce predat len cast z toho, co by bolo pre nas lepsie...on to chce predat cele...cize asi najlepsie riesenie by bolo, keby to chcel kupit na polku este aj niekto iny :)
Odpovedať
@patka6 včak si zistite za koľko sa tam u vás predali podobné pozemky, popýtajte sa ľudí a tak....keď je vám to veľa, aby sa nestalo, že niekomu to bude akurát. Ja by som pod 10 eur pole, roľu, lúku tiež nepredával, to si radšej počkám. Ceny pozemkov nikdy nebudú klesať.
Odpovedať
@patka6 v Trnave by stál skoro pol milióna :-)
Odpovedať
@patka6 možno majiteľ ani nemôže predať časť, možno tam platí zákaz drobenia pozemkov, a máte vôbec zistené, či tam budete môcť v budúcnosti stavať?
Odpovedať
@janulikk pol miliona asi nie, ale 140 000 určite ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 zatial len rozmyslame, ci to vobec ma vyznam zistovat si ci sa tam da stavat alebo co, kvoli tej sume, za ktoru si vlastne mozme postavit hrubu stavbu domu...takze je to veeeeelmi otazne, ci sa to oplati
Odpovedať
Článok sa načítava...
@snowy66 Este raz pisal som o pozemku pod RD pri BA, do 40 tisic cca 6 arov, jasne ze nebude po 10 €/m2, tiez hovorim ak chce clovek stavat vacsina ludi pozera na ceny a naklady. Aj keby za 42 000 € bol cely hektar ci dva, je to jedno. CEny pozemkov nikdy nebudu klesat? Hmmm podobna dogma tu bola do 2008 ohladne nehnutelnosti. U nas uz klesli od 2008 - 2010 pozemky na urovne 2005-2006, lebo nie je dopyt, dnes je priorita praca, coraz viac ludi ju nema istu, t.j. investicie do vystavby su odkladane na neskorsiu dobu, ani nizke uroky tomu velmi nepomahaju. NEch si hovori kto chce co chce ale obdobne nieco badat uz i vo vacsich mestach. Neviem preco by ceny pozemkov mali rast donekonecna? zdvojnasobi sa pocet domov? uz dnes je mnoho parciel ornej pody neobrobenej napriek dotaciam za nicnerobenie, lebo nie su prasule. @patka6 Treba sa na to pozerat vseobecne, na to aby ste mohli stavat treba vycalovat 42 000 € za parcelu pod dom. Mate predstavu ako daleko su vzdialene inz. siete, kolko bude stat ich vybudovanie?Toto moze seredne navysit zaciatok vystavby a este nezacnete ani kopat zaklady. Ak by ste kupili mensiu vymeru cca 8-10 arov do nejakych 20 000 €, mate 22 000 € k dobru za to sa da urobit projekt + poplatky + pripojit na siete ak je pozemok v intravilane + zakladova doska + mozno aj vytiahnut mury. Jednoducho za 42 000 € mate viac muziky. Neviem ako hore pri Ziary nad Hronom ale u nas pri Nitre su idealne podmienky na zahradnicenie ale je to drina a makacka, mam 10 ar a clovek sa musi pekne obracat okolo ovocnych stromov a zeleniny. Ak nebudete tam mat ovocny sad alebo nieco ine na pestovanie kupite zbytocne velky a drahy pozemok, ktory nevyuzijete. Aj ja som bol vo faze co najvacsi pozemok a prikupit dalsie parcely lebo cena bola dobra a mal som velke oci. Clovek zbada az ked zacne na tej pode makat.
Odpovedať
@patka6 pôdu sa oplatí kúpiť vždy, otázka je či na to máte peniaze. Takže to nie je o "oplatení sa" ale o tom, že si musíte stanoviť reálne ciele. Keď mám málo peňazí, nebudem kupovať 4200 m2 pozemok, ale 8 krát menší.
Odpovedať
@niless Ty máš zvláštne uvažovanie. Samozrejme , že pri kúpe pozemku sa nebudem odvíjať len od celkovej ceny 8-( , budem predsa posudzovať cenu za m2 A 42 arov je náhodou luxus, lenže kto na to nemá, načo vôbec nad tým uvažuje? Už len oplotiť to bude treba atď. Ty máš 10 arov a to je pre Teba makačka? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Inzinierske siete - elektrika vedie priamo cez pozemok, vodovod a kanalizacia su za cestou, co je cca 10 m, takze v tom si myslime ze by nebol problem...ale je pravda, ze je to zbytocne velky pozemok, na ktorom by sme sa asi nadreli ako kone....
Odpovedať
elektrika cez pozemok je len komplikacia,nie vyhoda. Najskor si zisti ci sa tam da stavat RD, je to intravilan ci extravilan, ak je to za tabulou obce moze byt problem s povolenim na vjazd os.autom na pozemok a na vyjazd na cestu.
Odpovedať
Profilova fotka
@patka6 to co si napisala, je udaj katastra, nie uzemneho planu, tam musi byt napisane, ze je tam povolena vystavba, inak to kupis zbytocne.
Odpovedať
@snowy66 33€ za meter? kde?
Odpovedať
@janulikk hovoríme o poliach a sadoch a nie stavebných pozemkoch
Odpovedať
Profilova fotka
@patka6 skús si zistiť najprv ako ti radia aj ostatný či sa o danom pozemku vôbec uvažuje ako o stavebnom - zistíš to na obecnom/mestskom úrade - buď má obec/mesto územný plán alebo ak nemá, tak sa ti bude vyjadrovať k tvojej žiadosti v územnom konaní či je možné povoliť stavbu alebo nie, takže ak sa starostu opýtaš, tak by ti mal vedieť povedať či ti to v budúcnosti schváli alebo nie. A teraz čo sa týka veľkosti a ceny pozemku. Po koľko sa v tom okolí predávajú pozemky? Ak za viac ako je 10Eur/m2 tak to kúp a nie je problém predať polovicu z tej parcely niekomu inému. Ináč dosť si protirečíš - najprv píšeš že to je orná pôda a potom že to je trvalý trávny porast. Čo sa týka ornej pôdy, tak sa dá deliť na najmenej 2000m2, tak ten tvoj pozemok by išiel rozdeliť geometrickým plánom a zápisom do katastra na dve parcely (každá musí byť väčšia ako 2000m2).
Odpovedať
@puxo ano a keď je to 4200 m2 tak je to pravdepodne dlhší slíž, takže parcelu im tak rozdelia po dĺžke a nie priečne, lebo pochybujem že by z druhej strany bol tiež prístup. Budú mať ten slíž ešte užší., keby rozdelili priečne zase aby si tam dali potom na svojom pozemku vecné bremeno na prístup k tej druhej polke, to tiež nie je nič moc.
Odpovedať
@niless neuraz sa, ale nemas sajnu, co stoja pozemkybpri ba..600 m za 40 000 kupis mozno dakde v hviezdoslavove alebo nejakej kralovej pri senci...smer senec, smer malacky, smer pezinok...ziadna sanca..hovorim o stavebnom pozemku...kedze uz dlhsie hladame pozemok, tak trochu dosy ceny poznam.... K teme..nesla by som do toho...najma ked to nie je ani v uzemnomplane obce...
Odpovedať
Profilova fotka
Ak by to bola až taká dobrá kúpa, už by to niekto asi kúpil, nie....? Lebo všetky dobré parcely sú už aspoň 20 rokov predané... 8-) Nie každému sa všetko hodí... Ja som napr. kúpil 22-árový plac za 23.500... - čo je porovnateľná cena, všakže... Ale je tam ako bonus milučký starší domček, ktorý sa dá za cca 30.000 porobiť. A je to v tichej lokalite - v obci. A žiadne lúky-háje-pasienky... Všetky site pri ceste...
Odpovedať
@asocial Pri BA nie je len po Senec ci Pezinok... http://www.topreality.sk/investicn-pr... http://www.topreality.sk/pozemok-v-mi... http://www.topreality.sk/miloslavov-s... Mne je to jedno, 10€/m2 nie je cena pre ktoru by som kupil X tisic m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 nič proti tebe ale ty vieš aký má ten pozemok tvar? ja osobne nie, tak neviem na čo sa tu my dvaja budeme k tomu vyjadrovať, keď tu @patka6 chce poradiť ale vstupné informácie dá slabé @asocial a ty odkiaľ vieš že nie je ani v územnom pláne obce?
Odpovedať
@snowy66 Vy ste zrejme dalsi specialista ako tutok "radopp" ktory vsetkemu rozumie a vsade bol. Neviem co vy mate na zahrade ale u mna je niekolko desiatok ovocnych stromov, ktore treba strihat, striekat, robit prebierku atd., to co je na zemi vyzaduje nemenej usilia. Ja nemam zahradu kde mam pichnutych par tuji a parkrat do roka pobeham travu kosackou. A lepsie spravite ak sa nebude vyjadrovat k mojim nazorom, ja nie som na Vase reakcie zvedavy. Ja som sa vyjadril k teme zadavatelky otazky a nie aby som tu Vas presviedcal ci 10 ar zahrada je malo alebo dost. Ja Vam Vas nazor neberiem.
Odpovedať
@puxo drvivá väčšina polí má rozmery slížov, dôsledok delenia dedičstiev v minulosti. Takže je vysoká pravdepodobnosť, že aj tento je taký, však nech pani napíše rozmery. Ja odhadujem cca 21 x 200 že to má, aj to by bol ešte dobrý prípad, vídavam na dedinách bežne parcely s rozmermi ako 7 x 200 m alebo 12x300 m.
Odpovedať
@puxo tu sa neda nic poradit, ona nevie ci sa im oplati zistovat , ci sa tam da stavat. Tak co vlastne chce? Otazka je zla /blba/ typu - Kolko stoji vymena strechy? Ktora je najlepsia umyvacka? Hodi sa dub bardolinu k zelenkavej zastene, bledej podlahe a hnedym oknam? Takze odpoved na otazku je - V Ubli je to vysoka cena, V Bratislave nizka, pre Londyn prilis nizka.
Odpovedať
Profilova fotka
@patka6 este skuste zjednat, ci by sa nedala kupit polovicka pozemku, ak by to tvarovo vyhovovalo
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?